ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ωραίος αλλά και μοιραίος ο Ντέλιας

ΠΑΟΚ: Ωραίος αλλά και μοιραίος ο Ντέλιας
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας τα έκανε όλα στο παιχνίδι με τον Άρη εκτός από το να πετύχει κάποιο γκολ κι ήταν, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, μέσα σχεδόν σε κάθε φάση που δημιούργησε η ομάδα του.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν, για τον ΠΑΟΚ, το πρόσωπο του τοπικού ντέρμπι με τον Άρη. Ο 21χρονος μέσος του Δικεφάλου στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού ήταν καταιγιστικός, τα έκανε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Εκτός βέβαια από το να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στις φορές που βρέθηκε σε θέση βολής, που ήταν αρκετές.

Ο ίδιος στις δηλώσεις που ακολούθησαν την ήττα της ομάδας του από τους κιτρινόμαυρους παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να σκοράρει και μάλιστα περισσότερα από ένα γκολ αλλά δεν το βάζει κάτω.

"Πάντα προσπαθούσα να είμαι μέσα στο γκολ, πιο παλιά δεν τα κατάφερνα τόσο. Και σήμερα έχασα πολλές ευκαιρίες. Αλλά μ' αρέσει να δημιουργώ, να είμαι κοντά στην εστία κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω", δήλωσε ο Ντέλιας που είχε τις περισσότερες τελικές στο χθεσινό παιχνίδι, τα περισσότερα κλεψίματα, αλλά και τις περισσότερες πάσες στην επίθεση του ΠΑΟΚ.

Από το πρώτο ημίχρονο ήδη είχε αφήσει το στίγμα του στο παιχνίδι αφού:

  • Στο 10' "χόρεψε" τον Μόντσου στο ξεκίνημα της φάσης που κατέληξε στο δικό του πρώτο Κι άσχημο τελείωμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε την μπάλα πολύ μακριά από την εστία του Κουέστα.
  • Στο 15' ήταν αυτός που έκοψε μια πάσα του Βέλεθ και ξεκίνησε άλλη μια επίθεση ο ΠΑΟΚ, περνώντας την μπάλα στον Τισουντάλι και στο διώξιμο των αμυντικών τη βρήκε και πάλι στο ύψος της περιοχής σουτάροντας πάνω σε αντίπαλο.
  • Στο 25' έβγαλε κάθετα την μπάλα στον Τισουντάλι που πλάσαρε στο δοκάρι, αλλά καμία φάση δεν καταγράφηκε, αφού ο Τάισον που συμμετείχε σε αυτήν είχε έρθει από θέση οφσάιντ.
  • Στο 38' έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του όταν βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Άρη, αλλά το πλασέ του με το δεξί έστειλε την μπάλα άουτ.
  • Και τέλος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πήρε την μπάλα μετά από κλέψιμο του Μπακαγιόκο λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, την οδήγησε μέχρι και μέσα στην περιοχή του Κουέστα, αλλά το σουτ του βρήκε στο τακουνάκι του Φρίντεκ και κατέληξε κόρνερ. Σε αυτή την φάση ίσως θα έπρεπε να ψάξει πάσα – προς τον Ζίβκοβιτς που ήταν ανοικτός- ωστόσο εκεί που έφερε την μπάλα δεν ήταν παράλογο ότι δοκίμασε να σουτάρει.
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κωνσταντέλια στο ΠΑΟΚ - Άρης
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κωνσταντέλια στο ΠΑΟΚ - Άρης

Στην πραγματικότητα ο Ντέλιας ήταν μέσα σε ό,τι καλό δημιουργήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, εκτός από τη φάση του δοκαριού του Τισουντάλι, λίγο μετά από αυτό που δεν καταγράφηκε ως ευκαιρία.

Θα έπρεπε να τελειώσει τις φάσεις καλύτερα; Προφανώς και θα έπρεπε, ωστόσο φαίνεται ότι παίρνει περισσότερες ευθύνες στην επίθεση του Δικεφάλου γεγονός που τον κάνει ακόμα πιο κομβικό για την ομάδα του.

Μπορεί οι χαμένες ευκαιρίες να προκαλούν κριτική, σε κάθε περίπτωση καλοπροαίρετη, άλλα η Τούμπα ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτική απέναντί του, χειροκροτώντας τον για ώρα παρά τη χαμένη ευκαιρία του 38'.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ