ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: 0-1

Η γκολάρα του Καραγκούνη στο 87' άλλαξε το σκηνικό στη μάχη για τη 2η θέση, με τον ΠΑΟ να παίρνει προβάδισμα με το διπλό στην Τούμπα (1-0). Εκτός εαυτού ο Γκαρσία που αποβλήθηκε

Το εκπληκτικό σε ευρηματικότητα γκολ που πέτυχε ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ...ίσως στείλει τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ήδη πήρε "κεφάλι" στην βαθμολογία των πλέι-οφ.
Ενα σπουδαίο "διπλό" για τους "πράσινους" που εκμεταλλεύθηκαν την αποβολή του Γκαρσία στο 45' και παρόλο που έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία ο "τυπάρας" είχε άλλη άποψη και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη στο φινάλε. Μάλιστα το γκολ του το αφιέρωσε στον χαμό του Διαμαντή Πατέρα, πατέρα του νυν προέδρου του "τριφυλλιού" και πρώην μέλους της "πράσινης οικογένειας".

Μετά το πρώτο κακό 45λεπτο, οι "πράσινοι" έδειξαν άλλο πρόσωπο χάρη και στις αλλαγές του Τεν Κάτε, ενώ ο Σάντος αν και είδε τους παίκτες του να έχουν ένα εκρηκτικό 6λεπτο (73'-79') και να "αγγίζουν" το γκολ, τελικά ηττήθηκαν και ο Πορτογάλος τεχνικός αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών σε αντίθεση με τους παίκτες που χειροκροτήθηκαν.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει 5 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία και είναι στην πρώτη θέση ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 3. Οι "πράσινοι" την Τετάρτη υποδέχονται την ΑΕΚ ενώ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Λάρισα.

Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 5
ΑΕΚ 4
ΠΑΟΚ 3
Λάρισα 0




Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σορλέν, Βιεϊρίνια (46' Βερόν), Γκαρσία, Ίβιτς, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Νίλσον, Σαριέγκι, Βύντρα, Σιμάο (46' Κλέιτον), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Ίβανσιτς (46' Νίνης), Ρουκάβινα (74' Σαλπιγγίδης), Μάντζιος.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Σνάουτσερ, Μουσλίμοβιτς, Βερόν / Σιμάο, Σαριέγκι, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης

Κόκκινες: Γκαρσία
Με μια ματιά


Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο 15ο του αγώνα στην Τούμπα με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή και με την βοήθεια των χιλιάδων οπαδών τους να αναζητούν ένα γρήγορο γκολ. Ο Φερνάντο Σάντος που είχε παρατάξει την ομάδα του με τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης περίμενε πολλά από τα άκρα και την μεσαία του γραμμή.

Βιεϊρίνια, Κονσεϊσάο, Ιβιτς οι τρεις παίκτες που έδιναν βοήθεια στον "Μούσλι" με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.

Στην αντίπερα όχθη, ο Χενκ Τεν Κάτε παρέταξε την ομάδα του με τον Μάντζιο στην κορυφή της επίθεσης και τους Ρουκάβινα, Ιβανσιτς και Καραγκούνη να τους δίνουν βοήθεια από πίσω. Οι "πράσινοι" ήταν αυτοί που έκαναν πρώτοι ευκαιρία όταν στο 9' μετά την σέντρα του Καραγκούνη, ο Βύντρα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Χαλκιά.

Ο χρόνος κυλούσε και οι δύο ομάδες δύσκολα έδειχναν πως μπορούν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσουν τους Χαλκιά και Γκαλίνοβιτς, αντίστοιχα. Μοναδικός τρόπος από την πλευρά των γηπεδούχων να απειλήσουν στο πρώτο ημίωρο, ήταν δύο δυνατά σουτ του Βιεϊρίνια στο 18' και το 30', τα οποία ωστόσο δεν ανησύχησαν τον Κροάτη πορτιέρο του "τριφυλλιού".

Οι παίκτες του Τεν Κάτε σε παθητικό ρόλο, στο πρώτο ημίωρο, αναλώθηκαν να αλλάζουν συνεχώς πάσες και να κάνουν την δεύτερη καλή τους ευκαιρία στα καρέ του "δικέφαλου του Βορρά" στο 41'. Εκεί που μετά την εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από αριστερά, ο Σαριέγκι δεν προλαβαίνει για πολύ λίγο να βρει με το κεφάλι την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα ενώ το ίδιο δεν μπόρεσαν να κάνουν στην πορεία της οι Μάντζιος και Βύντρα.

Ενα λεπτό αργότερα, έγινε η φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν μετά το λάθος του Κοντρέρας, ο Ρουκάβινα βγήκε απέναντι στον Χαλκιά, που τον ξεπέρασε αλλά προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του πορτιέρο του ΠΑΟΚ, αναγκάζοντας τον ολλανδό προπονητή του να τραβάει τα μαλλιά του ως αντίδραση.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο μέρος θα κυλούσε χωρίς καμία άλλη φάση, το ματς στο 45', πήρε "φωτιά". Ενα σκληρό μαρκάρισμα του Σιμάο, διαδέχθηκε η κακή συμπεριφορά του Πάμπλο Γκαρσία στην ίδια φάση με συνέπεια την γενική σύρραξη ανάμεσα στους 22 ποδοσφαιριστές.

Συνέπεια όλων, ο κ. Κάκος να δείχνει κίτρινη κάρτα στους Μουσλίμοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι και την κόκκινη στον Γκαρσία ο οποίος έφυγε ως "ταύρος" από τον αγωνιστικό χώρο και με τους συμπαίκτες του από τον πάγκο να τον κρατούν όσο μπορούσαν.

Το δεύτερο ημίχρονο εκτός από την αριθμητική υπεροχή των φιλοξενούμενων είχε και τρεις αλλαγές, με τον Χενκ Τεν Κάτε να αλλάζει το ύφος της ομάδας του και τον Φερνάντο Σάντος να ενισχύει την μεσαία του γραμμή.

Ο Ολλανδός τεχνικός των "πράσινων" έριξε στο ματς τους Κλέιτον και Νίνη, αποσύροντας τον "κιτρινισμένο" και εκνευρισμένο Σιμάο αλλά και τον αρνητικό Ιβανιστς. Από την άλλη πλευρά, ο Σάντος απέσυρε τον κουρασμένο Βιεϊρίνια και έβαλε στο κέντρο τον Βερόν μετά την απώλεια του Γκαρσία.

Στο 50' ο Καραγκούνης σε ρόλο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Βραζιλιάνο να μένει πιο πίσω (στην θέση του Σιμάο) έκλεψε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πάσαρε δεξιά στον Μάντζιο, ο οποίος σουτάρε αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε την μπάλα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού με πιο απειλητικές διαθέσεις ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα όταν μ' ένα καλοζυγισμένο σουτ από πολύ μακριά, ο Σορλέν είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς, με τους οπαδούς του "Δικέφαλου του Βορρά" να τινάζονται από τις θέσεις τους δικαιολογημένα.

Οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν τον τρόπο να μπουν μέσα στην περιοχή του Χαλκιά και να εκμεταλλευθούν την απώλεια του παίκτη για το συγκρότημα του Σάντος, ωστόσο τόσο το σουτ του Μάντζιου στο 62', όσο και το σουτ του Νίνη στο 69' δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, αφού και στις δύο περιπτώσεις ο διεθνής πορτιέρο του ΠΑΟΚ, είχε σωστή αντίδραση.

Την ώρα που ο Φερνάντο Σάντος δεν άλλαζε κάποιον από τους παίκτες του ο Τεν Κάτε αντικατέστησε και τον Ρουκάβινα με τον Σαλπιγγίδη που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους χιλιάδες Παοκτσήδες.

Οι γηπεδούχοι αν και με παίκτη λιγότερο παρασυρόμενοι από την λάβα... της Τούμπας ανέβασαν στροφές και είχαν ένα εκρηκτικό 6λεπτο, αγγίζοντας δύο φορές το γκολ. Στο 73', ο Μουσλίμοβιτς λίγο έλειψε να περάσει όλη την άμυνα των "πράσινων" αλλά γλίστρυσε την τελευταία στιγμή και οι Σαριέγκι, Βύντρα απομάκρυναν.

Στο 79' ο Μουσλίμοβιτς πάσαρε στον επερχόμενο Σορλέν αλλά το σουτ του πέρασε σε κόρνερ μετά την προβολή του Βύντρα (που φώναξε στους συμπαίκτες του για βοήθεια). Στην εξέλιξη της φάσης ο Ιβιτς πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή και ο Γκαλίνοβιτς εξ' επαφής πάνω στην γραμμή έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά αυτό που ήθελαν οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν στο 87' με την προσωπικότητα του Καραγκούνη να λάμπει σαν αστέρι του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με ατομική ενέργεια πέρασε από το κέντρο όποιον έβρισκε και έφτασε έξω απο την περιοχή και με άψογο σουτ-πλασέ "κρέμασε" τον Χαλκιά που έδειξε να είναι εκτός θέσης στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε από τους "πράσινους" ενώ αντίστοιχα προσωρινά "πάγωσε" η Τούμπα, με τον σκόρερ να φυλάει το μαύρο περιβραχιόνιο του πένθους, ως ένδειξη τιμής και αφιέρωσης στον χαμό του Διαμαντή Πατέρα (πατέρα του προέδρου της ΠΑΕ).

Συνέντευξη Τύπου του Πάρη Τσελεπίδη


Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): " Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός έχασε μία κλασική ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά ουσιαστικά προήλθε από δικό μας λάθος. Η αίσθηση που είχαμε από την εικόνα του παιχνιδιού ήταν ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να φθάσει στην νίκη και σε μία φάση όπου με ανεξήγητο τρόπο μείναμε με 10 παίκτες.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω. Ξέρετε ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για την διαιτησία. Δεν ξέρω αν ο Πάμπλο Γκαρσία έπρεπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα ο ένας να δέχεται κόκκινη και ο άλλος τίποτα. Ή κίτρινη κάρτα το μίνιμουμ ή δεν ξέρω.

Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο όπου ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι απέναντι σε έναν αντίπαλο επίσης πολύ καλά οργανωμένο. Ο ΠΑΟΚ έκανε τις καλύτερες ευκαιρίες για γκολ κυρίως στην περίπτωση του Ίβιτς. Το γκολ δεν μπήκε αν και το αξίζαμε. Ο νόμος του ποδοσφαίρου δυστυχώς μας στοίχισε και σε μία φάση όπου δεν προμήνυε κάτι δεχθήκαμε ένα εξαιρετικό γκολ από μία έμπνευση του Παναθηναϊκού δίνοντας την νίκη στην ομάδα του.

Θεωρώ άδικο το αποτέλεσμα αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη αλλά νίκη και ήττα. Έμεινα ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου και τον χαρακτήρα που δείξανε. Μένουν ακόμα πέντε παιχνίδια. Είχαμε πει στην Συνέντευξη Τύπου ότι το πρώτο παιχνίδι θα ήταν πολύ σημαντικό αλλά αν η ομάδα παίξει όπως σήμερα η ομάδα δεν θα έχει πει την τελευταία της λέξη και θεωρώ ότι θα φέρουμε τούμπα τα αποτελέσματα.

Αυτό είπαμε και στους ποδοσφαιριστές και πριν και μετά. Ότι αν αγωνιστούν όπως σήμερα. Με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα θα πρέπει να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη και την πίστη μας τότε τα πράγματα μπορούν να πάνε όπως τα θέλουμε εμείς. Τώρα όμως θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με την Λάρισα







".

Σε ερώτηση για το σχόλιό του για την αποβολή του Γκαρσία είπε: " Δεν λέω ότι ο διαιτητής προκαθόρισε ή καθόρισε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού αλλά καθόρισε το να μείνουμε εμείς με 10 παίκτες. Δεν ξέρουμε τι θα γινότανε αν παίζαμε μέχρι τέλους 10 εναντίον 10. Όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαρσία έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές μαζί του. Αφήνεται να παρασύρεται από το πάθος και την ένταση του παιχνιδιού αλλά αυτό πολλές φορές δεν μας βοηθάει".

Χενκ Τεν Κάτε (Παναθηναϊκός): " Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πιο σημαντικό να το κερδίσουμε γιατί σηματοδοτεί μία πολύ καλή αρχή για μας αν και δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε. Πολλοί παίκτες δεν ήταν στον ρυθμό του παιχνιδιού αλλά είμαι ευχαριστημένος από το σκορ και το γκολ του Καραγκούνη που ήταν πολύ όμορφο και ίσως είναι από τους μόνους που μπορεί να βάλει τέτοιο γκολ.

Χαίρομαι όμως και για τον Νίκο Πατέρα που αν και δεν παίξαμε καλά καταφέραμε να του προσφέρουμε τους τρεις βαθμούς. Θα έχουμε απώλειες στα επόμενα παιχνίδια λόγω καρτών. Θα έχουμε στο παιχνίδι της Τετάρτης τον Γκάμπριελ, τον Σπυρόπουλο αλλά και τον Μάτος. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να παραδεχθούμε ότι είναι μία μεγάλη ανάταση να ξεκινάς με νίκη απέναντι στον θεωρητικά πιο ισχυρό σου αντίπαλο

."

Για την αλλαγή του Σιμάο: " Φοβόμουν ότι θα πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα και ότι θα προκαλούνταν επειδή είναι πολύ νέος και δεν θα ήθελα να ρισκάρω τυχόν πρόκληση και αποβολή του".

Για τον ίδιο και την αντίδρασή του: " Συγχύστηκα γιατί δεν θα πρέπει να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που βγήκε αν και είδα ότι ήταν συναισθηματικά επηρεασμένος από αυτή την ενέργεια".

Όλα τα λεφτά...
Για άλλη μια φορά η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα των οπαδών του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα. Επίσης το εκπληκτικό γκολ του Καραγκούνη, το οποίο ίσως φανεί "χρυσό".
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα νεύρα στο τέλος του πρώτου μέρους και την συμπεριφορά του Πάμπλο Γκαρσία πριν και μετά την κόκκινη κάρτα. Ακόμα τα λέιζερ που χρησιμοποιούν σε όλα τα γήπεδα μερικοί "ανεγκέφαλοι".
Video με το γκολ της αναμέτρησης




To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει μια μικρή υπεροχή στο πρώτο πεντάλεπτο, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση
9' Κεφαλιά Παναθηναϊκός Βύντρα
Σέντρα του Καραγκούνη από αριστερά, ο Βύντρα παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνά πάνω από τα δοκάρια
17' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σιμάο
18' Σουτ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή, ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει εύκολα
30' Σουτ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει πολύ ψηλά, χωρίς να απειλήσει την εστία του Γκαλίνοβιτς
41' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Σνάουτσνερ
42' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαριέγκι
Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από αριστερά, ο Σαριέγκι δεν προλαβαίνει για πολύ λίγο να βρει με το κεφάλι την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα
42' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Ρουκάβινα
Λάθος του Κοντρέρας, ο Ρουκάβινα βγαίνει απέναντι στον Χαλκιά, τον ξεπερνά, αλλά προ κενής εστίας στέλνει την μπάλα άουτ
45' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σαριέγκι
45' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Βύντρα
45' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
45' Κόκκινη κάρτα ΠΑΟΚ Γκαρσία
Αποβολή για τον Γκαρσία για αγκωνιά στον Σιμάο. Ο Ουρουγουανός αποχωρεί εκτός εαυτού από τον αγωνιστικό χώρο
45' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Ζιλμπέρτο Σίλβα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Οι Νίνης και Κλέιτον στη θέση των Σιμάο και Ίβανσιτς
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Βερόν στη θέση του Βιεϊρίνια
51' Σουτ Παναθηναϊκός Μάντζιος
Ο Καραγκούνης κλέβει στο χώρο της μεσαίας γραμμής, φτάνει έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και τροφοδοτεί δεξιά τον Μάντζιο, ο οποίος σουτάρει, αλλά ο Χαλκιάς πέφτει στην κλειστή του γωνία και μπλοκάρει
53' Σουτ ΠΑΟΚ Σορλέν
Ξαφνικό σουτ του Σορλέν έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς
56' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Νίνης
65' Σουτ Παναθηναϊκός Μάντζιος
Κάθετη πάσα του Κλέιτον στον Μάντζιο, ο οποίος δοκιμάζει νέο σουτ από δεξιά, ο Χαλκιάς διώχνει σε κόρνερ
69' Σουτ Παναθηναϊκός Νίνης
Σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή, ο Χαλκιάς απομακρύνει και πάλι σε κόρνερ
74' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Ρουκάβινα
79' Σουτ ΠΑΟΚ Σορλέν
Ο Μουσλίμοβιτς παίρνει την μπάλα, πασάρει στον επερχόμενο Σορλέν, αλλά το σουτ του κοντράρει και καταλήγει κόρνερ
79' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Κόρνερ του Σορλέν από δεξιά, ο Ίβιτς παίρνει κεφαλιά από κοντά και ο Γκαλίνοβιτς διώχνει εξ επαφής σε κόρνερ
82' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βερόν
82' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Καραγκούνης
87' Γκολ Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Ο Καραγκούνης περνά σαν σταματημένη την άμυνα του ΠΑΟΚ, φτάνει λίγο έξω από την περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ νικάει τον Χαλκιά για το 0-1
89' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπακαγιόκο στη θέση του Σνάουτσνερ
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
90' Λήξη αγώνα







































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ