ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-3

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-3
Ριβάλντο

Ο Ριβάλντο μας θύμισε γιατί κάποτε ήταν από τους καλύτερους του κόσμου και ο Ολυμπιακός με τον Λεμονή στο δεύτερο ημίχρονο να διορθώνει το λάθος της τακτικής του, έκανε την ανατροπή και άλωσε την Τούμπα νικώντας τον ΠΑΟΚ με 3-2.


td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Αραμπατζής (87' Χαραλαμπίδης), Μπαρκαουάν, Κωνσταντινίδης, Μελίσσης, Ζαγοράκης, Μουμίν (63' Γεωργιάδης), Χαραλάμπους (78' Γκονζάλες), Ηλιάδης, Μίετσελ, Τόργκελε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ντομί, Σέζαρ, Ανατολάκης, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ριβάλντο, Νε (46' Κωνσταντίνου), Τζόρτζεβιτς (91' Μάριτς), Καστίγιο (83' Οκκάς).
td> Με μια ματιά
Με την έναρξη της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο να του δινει φανερά μεγάλη ώθηση ξεκίνησε φουριόζος και πίεσε τον Ολυμπιακό. Εκφραστής αυτής δυναμικής των γηπεδούχων; Ποιος άλλος, ο Μάρτσιν Μίετσελ! Ο φετινός ηγέτης και σκόρερ του Δικεφάλου έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από νωρίς.

Στο 3ο λεπτό ο Μουμίν πάτησε την μπάλα στον Πολωνό και αυτός με ωραία ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη... προειδοποιώντας τον πορτιέρο του Ολυμπιακού για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ο Τάκης Λεμονής ίσως να.... φοβήθηκε περισσότερο από ότι έπρεπε τον αγώνα και κατέβηκε με σύστημα 4-5-1 και κορυφή τον Καστίγιο (!). Το λάθος του φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο που με τον Κωνσταντίνου οι νταμπλούχοι έκανα ότι ήθελαν την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Όπως και με τον Παναθηναϊκό ο Βούκοτιτς κατέβασε την ομάδα του με Τόργκελε-Μίετσελ στην επίθεση. Ο νεαρός Μουμίν προτιμήθηκε τελικά αντί του Μπαλάφα και ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης

Στο 11' ο Μίετσελ έδωσε πάσα λουκούμι στον Τόργκελε αλλά αυτός άργησε να κινηθεί με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία αφού ο Σέζαρ τον έκοψε. Ο Πολωνός πάντως ζεσταινόταν....

Το ματς άναψε στο 15' όταν ο Ριβάλντο πάσαρε στο Νε, αυτός βρήκε τον Καστίγιο που βρέθηκε απέναντι στον Φερνάντεζ αλλά ο Αραμπατζής με τάκλιν έσωσε τους γηπεδούχους.

Ο ίδιος παίχτης, ο Αραμπατζής δηλαδή δεν έσωσε μόνο την ομάδα του από βέβαια παραβίαση αλλά στο 29' ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το 1-0 στον “καυτό” Μάρτσιν Μίετσελ ο οποίος δέχτηκε την σέντρα του συμπαίκτη του και στην κίνηση με εξαιρετική ενέργεια πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Νικοπολίδη.

Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι νταμπλούχοι “ξύπνησαν” και ανέβασαν στροφές. Πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν τον ΠΑΟΚ και κέρδισαν την κατοχή της μπάλας.

Αποκορύφωμα της ανωτερότητας του το δοκάρι στο 35' όταν ο Τζόρτζεβιτς το... σημάδεψε μετά από εκπληκτικό σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λεμονή να κάνει αυτό που δεν έκανε στην αρχή, δηλαδή να περνάει έναν ακόμα επιθετικό αφού την θέση του Νε πήρε ο Κωνσταντίνου.

Και αν το πρώτο ημίχρονο ήταν μισό-μισό για τις δύο ομάδες.Το δεύτερο ανήκε και στις δύο ομάδες. Πολύ ανοιχτό ματς και γρήγορος ρυθμός.

Ωστόσο το δεύτερο γκολ του αγώνα προήλθε από μία στημένη φάση και ο λόγος φυσικά για την ισοφάριση των φιλοξενουμένων και ένα γκολ που προήλθε από το πουθενά. Στο 56' ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ, ο Φερνάντεζ πραγματοποίησε άστοχη έξοδο και ο Τοροσίδης με πλασέ σε κενή εστία σημείωσε το 1-1.

Στο 60' ο Βούκοτιτς πέρασε τον Γεωργιάδη στην θέση του Μουμίν αλλά η επιστροφή του έμπειρου ποδοσφαιριστή συνδυάστηκε με γκολ του Ολυμπιακού! Αυτό διότι τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του Γεωργιάδη οι Πειραιώτες πέτυχαν την απόλυτη ανατροπή όταν ο Καστίγιο έβγαλε τον Ριβάλντο μόνο του με τον Φερνάντεζ, ο Βραζιλιάνος πέρασε και τον Πορτογάλο και έγραψε το 2-1!

Η Τούμπα πάγωσε και το μεγάλο σοκ και αποτελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 70'! Πάλι ο ηγέτης του ΟΣΦΠ ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης αφού τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον Μελίσση, βγήκε μόνος του απέναντι από τον Φερνάντεζ και πάλι, πετάξε την μπάλα στο Καστίγιο που σε κενό τέρμα έγραψε το 3-1.

Mέσα σε λίγα μόλις λεπτά οί "ερυθρόλευκοι" πήγαν από την κόλαση στο παράδεισο, με τον Ριβάλντο ηγέτη και τον Κωνσταντίνου να κάνει την "βρώμικη" δουλειά αφού από την ώρα που μπήκε απασχολούσε δυο αμυντικούς και πήρε ελεύθερο χώρο τόσο ο Ρίμπο όσο και ο Καστίγιο.

Εκεί το ματς έδειχνε να τελείωνει με τους γηπεδούχους να έχουν μείνει από δυνάμεις, αλλά στο 88' ο Τόργκελε που είχε περίπου 3 χρόνια να σκοράρει έκανε ξανά την αναμέτρηση θρίλερ αφού σκόραρε στο 89' με κεφαλιά.

Τελικά όμως ο αγώνας τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να χάνει και τον Ολυμπιακό να περνάει για άλλη μία φορά με πανηγυρικό τρόπο από την Τούμπα.
td> Όλα τα λεφτά...
Ο Ριβάλντο που με την τεχνική του και την εξυπνάδα του έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Επίσης τον κόσμο του ΠΑΟΚ που παρά την ήττα χειροκρότησε τους παίκτες της ομάδας του.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα τραγικά λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ αλλά και του Φερνάντεζ στα γκολ που δέχτηκε ο Δικέφαλος
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαούαν, Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Χαραλάμπους, Μελίσσης, Μουμίν, Μίετσελ, Τόργκελε

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ντομί, Στολτίδης, Καστίγιο, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Νε, Ανατολάκης, Τοροσίδης, Ζούλιο

1' Έναρξη αγώνα
H αναμέτρηση ξεκινά με τον Ολυμπιακό στην σέντρα
3' Σουτ ΠΑΟΚ Μίετσελ
Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Μουμίν πατά την μπάλα στον Μίετσελ, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ, στέλενει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
4' Σουτ Ολυμπιακός Κάστιγιο
Ο Καστίγιο δέχεται την μπάλα με πλάτη προς το τέρμα, γυρίζει και σουτάρει ξαφνικά, όμως ο Φερνάντεζ ήλεγχε την φάση, ενώ η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
8' Σχόλιο
O ΠΑΟΚ, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτά τα πρώτα λεπτά, ενώ από την άλλη, η άμυνα του Ολυμπιακού, κάνει πολλά λάθη όμως αυτά έχουν περάσει ανεκμετάλλευτα.
10' Κόρνερ Ολυμπιακός Ριβάλντο
Ο Βραζιλιάνος, εκτελεί κόρνερ, ένας όμιλος ποδοσφαιριστών σηκώνεται για να πάρει την κεφαλιά, όμως κανείς δεν τα καταφέρνει και έτσι η μπάλα φεύγει άουτ.
11' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Τόργκελε
Ο Μίετσελ με εξαιρετική μπαλιά βρίσκει τον Τόργκελε, ο οποίος αν και μόνος του μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αργεί να κατεβάσει και τελικώς κόβετε από τον Ζούλιο Σέζαρ
15' Ευκαιρία Ολυμπιακός Καστίγιο
Ο Ριβάλντο πασάρει στο Νε, αυτός βρίσκει τον Καστίγιο, ο τελευταίος σουτάρει όμως ο Αραμπατζής τον κόβει με εξαιρετικό τάκλιν.
16' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ηλιάδης
21' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μίετσελ
Ο Τόργκελε από δεξιά, βρίσκει με παράλληλη προς το τέρμα μπαλιά, τον Μίετσελ, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος όμως το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο.
22' Κεφαλιά Ολυμπιακός Τοροσίδης
Ο Ριβάλντο με εκτέλεση φάουλ, βρήκε τον Τοροσίδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, ο Φερνάντεζ όμως μπλόκαρε εύκολα.
29' Γκολ ΠΑΟΚ Μίετσελ
Ο Αραμπατζής σεντράρει από δεξιά και βρίσκει τον Μίετσελ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση, αφήνει "άγαλμα" το Νικοπολίδη, για το 1-0
35' Δοκάρι Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
Ο Τζόρτζεβιτς πιάνει τρομερό σουτ, έξω από την περιοχή όμως η μπάλα μετά και από επέμβαση του Φερνάντεζ σταματά στο οριζόντιο δοκάρι
37' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός μετά το τέρμα που δέχτηκε έχει ανεβάσει τον ρυθμό του και ψάχνει να βρει το τέρμα της ισοφάρισης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Έναρξη αγώνα
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μάρκο Νε περνά εκτός αγώνα. Την θέση του παίρνει ο Κωνσταντίνου
47' Σουτ Ολυμπιακός Ντομί
Ο Τζόρτζεβιτς βρίσκει με εξαιρετική πάσα τον Ντομί, ο οποίος βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και απέναντι από τον Φερνάντεζ, όμως το σουτ του φεύγει λίγο άουτ.
48' Σουτ ΠΑΟΚ Μίετσελ
Ο Πολωνός στράικερ του ΠΑΟΚ, ισοφαρίζει τις ευκαιρίες για την ομάδα του με ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή το οποίο όμως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Νικοπολίδη
50' Σουτ ΠΑΟΚ Μίετσελ
Μία ακόμη ευακιρία χάνει ο ΠΑΟΚ με τον Μίετσελ, ο οποίος αφού τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον Σέζαρ, μπήκε μέσα στην περιοχή σούταρε όμως χλιαρά και ο Νικοπολίδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει
53' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντομί
54' Φάουλ ΠΑΟΚ
Ο Μουμίν εκτελεί απευθείας φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή και από τον άξονα, όμως ο Νικοπολίδης μπλοκάρει.
55' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Αραμπατζής
56' Γκολ Ολυμπιακός Τοροσίδης
Ο Ριβάλντο εκτελεί φάουλ, ο Φερνάντεζ πραγματοποιεί άστοχη έξοδο και ο Τοροσίδης με πλασέ σε κενή εστία ισοφαρίζει
58' Δοκάρι ΠΑΟΚ Χαραλάμπους
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κύπριου, βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη και καταλήγει άουτ.
60' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Γεωργιάδης περνάει στην θέση του Μουμίν
64' Γκολ Ολυμπιακός Ριβάλντο
Ο Καστίγιο βγάζει τον Ριβάλντο μόνο του με τον Φερνάντεζ, ο Βραζιλιάνος περνάει και τον Πορτογάλο και γράφει το 2-1
70' Γκολ Ολυμπιακός Καστίγιο
Ο Ριβάλντο τσιμπάει την μπάλα μπροστά από τον Μελίσση, βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Φερνάντεζ και πάλι, πετάει την μπάλα στο Καστίγιο που σε κενό τέρμα γράφει το 3-1
74' Σουτ ΠΑΟΚ Γεωργιάδης
Έπειτα από πολύ όμρφη ενέργεια του Αραμπατζή, η μπάλα φτάνει στον Γεωργιάδη, ο οποίος σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, όμως ο Νικοπολίδης μπλοκάρει εύκολα.
78' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Γκονζάλεζ περνάει στην θέση του Χαραλάμπους
79' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Νικοπολίδης
83' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Οκκάς παίρνει την θέση του Καστίγιο
87' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Χαραλαμπίδης παίρνει την θέση του Αραμπατζή
88' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Γκονζάλεζ
89' Γκολ ΠΑΟΚ Τόργκελε
Ο Χαραλαμπίδης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Τόργκελε πετάχτηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και με κεφαλιά σκόραρε
91' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Τζόρτζεβιτς περνά εκτός αγώνα στην θέση του ο Μάριτς
94' Λήξη αγώνα



































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ