ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Με Τζίμα στην κορυφή για την επιστροφή στις νίκες

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ με πολλές και σημαντικές απουσίες χρειάζεται απαραίτητα το τρίποντο στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό (25/02, 17:00, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE SPORT24) για να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε το διάστημα των συνεχόμενων ντέρμπι με απώλειες, τις οποίες συνεχίζει να μετρά και στο τελευταίο κομμάτι της κανονικής περιόδου με τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια σε Αγρίνιο, Σέρρες και Λαμία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που είχε αποφασίσει να ταξιδέψει στο Αγρίνιο χωρίς τους Ράχμαν Μπάμπα και Μπράντον Τόμας, οι οποίοι έχουν να εκτίσουν ποινή για κίτρινες κάρτες, εκεί που είχε σχεδόν κενό ιατρικό δελτίο πλέον μετρά απουσίες και μάλιστα πολύ σημαντικές.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχασε ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό (25/02, 17:00, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE SPORT24) τον βασικό και αναντικατάστατο τερματοφύλακά του, τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, που ανέβασε πυρετό και τον εξίσου κομβικό Τάισον που αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Οι δυο τους προστέθηκαν στις απουσίες του τραυματία Γιάννη Μιχαηλίδη και του Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ που θα μείνει εκτός στο υπόλοιπο της σεζόν στο κέντρο της άμυνας.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου

Στην πραγματικότητα οι απουσίες είναι αυτές που θα καθορίσουν τις επιλογές του τεχνικού του Δικεφάλου. Με τον Κοτάρσκι εκτός, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς θα αγωνιστεί στην εστία, ενώ στα στόπερ θα πρέπει να ξεκινήσει διαχείριση με τους τρεις που έχουν απομείνει.

Ο Κουλιεράκης θα εκτίσει ποινή στο μεσοβδόμαδο ματς με τον Πανσερραϊκό κι έτσι, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Παναθηναϊκό θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει σήμερα μαζί με τον Νάσμπεργκ για να πάρει ανάσες ο Κουλιεράκης.

Στα δυο άκρα τη θέση του απόντα Ράχμαν Μπάμπα -που λόγω του σοκαριστικού τραυματισμού του στη Λεωφόρο θα μπει από τη Δευτέρα (26/02) στις προπονήσεις- θα πάρει ο Ράφα Σοάρες, ενώ στα δεξιά υπάρχουν οι επιλογές του Σάστρε και του Βιεϊρίνια για να πάρει ανάσες ο Γιόνι Ότο.

Στη μεσαία γραμμή, με τον Τσιγγάρα να μένει για μια ακόμη φορά εκτός αποστολής και τον Λουτσέσκου να σπάει τα ζευγάρια στο δίδυμο των κεντρικών χαφ είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει βασικός ο Μάρκος Αντόνιο, μαζί με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ θα ξεκινήσει στα δεξιά της επιθετική γραμμής του Δικεφάλου, με τον Τόμας Μουργκ στο "10" και λογικά τον Κωνσταντέλια στα αριστερά για να καλυφθεί το κενό του Τάισον.

Με Τζίμα μπροστάρη

Στην κορυφή της ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα τοποθετήσει τον νεαρό Στέφανο Τζίμα που λογικά από εδώ και πέρα θα πάρει περισσότερο χρόνο.

Κι αυτό όχι λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Μπράντον Τόμας, αλλά κυρίως της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Αλί Σαμάτα.

Ο Τανζανός επιθετικός φαίνεται να εξαντλεί τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί και πολλά θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα τον διαχειριστεί ο 55χρονος τεχνικός.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια για απώλεια κι άλλων βαθμών. Μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα του είναι απαραίτητο να επιστρέψει στις νίκες για να μείνει σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση κι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο όπως είναι ο Παναιτωλικός.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ