STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0
παοκ πανηγυρικο

Ο Λάκης ήταν αυτός που έλυσε τον ''γρίφο'' στο 88' και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δυσκολεύτηκαν αρκετά απο την τακτική του Λεβαδειακού, όμως δυο λεπτά πριν απο την συμπλήρωση 90 λεπτών, συνδυάστηκαν οι Βρύζας και Λάκης (οι δυο αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού) με τον τελευταίο να μπαίνει απο τα δεξιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Φ. Σάντος): Φερνάντες, Ηλιάδης (79' Βρύζας), Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Μουμίν (65' Λάκης), Κωνσταντινίδης, Μπαιάνο, Γεωργιάδης, Σάλμον (90' Μαλεζάς), Χριστοδουλόπουλος.

Λεβαδειακός (Γ. Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Εμεράν, Ποπόφ, Αντερσον, Παστός, Λεονάρντο (72' Παρασκευαΐδης), Διαμαντής, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Ρούσεφ (90' Ντιά), Ντιμπαλά.

Διαιτητής: Γ. Κασναφέρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ν. Ιωσηφόγλου (Αθηνών), Κ. Παπαχαραλάμπους (Αθηνών)
Κίτρινες: Μπαϊάνο, Γεωργιάδης (ΠΑΟΚ) – Διαμάντης, Έμεραν, Ποπόφ (Λεβαδειακός)
Με μια ματιά
Λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Γκεόργκι Βασίλιεφ, αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του καθώς ο Πιέτρ ένιωσε ενοχλήσεις και ο Λεονάρντο πήρε την θέση του στο αρχικό σχήμα. Αυτή η αλλαγή δεν φάνηκε να επηρεάζει τους φιλοξενούμενους που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Βοιωτοί με συντηρητική τακτική φρόντισαν πρώτα απ' όλα να κλείσουν τους χώρους απο την μεσαία γραμμή και προς την εστία τους, έτσι ώστε να κάνουν την... ζωή δύσκολη στους παίκτες του ΠΑΟΚ και τα κατάφεραν μια χαρά. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα καρέ του Μπλάζιτς και με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να ρισκάρουν με αποτέλεσμα να αφήνουν χώρους στην άμυνα που προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν οι φιλοξενούμενοι.

Μετά το πρώτο ανούσιο 20λεπτο άρχισαν να υπάρχουν κάποιες φάσεις κυρίως μπροστά στα καρέ του Φερνάντες. Στο 20' ο Ντιμπαλά βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και επιχείρησε να πλασάρει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, όμως ο Πορτογάλος μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Φερνάντο Σάντος έβλεπε το πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας του και προσπαθούσε με οδηγίες να βελτιώσει τα πράγματα, όμως όσο πέρναγε η ώρα οι παίκτες του άφηναν κενά στην άμυνα, καθώς ήθελαν να ρισκάρουν στην επίθεση και να σημειώσουν ένα γκολ πριν απο την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν χώρους για να κινηθούν και να δημιουργήσουν άλλες δυο ευκαιρίες.

Στο 35' ο Ποπόφ προωθήθηκε απο τ' αριστερά και έκανε κάθετη πάσα στον Ντιμπαλά, ο Βέλγος επιθετικός μπήκε στην περιοχή, όμως καθυστέρησε να σουτάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Μελίσση που τον ακολουθούσε να κάνει προβολή και να παραχωρήσει κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μπαϊάνο προσπάθησε ν' απειλήσει απο μακρινή απόσταση, όμως δεν τα κατάφερε, ενώ στο 40' ο Διαμάντης απείλησε και πάλι την εστία του ΠΑΟΚ, όταν απέφυγε απο τ' αριστερά τον Ηλιάδη και έκανε σέντρα-σουτ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 42'. Ο Γεωργιάδης βρέθηκε στην περιοχή και έκανε σουτ στην κίνηση απο πλάγια θέση, όμως ο Μπλάζιτς ήταν σε ετοιμότητα, απομάκρυνε με τα πόδια και έστειλε τις δυο ομάδες στ' αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Ανούσια υπεροχή
Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την κατοχή της μπάλας και καλύτερη κυκλοφορία απ' οτι στα πρώτα 45 λεπτά, όμως συνέχιζαν να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην τακτική του Λεβαδειακού και να φθάσουν στο γκολ, ενώ όσες φορές κατάφεραν να σουτάρουν ο Μπλάζιτς ήταν στην σωστή θέση και απομάκρυνε τον κίνδυνο απο τα καρέ του. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 88'...

Στο 46' ο Ζησόπουλος επιχείρησε σουτ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα ο ''Δικέφαλος'' απείλησε την εστία του Μπλάζιτς όταν ο Μπαϊάνο έκανε σέντρα απο τα δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος χωρίς αντίπαλο έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Μπλάζιτς απομάκρυνε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο. Στην εξέλιξη της φάσης ο πορτιέρο των Βοιωτών έκανε άλλες δυο ωραίες επεμβάσεις καθώς απομάκρυνε το σουτ του Ηλιάδη και την κεφαλιά του Σάλμον.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός αυτή την φορά δεν έβρισκε χώρους για να κινηθεί με αποτέλεσμα να μην βγαίνει τόσο συχνά στην επίθεση και οι παίκτες του Βασίλιεφ να περιορίζονται σε μακρινά σουτ όπως αυτά των Διαμάντη (58') και Ρούσεφ (64') που δεν προβλημάτισαν τον Φερνάντες, καθώς το πρώτο κατέληξε άουτ, ενώ μπλόκαρε το δεύτερο ο Πορτογάλος πορτιέρο.

''Χρυσές'' αλλαγές Βρύζας, Λάκης
Στο 65' ήταν η σειρά του Σάλμον να προσπαθήσει να νικήσει τον Μπλάζιτς, όμως ο Σκοπιανός τερματοφύλακας έδιωξε γι' άλλη μια φορά. Σε εκείνο το σημείο ο Φερνάντο Σαντος αποφάσισε ν' ανακατέψει την ''τράπουλα'' και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Λάκη αντί του Μουμίν.

Στο 70', ο Γεωργιάδης βρέθηκε στην περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά μπροστά του είχε αρκετούς παίκτες και το αδύναμο πλασέ που έκανε δεν προβλημάτισε τον Μπλάζιτς που μπλόκαρε με ευκολία. Ο Σάντος βλέποντας οτι η αναμέτρηση μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και τον Βρύζα, αντικαθιστώντας τον Ηλιάδη.

Στο 87', ο Σάλμον βρέθηκε στην περιοχή και έκανε γυριστό σουτ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω απο τα δοκάρια του Λεβαδειακού. Όμως, ένα λεπτό αργότερα οι δυο αλλαγές του Σαντος έμελλε να είναι αυτές που θα λύσουν τον ''γόρδιο δεσμό''. Ο Βρύζας ελίχθηκε στην κορυφή της περιοχής, τράβηξε πάνω του την άμυνα του Λεβαδειακού και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε δεξιά τον Λάκη που μπήκε χωρίς αντίπαλο και με σουτ νίκησε τον Μπλάζιτς και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (1-0).
Όλα τα λεφτά...
Σε τέτοιους αγώνες ο σκόρερ είναι αυτός που παίρνει τα εύσημα, όμως αυτή την φορά εκτός απο τον Λάκη πρέπει να γίνει αναφορά και στον Μπλάζιτς που έκανε μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Κάποια σκληρά μαρκαρίσματα απο τους παίκτες των δυο ομάδων.
Συνέντευξη Τύπου...


Φερνάντο Σάντος: "Ήταν ένας αγώνας με μεγάλη ένταση. Ο Λεβαδειακός είχε καλή αμυντική λειτουργία κι αυτό συντέλεσε στο ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Έχουμε βέβαια και εμείς τη δική μας ευθύνη σε αυτό, καθώς δεν λειτουργήσαμε σωστά στην ανάπτυξή μας κι έτσι δεν δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να γίνουμε απειλητικοί.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντεπιτεθεί και μάλιστα είχε δύο καλές ευκαιρίες για να βάλει γκολ. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου συζητήσαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι αν θέλουμε να πετύχουμε γκολ, πρέπει να κινηθούμε χωρίς την μπάλα, να σταματήσουμε να είμαστε νωθροί. Ο αντίπαλος και πάλι λειτούργησε πολύ καλά στην άμυνα, αλλά εμείς ήμασταν πιο ζωντανοί και κάναμε 5-6 ευκαιρίες.

Ο λόγος που δεν βάλαμε γρήγορα γκολ όταν η ικανότητα του τερματοφύλακά τους. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να κερδίσουμε και με μεγάλο κόπο καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θεωρώ ότι δίκαια κερδίσαμε και πως το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει τη δουλειά που έχουμε κάνει στις προπονήσεις και το μόχθο μας στον αγωνιστικό χώρο σήμερα.

Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή μας με ικανοποίησε. Ο σκόρερ μας σήμερα αγωνίστηκε στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, αυτό δείχνει ότι κάναμε επιθέσεις που έβγαιναν μέσα από συστήματα και οργανωμένο τρόπο. Στο πρώτο ημίχρονο έλειψε από την ομάδα μας η κίνηση στην επίθεση, τα μαρκαρίσματα έβγαιναν εύκολα από τους αντίπαλους και αυτό μας δυσκόλεψε πολύ. Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε και ανεβήκαμε κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ αμυντικά. Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Εργοτέλη για παράδειγμα, στο οποίο είχαμε δεχτεί πέντε με έξι επιθέσεις που μπορούσαμε να δεχτούμε γκολ, σήμερα αποφύγαμε τις επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνά μας. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους τους Έλληνες"







.

Γκεόργκι Βασίλιεφ: "Όταν χάνεις, όπως εμείς σήμερα είναι δύσκολο και πονάει. Ιδιαίτερα όταν ξέρεις ότι η ομάδα σου τα έδωσε όλα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι σήμερα είχαμε ορισμένες σημαντικές απουσίες βασικών παικτών, όπως ο Σίσιτς, ο Μοντόγια, ο Σινγκέλοφ και γι' αυτόν το λόγο δώσαμε έμφαση στην άμυνα.

Φτάσαμε κοντά στο να πάρουμε αυτό που θέλαμε, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα με παράδοση και στην έδρα της παίζει με έναν παίκτη παραπάνω, τον κόσμο, ο οποίος δημιούργησε μία φοβερή ατμόσφαιρα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ήρεμο και εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε δύο καλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άλλαξε κάποια πράγματα πίεσε περισσότερο και ουσιαστικά μας έπαιξε στο μισό γήπεδο.Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε κάποια κενά που είχε ο ΠΑΟΚ και στο τέλος δεχθήκαμε το γκολ που μας στοίχισε την ήττα. Ο Λεβαδειακός θα συ συνεχίσει πάντως τον αγώνα για τη σωτηρία του"



.

Ευχαριστώ για την γιορτή

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, και το Δ.Σ. της με αφορμή την παρουσία των φιλάθλων της ομάδας στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας στο σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα της Super League εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση.

''Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για μια ακόμη φορά τους φιλάθλους της ομάδας για τις στιγμές γιορτής που δημιούργησαν στην Τούμπα και για τη συγκλονιστική τους συμπαράσταση στους ποδοσφαιριστές. Επιπλέον, εύχονται ολόθερμα Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ευτυχία σε όλον τον κόσμο''.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
16' Σχόλιο
Ανούσιο παιχνίδι από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους κυρίως να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Μπλάζιτς
20' Ευκαιρία Λεβαδειακός : Ντιμπαλά
Κάθετη μπαλιά του Έμεραλ στον Ντιμπαλά, ο οποίος από πολύ πλάγια θέση πλάσαρε πάνω στον Φερνάντες
29' Σχόλιο
Ο Λεβαδειακός στα τελευταία λεπτά πιέζει τον ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ
32' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Μπαϊάνο
33' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Διαμάντης
34' Ευκαιρία Λεβαδειακός : Ντιμπαλά
Ο Ποπόφ βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Ντιμπαλά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Φερνάντες, αλλά άργησε και ο Μελίσσης έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ
40' Ευκαιρία Λεβαδειακός : Διαμάντης
Ο Διαμάντης έκανε επέλαση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Φερνάντες
42' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Γεωργιάδης
Εντυπωσιακή ενέργεια του Ηλιάδη έξω από την περιοχή, βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε, αλλά ο Μπλάζιτς έδιωξε με τα πόδια
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Χριστοδουλόπουλος
Σέντρα του Μπαϊάνο από τα δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Μπλάζιτς αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ
51' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Χριστοδουλόπουλος
Κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Χριστοδουλόπουλο, που σουτάρει από διαγώνια θέση, ο Μπλάζιτς αποκρούει, κοντινή κεφαλιά από τον Σάλμον, ο Μπλάζιτς και πάλι σε κόρνερ
64' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Σάλμον
Σουτ του Σάλμον έξω από την περιοχή, δίπλα από το δοκάρι του Μπλάζιτς
65' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Λάκης στη θέση του Μουμίν
66' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Γεωργιάδης
66' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Έμεραν
72' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Παρασκευαΐδης στη θέση του Λεονάρντο
78' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Ποπόφ
80' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Βρύζας στη θέση του Ηλιάδη
87' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Σάλμον
Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ασθενής απόκρουση του Μπλάζιτς, σουτ του Σάλμον μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
87' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός : Μπλάζιτς
88' Γκολ ΠΑΟΚ : Λάκης
Ο Βρύζας μπήκε απειλητικά στην περιοχή του Λεβαδειακού, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Λάκη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ "λύτρωσε" τον ΠΑΟΚ, κάνοντας το 1-0
90' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μαλεζάς στη θέση του Σάλμον
90' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ντιά στη θέση του Ρούσεφ
93' Λήξη αγώνα








































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ