ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
Ίβιτς

Ο ΠΑΟΚ με έξοχο γκολ του Βλάνταν Ίβιτς στο 31' επικράτησε του Πανιώνιου με 1-0 στην "Τούμπα"

Κόντρα σε ένα μέτριο Πανιώνιο όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και με εκπληκτικό γκολ του Βλάνταν Ίβιτς πήρε το προβάδισμα με 1-0 στο 31'. Μάλιστα άσος των Θεσσαλονικέων 20 λεπτά νωρίτερα δεν είχε καταφέρει να νικήσει τον Ανδριόλα από τα 11 βήματα.
Στο δεύτερο 45λεπτο οι φάσεις ήταν ελάχιστες για τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δαλούκα που βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0.
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου (68΄Φιλομένο), Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης (71' Κριστιάνο Μοράες), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (90' Φωτάκης)

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (68' Κούκετς), Νικολάου (85' Σκούφαλης), Τζαβέλλας

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητής: Γ. Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Χ. Ακρίβος (Αθήνας), Δ. Γούκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας / Λάτκα, Κουμορτζί, Νικολάου, Μπάλαμπαν

Κόκκινες: -
Με μια ματιά

Ποδαρικό με το δεξί ήθελαν να κάνουν στο 2010 ΠΑΟΚ και Πανιώνιος στο "ντεμπούτο" τους στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Super League. Οι γηπεδούχοι που έκλεισαν ιδανικά το 2009, με το διπλό στο "Παγκρήτιο" κόντρα στον Εργοτέλη, επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις "υψηλές πτήσεις" τους με αρχή το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Εμίλιο Φερέρα προσπάθησε το χρονικό διάστημα που πέρασε να εμψυχώσει τους παίκτες του, ειδικότερα μετά την τελευταία εντός έδρας ήττα από την Καβάλα, προκειμένου να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον "Δικέφαλο του Βορρά".

Ο αγώνας

Σε μία "Τούμπα" που ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε δημιουργήσει, για ένα ακόμα παιχνίδι, εκπληκτική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε δυνατά και προτού καλά καλά συμπληρωθούν 2 λεπτά παιχνιδιού έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ.

Έπειτα από κάθετη πάσα του Βλάνταν Ίβιτς, ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε απέναντι από τον Ανδριόλα (σ.σ. τον ευνόησαν οι κόντρες) αλλά το πλασέ του βραχύσωμου επιθετικού εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν φανερό ότι πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά και η πίεση που ασκούσε στα αντίπαλα καρέ έφερε τελικά αποτέλεσμα. Ή καλύτερα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Έπειτα από σέντρα του Αραμπατζή από τα δεξιά ο Λάτκα υπέπεσε σε "παιδικό" λάθος, βρίσκοντας την μπάλα με το απλωμένο χέρι του και ο Δαλούκας υπέδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών.

Την εκτέλεση (σ.σ. στο 11') ανέλαβε ο Βλάνταν Ίβιτς, αλλά ο Ανδριόλας έπεσε σωστά διατηρώντας το μηδέν παθητικό για την ομάδα του.

Ξεχρέωσε...

Από τη φάση του πέναλτι και για 20 λεπτά το ματς δεν είχε ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί πάντως την πρωτοβουλία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον Πανιώνιο να απειλεί μέσω αντεπιθέσεων και στημένων φάσεων.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Βλάνταν Ίβιτς να παίρνει την... εκδίκησή του για το χαμένο πέναλτι στο 11ο λεπτό. Στο 31', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο άσος του ΠΑΟΚ με τακουνάκι στην κίνηση ανάμεσα από δύο αμυντικούς έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ανδριόλα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές με τους Αραμπατζή και Μαλεζά προκειμένου να κάνει το 2-0, ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να παραμένει 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Μέτριο θέαμα στην επανάληψη

Αν το πρώτο ημίχρονο δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, τουλάχιστον είχε κάποιες καλές επιθετικές στιγμές κυρίως από τον ΠΑΟΚ. Οι οποίες ωστόσο απουσίασαν αισθητά στην επανάληψη, με την πρώτη αξιόλογη στιγμή να καταγράφεται στο 65' έπειτα από ενα σουτ του Βιτόλο που κατέληξε στην αγκαλιά του Ανδριόλα και αυτή να την ακολουθεί ένα άστοχο σουτ του Κουμορτζί.

Ντεμπούτο για Κριστιάνο Μοράες

Ο Φερνάντο Σάντος βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να δημιουργήσει αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Κριστιάνο Μοράες, ο οποίος λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι βρέθηκε σε επίκαιρη θέση για γκολ αλλά το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε έπειτα από σέντρα του Βιεϊρίνια κατέληξε άουτ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν τίποτα δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και το πρώτο του τρίποντο για τη νέα σεζόν.
Συνέντευξη Τύπου

Σάντος: " Πετύχαμε μια δίκαιη νίκη. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και παρότι χάσαμε το πέναλτι, αντιδράσαμε σωστά και πετύχαμε το γκολ. Έπρεπε όμως να βάλουμε κι άλλα γκολ. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε πολύπλοκο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό, αλλά εμείς αντιδράσαμε σωστά, συνεχίζοντας την πίεση σε σε όλο το γήπεδο. Ήμασταν καλά οργανωμένοι και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει φάσεις".

Για τον Σαλπιγγίδη είπε: " Προσωπικά θα ήθελα τον Σαλπιγγίδη σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν ήμουν προπονητής. Έχει την ποιότητα και μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη".

Φερέρα: " Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ομάδα μου δεν μπήκε καν μέσα στο γήπεδο. Απειλούσαμε μόνο από στημένες φάσεις. Στην επανάληψη ανεβήκαμε, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες και επιδιώξαμε να ισοφαρίσουμε. Ωστόσο, όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δεν δέχεται γκολ στην έδρα του. Φέτος δέχθηκε μόλις τρία και πέρυσι πέντε. Διαθέτει καλή και οργανωμένη άμυνα η οποία δεν είναι εύκολο να την διασπάσεις".
Όλα τα λεφτά...

Το γκολ του Βλάνταν Ίβιτς, δείγμα του πλούσιου ποδοσφαιρικού του ταλέντου
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Τον Πανιώνιο που προβλημάτισε τόσο στον τομέα της ανάπτυξης όσο και στο κομμάτι της άμυνας
To Live του αγώνα...

Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
(Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Τζαβέλλας
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΟΚ
(Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς
1' Έναρξη αγώνα
2' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κουτσιανικούλης
Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κουτσιανικούλη στο τετ α τετ με τον Ανδριόλα να μην πλασάρει σωστά και τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να αποσοβεί τον κίνδυνο
10' Πέναλτι Πανιώνιος Λάτκα
Χέρι του Λάτκα σε σέντρα του Αραμπατζή
10' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Λάτκα
11' Πέναλτι ΠΑΟΚ Ίβιτς
Ο Ανδριόλας "κρατάει το μηδέν" καθώς απέκρουσε την εκτέλεση πένταλτι από τον Ίβιτς
14' Σουτ Πανιώνιος Νικολάου
Μακρινό σουτ του Νικολάου, καμία ανησυχία για τον Χαλκιά
21' Κεφαλιά Πανιώνιος Μανιάτης
Αδύναμη κεφαλιά του Μανιάτη από το ύψος του πέναλτι, εύκολα μπλόκαρε ο Χαλκιάς
30' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κουμορτζί
31' Γκολ ΠΑΟΚ Ίβιτς
Απίστευτο γκολ από τον Βλάνταν Ίβιτς! Ο Λίνο με εκτέλεση φάουλ έφερε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου και ο χαρισματικός μέσος του ΠΑΟΚ με τακουνάκι στην κίνηση ανάμεσα από δύο αμυντικούς έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ανδριόλα
43' Σουτ ΠΑΟΚ Αραμπατζής
Μακρινό σουτ του Αραμπατζή, η μπάλα καταλήγει άουτ
45' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μαλεζάς
Κεφαλιά του Μαλεζά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ανδριόλας φώναξε "παρών"
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στα πρώτα πέντε λεπτά της επανάληψης
62' Σχόλιο
Ημιτελείς οι επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες
65' Σουτ ΠΑΟΚ Βιτόλο
Σουτ του Βιτόλο, μπλοκάρει ο Ανδριόλας
65' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Νικολάου
68' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Κούκετς στη θέση του Γουνδουλάκη
68' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Φιλομένο στη θέση του Παπάζογλου
71' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μοράες στη θέση του Κουτσιανικούλη
73' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μπάλαμπαν
74' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
85' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης στη θέση του Νικολάου
90' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Φωτάκης στη θέση του Ίβιτς
90' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Κοντρέρας
90' Λήξη αγώνα

Video με το γκολ της αναμέτρησης





























































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ