STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 1-2: Θρίαμβος των Κρητικών με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά στην Τούμπα

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μία σπουδαία νίκη πήρε ο ΟΦΗ στην Τούμπα, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Φούντας (77') και Σαλσίδο (79') απάντησαν στο γκολ του Ντεσπόντοβ (35') μέσα σε δύο λεπτά για το μεγάλο τρίποντο.

Ο ΟΦΗ πανηγύρισε σπουδαία νίκη στην Τούμπα. Οι Κρητικοί με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά επικράτησαν 2-1 του ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 1-2: Θρίαμβος των Κρητικών με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά στην Τούμπα
Οι τελικές και τα xGoals της αναμέτρησης

Ο Κίριλ Ντεσπόντοβ με ένα εξαιρετικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 στο 35ο λεπτό, νικώντας τον Χριστογεώργο. Οι Κρητικοί, ωστόσο, άντεξαν και στο δεύτερο μέρος μέσα σε δύο λεπτά έφεραν "τούμπα" το ματς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο 77' ο Ταξιάρχης Φούντας έκανε το πλασέ από κοντά, μετά από ωραίο γύρισμα του Σαλσίδο, για το 1-1. Ο Σαλσίδο ήταν εκείνος που έκανε το 2-1 στο 79', εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Κοτάρσκι δεν συγκράτησε την μπάλα.

Στην βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ είναι στη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς στο -1 από τον πρωτοπόρο Άρη. Ο ΟΦΗ σκαρφάλωσε στους 14 πόντους και είναι στην 6η θέση στο -1 από την πρώτη τετράδα.

Στην επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Λαμία (3/11, 20:30), ενώ ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (4/11, 17:30).

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε την κατοχή, με τον ΟΦΗ να πιέζει στη μεσαία γραμμή και να προσπαθεί επίσης να χτίσει τις επιθέσεις του, κυρίως στην άμεση μετάβαση. Στο 12ο λεπτό, ο Σβαμπ πήρε τη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ενώ η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 21ο λεπτό ο Δικέφαλος άγγιξε το γκολ. Ο Κωνσταντέλιας ελίχθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο "Ντέλιας" ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος και στο 33' τροφοδότησε τον Κόλι, ο οποίος πήρε μία κεφαλιά που μπλόκαρε ο Χριστογεώργος.

Στο 35ο λεπτό ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα. Ο Ντεσπόντοβ από πολύ μεγάλη απόσταση, εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία του Χριστογεώργου, ο οποίος ύψωσε το χέρι του, χωρίς να μπορεί να διώξει. Στη συνέχεια ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν τρελός.

Στο 38ο λεπτό, ο ΟΦΗ απείλησε με τον Γιουνγκ να σουτάρει πάνω στα σώματα. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ έτρεξε στη μετάβαση, ο Κωνσταντέλιας ντρίμπλαρε ωραία, πάτησε στην περιοχή, σούταρε, όμως ήταν άστοχος. Ο Δικέφαλος εξακολουθούσε να είναι πιο απειλητικός στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48' απείλησε με τον Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR. Ο Ότο έκανε την κάθετη μεταβίβαση, ο Τισουντάλι βρέθηκε απέναντι από τον Χριστογεώργο και πλάσαρε εύστοχα. Ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και το 1-0 παρέμεινε.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να "χτυπήσει" τον ΠΑΟΚ. Στο 65ο λεπτό, ο Φούντας έκανε το εναέριο γυριστό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 72ο λεπτό ο ΟΦΗ είχε καλή στιγμή, με τον Γιουνγκ να αστοχεί στο δεύτερο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο δεύτερο γκολ του στο 73'. Ο Χριστογεώργος απέκρουσε το σουτ του Τάισον, με τον Ότο στη συνέχεια να μην περνάει την μπάλα από τον Καραχάλιο. Στο 74ο λεπτό ο Μίλαν Ράσταβατς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλσίδο και άλλαξε το παιχνίδι.

Στο 77ο λεπτό, ο Σαλσίδο ελίχθηκε ωραία, πέρασε τον Τάισον, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και εκεί ο Φούντας πλάσαρε από κοντά για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί έκαναν την απόλυτη ανατροπή. Εκτέλεση φάουλ του Ριέρα από τα δεξιά, γεμίζοντας στην περιοχή. Ο Κοτάρσκι δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Σαλσίδο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά, ωστόσο ποτέ δεν βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 86' βρήκε δίχτυα, έπειτα από σουτ του Τάισον, μετά από κόντρα του Μουργκ. Όμως, ο Αυστριακός ήταν εκτεθειμένος. Μέχρι και το φινάλε ο Χριστογεώργος ήταν εκεί, όποτε χρειαζόταν για το μεγάλο διπλό του ΟΦΗ.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 1-2: Θρίαμβος των Κρητικών με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά στην Τούμπα
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο παιχνίδι
  • ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κόλι, Γκόμες (80' Μπάμπα), Σβαμπ (76' Καμαρά), Οζντόεφ, Μουργκ, Ντεσπόντοβ (75' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (67' Τάισον), Τισουντάλι (67' Τόμας)
  • ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης (63' Γκονζάλες), Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Καραχάλιος, Μπαΐνοβιτς (63' Μπάκιτς), Σενγκέλια, Φούντας (87' Νέιρα), Αποστολάκης (63' Ριέρα), Γιουνγκ (74' Σαλσίδο).

Δείτε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ