ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο παντοδύναμος Κοτάρσκι κι ο όρος των συμμετοχών που ανανεώνει αυτόματα το συμβόλαιο του Παβλένκα

ΠΑΟΚ: Ο παντοδύναμος Κοτάρσκι κι ο όρος των συμμετοχών που ανανεώνει αυτόματα το συμβόλαιο του Παβλένκα
INTIME SPORTS

Η ιεραρχία που θέλει τον Ντομινίκ Κοτάρσκι πρώτο στις επιλογές του Ραζβάν δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με την απόκτηση του Γίρι Παβλένκα, που πάντως μπορεί να βάλει έντονο συναγωνισμό στον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/9) την απόκτηση του Γίρι Παβλένκα που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο για 1+1 χρόνο.

Έτσι εξάλειψε κάθε άγχος που θα μπορούσε να προκύψει από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αντώνης Τσιφτσής από το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών.

Για τους όρους του συμβολαίου του Παβλένκα ενημερωθήκατε από το SPORT24 με τις αποδοχές του να προσεγγίζουν τις 450.000 ευρώ για τη φετινή χρονιά και την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του για έναν επιπλέον χρόνο να εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετοχών που θα πραγματοποιήσει.

Ο όρος αυτός που αφορά το 50% των αγώνων που θα πρέπει να συμμετέχει για να εξασφαλίσει αυτόματα την ανανέωση του συμβολαίου του χωράει αρκετή συζήτηση.

Κι αυτό διότι όντως μιλάμε για έναν τερματοφύλακα με απίστευτα φυσικά προσόντα, με εμπειρία χρόνων στην Bundesliga και παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, που όμως ήρθε στον ΠΑΟΚ προοριζόμενος για "δεύτερος".

Παραμένει το Νο1 ο Κοτάρσκι

Η ιεραρχία με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, Νο1 γκολκίπερ, δεν αμφισβητείται, με τον Κροάτη να αποδεικνύει στο ξεκίνημα και της φετινής σεζόν ότι είναι, αν όχι ο καλύτερος, από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κοτάρσκι από την ημέρα που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί στο 90% των επίσημων αγώνων του Δικεφάλου.

Αντιθέτως δείχνει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, την οποία αν μη τι άλλο ανανεώνει με τις εμφανίσεις του.

Ο Κροάτης έπαιξε στα 41 από τα 45 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του στην πρώτη του χρονιά στην Τούμπα, την περίοδο 2022-23.

Την περυσινή σεζόν που τελείωσε με τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή αγωνίστηκε στα 52 από τα 58 ματς που έδωσε ο Δικέφαλος και φέτος έχει ξεκινήσει και πάλι με 11 συμμετοχές στα 12 μέχρι στιγμής παιχνίδια.

Συνολικά έχει πάρει γάντια βασικού στους 105 από τους 116 συνολικά αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του, αναλογία που δείχνει πόσο μπροστά είναι στις επιλογές του προπονητή του.

Ο Παβλένκα θα προσφέρει συναγωνισμό

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα προηγούμενα δυο χρόνια ο Κροάτης δεν είχε σοβαρό συναγωνισμό, καθώς ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ.

Τα δεδομένα στην ιεραρχία των γκολκίπερ του Δικεφάλου δύσκολα μπορούν να αλλάξουν, ωστόσο πλέον ο ανταγωνισμός που θα υπάρχει από έναν τερματοφύλακα σαν τον Παβλένκα, που ήταν στους κορυφαίους του γερμανικού πρωταθλήματος τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι πολύ μεγαλύτερος και λογικά θα τον ωφελήσει.

Από την άλλη, αν ο συγκεκριμένος όρος για το 50% των συμμετοχών που θα πρέπει να κάνει ο Τσέχος για να βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στην Τούμπα είναι προμήνυμα, είτε του δικού μέλλοντος - αν δηλαδή το καλοκαίρι θα αναζητήσει ξανά το μεγάλο σε αποδοχές συμβόλαιο που δεν βρήκε φέτος- , είτε του Ντομινίκ Κοτάρσκι αυτό είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.

Για την ώρα ο ΠΑΟΚ δημιουργεί μια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ομάδα τερματοφυλάκων κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τις επιλογές που έχει στον "άσσο".

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ