ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ, μεταγραφές: Μίραντσουκ, Λιβάγια, Χάρτελ και ακολουθούν και άλλοι

ΠΑΟΚ, μεταγραφές: Μίραντσουκ, Λιβάγια, Χάρτελ και ακολουθούν και άλλοι
Ο Άντον Μίραντσουκ με τη φανέλα της Ρωσίας σε διεθνή αγώνα @2024 AP IMAGES/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Όσα ισχύουν με τα μεταγραφικά σενάρια στα οποία εμπλέκεται ο ΠΑΟΚ. Οι προτεραιότητες κι οι ασκήσεις ετοιμότητας των ανθρώπων του Δικεφάλου.

Μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δυο τρεις συσκέψεις που έγιναν -παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου- για τον προγραμματισμό ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ήδη έχουν ξεκινήσει αρκετά μεταγραφικά σενάρια που εμπλέκουν τον ΠΑΟΚ.

Αυτό που θα πρέπει τουλάχιστον για την ώρα να είναι ξεκάθαρο είναι ότι η προτεραιότητα με βάση και τις κατευθύνσεις που έδωσε και ο 55χρονος τεχνικός είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ανανεώσεις συμβολαίων, όπως του Στέφαν Σβαμπ και της παραμονής στην Τούμπα των δανεικών Σουαλιό Μεϊτέ και Τόμας Κεντζιόρα.

Με βάση τις εισηγήσεις του Λουτσέσκου αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Από εκεί και πέρα προκύπτουν μεταγραφικά σενάρια κάποια από τα οποία δεν έχουν άμεση τουλάχιστον σχέση με τις ανάγκες που έχουν εντοπιστεί και φαίνεται ότι σε πρώτο χρόνο αφορούν στην ενίσχυση στα χαφ -κυρίως εκεί- και στην κορυφή της επίθεσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τελευταίο σενάριο αυτό τον για τον Άντον Μίραντσουκ που μένει ελεύθερος από τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Ο 28χρονος επιτελικός μέσος, αδερφός του Αλεξέι που κατέκτησε με την Αταλάντα το Europa League, είναι, όπως αναφέρεται σε ρωσικά ΜΜΕ κοντά στον ΠΑΟΚ έχοντας στα χέρια του πρόταση για τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 1,4 εκατομμυρίων ευρώ και με μεγάλο μπόνους υπογραφής.

Για την ώρα τουλάχιστον το σενάριο, της συμφωνίας τουλάχιστον, δεν επιβεβαιώνεται από τον Δικεφάλο που αποφεύγει πάντως να σχολιάζει μεταγραφικά ζητήτημα.

Από την άλλη πλευρά όμως είναι λογικό τέτοιου είδους σενάρια να προκαλούν συνειρμούς που έχουν να κάνουν με το πάντα καυτό ζήτημα της παραμονής του Γιάννη Κωνσταντέλια στον Δικέφαλο.

Η λογική λέει ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δημιουργούν λίστες με επιθετικούς μέσους προκειμένου να είναι έτοιμοι σε όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν το καλοκαίρι.

Υπάρχουν βέβαια και τα δημοσιεύματα που προέκυψαν από την Κροατία και κάνουν λόγο για μεγάλη πρόταση του ΠΑΟΚ στον Μάρκο Λιβάγια.

Σενάρια που όπως όλα δείχνουν δεν έχουν υπόβαθρο παρά το γεγονός ότι το όνομα του Κροάτη επιθετικού έχει συζητηθεί στην Τούμπα αρκετές φορές από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ αντιμετώπισε – και αποκλείστηκε από- την ομάδα της Θεσσαλονίκης με την Χάιντουκ.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Λιβάγια παρά την ποιότητα του δεν είναι στις πρώτες επιλογές των ανθρώπων του Δικεφάλου.

Τέλος υπήρξε και το σενάριο για τον ηγετικό μέσο της Ζανκτ Πάουλι Μαρτσέλ Χάρτελ, που μένει ελεύθερος, με τον ΠΑΟΚ να είναι μια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν.

Προφανώς η πλευρά του Γερμανού κεντρικού μέσου που έκλεισε εντυπωσιακά τη σεζόν με 21 γκολ και 15 ασίστ με την ομάδα του Αμβούργου τον έχει προτείνει σε αρκετές ομάδες .

Με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς ως φλέγον το ζήτημα της ενίσχυσης στη μεσαία του γραμμή ο 28χρονος συμπαίκτης του Μανώλη Σάλιακα θα μπορούσε να είναι μια περίπτωση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σίγουρο είναι ότι στην Τούμπα θέλουν να κλείσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τις σημαντικές εκκρεμότητες του ρόστερ σε ένα καλοκαίρι που έχει τεράστιο ενδιαφέρον εξαιτίας της συμμετοχής του Δικεφάλου στα προκριματικά του νέου Champions League.

Και το ενθαρρυντικό, όπως έχει παραδεχθεί και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι ήδη υπάρχει το υλικό από την φετινή πρωταθληματική σεζόν που έκανε η ομάδα του για να στηρίξει την προσπάθεια που θα ξεκινήσει στα τέλη του Ιούλη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ