ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-1

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-1
μπερτε τοργκελε

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προηγήθηκε νωρίς, όμως λογάριαζε χωρίς τον ...Τοχούρογλου που έκανε δώρο την ισοφάριση στον Πανιώνιο

Πολλές ευκαιρίες έχασε, ο ανώτερος του αντιπάλου του, ΠΑΟΚ (15 σουτ και 12 κόρνερ) για να πάρει την νίκη, αλλά ο Ενσαλίβα στο τέλος θα μπορούσε να χαρίσει το "τρίποντο" στον Πανιώνιο αν δεν αστοχούσε σε τετ α τετ στο 91'.

Σίγουρα αυτό που μένει από αυτήν την αναμέτρηση, είναι η επιστροφή του κόσμου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά κυρίως το καλό ποδόσφιαρο που παίχτηκε και ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Μότσα Βούκοτιτς):Τοχούρογλου, Τόργκελε, Μπαρκαουάν, Ηλιάδης, Μελίσσης, Μπαλάφας (46' Χαραλαμπίδης), Ζαγοράκης, Γκονζάλες, Χαραλάμπους, Μίετσελ, Αραμπατζής (82' Βαγγελής)

Πανιώνιος (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μπερτέ, Πλετς, Εν' Σαλίβα, Αραβίδης, Κουτσόπουλος (80' Γκασπάρ), Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Ζωγραφάκης (90' Εξουζίδης), Σιαλμάς (72' Κόντι), Μανιάτης

td> Με μια ματιά
Μονόλογος του ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο ημίχρονο ωστόσο ο Πανιώνιος κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με την ισοπαλία .

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με όρεξη για ποδόσφαιρο και με τον κόσμο να τους δίνει την κατάλληλη ώθηση πολιόρκησαν την αντίπαλη άμυνα. Ο Πανιώνιος δεν ήθελε να κλειστεί αλλά αυτό έκανε αφού έχασε την μάχη του κέντρου.

Δύο κυρίως φάσεις έδειξαν τι προηγούνταν. Στο 8' ο Τόργκελε βγήκε τετ α τετ με τον Κρέσιτς αλλά ο επόπτης έδωσε λανθασμένα οφσάιντ ενώ στο 27' ο Μίετσελ έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Γκονζάλες η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ δεν θα αργούσε να έρθει και ότι δεν μπόρεσε να πετύχει ο ΠΑΟΚ με οργανωμένη προσπάθεια το έκανε από στημένη φάση.

Ο Μίετσελ που περνάει περίοδο εκπληκτικής φόρμας σημείωσε ένα όμορφο γκολ με εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα περίπου.

Μετά από αυτό δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας και να κυνηγάει το δεύτερο γκολ. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι που σε καμία περίπτωση δεν έπαιξαν αντιποδόσφαιρο, σε μία επίθεση τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν, έστω και με την βοήθεια της τύχης η καλύτερα... του Τοχούρογλου!

Στο 44' ο Αραβίδης από αριστερά έδωσε ύψος στην Μπάλα, ο Τοχούρογλου έκανε ένα άλμα και προσπαθώντας να διώξει την μπάλα την “πάσαρε” με μία απίστευτη γκάφα στον Αραβίδη ο οποίος με όμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κενής εστίας και σημείωσε το 1-1.

Έτσι ανέλπιστα για τον Πανιώνιο και χάρη στο γκολ-δώρο του Τοχούρογλου, το ημίχρονο έληξε ισόπαλο. Ένα αποτέλεσμα που αδικούσε τους γηπεδούχους καθώς ήταν σαφώς ανώτερη και είχαν αρκετές ευκαιρίες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να μπαίνει φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και να πιέζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για ένα δεκάλεπτο περίπου οι “κυανέρυθροι” ήταν επικίνδυνος με τον Σιαλμά να δημιουργεί δύο φορές αναστάτωση στην άμυνα του δικεφάλου.

Στην συνέχεια οι “ασπρόμαυροι” που φάνηκαν επηρεασμένοι από την ισοφάριση ανέβασαν στροφές και πήραν πάλι το πάνω χέρι αναζητώντας το γκολ. Ο Χαραλαμπίδης στο 61΄έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν μετά σέντρα του Αραμπατζή έπιασε απευθείας το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Όσο περνούσε ο χρόνος όμως το άγχος των γηπεδούχων μεγάλωνε και οι λάθος μεταβιβάσεις έξω από την περιοχή του Πανιωνίου έδιναν και έπαιρναν! Πάντως η πίεση που ασκούσαν στην αντίπαλη άμυνα ήταν δεδομένη.

Στην αντίπερα όχθη ομάδα του Έβαλντ Λίνεν γύρισε αναγκαστικά πίσω για να προστατεύσει αυτό το 1-1 και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις με αντεπιθέσεις κάτι που δεν κατάφερε αλλά μπόρεσε να μην δεχτεί γκολ και να κρατήσει αυτήν την πολύτιμη ισοπαλία. Βέβαια στο 91΄οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν και την νίκη αφού ο Ενσαλίβα επωφελούμενος λάθος του Ηλιάδη βγήκε στην αντεπίθεση , αλλά έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Πάντως ο Πανιώνιος έμεινε αήττητος στην Θεσσαλονίκη αφού με Ηρακλή, Άρη, Καλαμαριά και ΠΑΟΚ έχει έρθει ισόπαλος και ότι πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει φέτος να σωθεί.

Οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο ευκαιρίες, με δύο σουτ μέσα από την περιοχή, στο 66' με τον Μίετσελ και στο 78' με τον Μπαρκαουάν, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία που χάθηκε με το σουτ του Γκονζάλες στο 80' που έδιωξε σε κόρνερ ο Κρέσιτς. Τελικά η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα του Πανιωνίου και η ισοπαλία σίγουρα δεν μπορεί να τους αφήνει ικανοποιημένους.

Kαλύτεροι των γηπεδούχων οι Γκονζάλες και Μίετσελ ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Πλετς ,Γουνδουλάκης και ο πορτιέρο Κρέσιτς ξεχώρισαν.
td> Συνέντευξη Τύπου
Λίνεν: “Δεν είδα άλλη ομάδα να βουτάει τόσο πολύ”

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν, στάθηκε στις δηλώσεις του στην Συνέντευξη Τύπου στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη νίκη αλλά και στην ατμόσφαιρα που υπήρχε στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας.

«Μας άξιζε σήμερα αυτός ο πόντος. Ασφαλώς ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια του αγώνα είχε αρκετές ευκαιρίες με τις πιο πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε να ήταν μετά από στημένες φάσεις, ειδικά από φάουλ που πιστεύω ότι δεν ήταν σωστά. Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ πως φέρθηκαν στο γήπεδο.

Ξέρω ότι στον κόσμο του ποδοσφαίρου υπάρχουν πολλοί παίκτες που ζητάνε φάουλ αλλά είμαι 30 χρόνια σχεδόν στο επάγγελμα και δεν είδα άλλη ομάδα να βουτάει τόσο πολύ όσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά ο διαιτητής τους έδινε αυτά τα φάουλ. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ καλή ομάδα και δεν χρειάζεται με τέτοιο τρόπο να ζητάει φάουλ.

Σέβομαι πάρα πολύ τον Μίετσελ που πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα και σέβομαι ακόμα πάρα πολύ την συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΟΚ με τι πάθος ήθελαν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι αλλά για μένα είναι σχεδόν γελοίο τι είδα στον αγωνιστικό χώρο.

Είχαν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία με την σέντρα του Αραμπατζή στον Χαραλαμπίδη που δεν την εκμεταλλεύτηκαν αλλά ήταν μία από τις λίγες ευκαιρίες που δεν δημιουργήθηκαν από φάουλ ή κόρνερ».









Όσο για την εμφάνιση του Πανιωνίου είπε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την δικιά μου ομάδα. Μετά τα πρώτα 15΄ που παρουσιάσαμε κάποια προβλήματα βελτιωθήκαμε, και από το 60΄ και μέχρι το 95΄ ο ΠΑΟΚ μας πίεσε πάρα πολύ αλλά παίξαμε πολύ δυνατά.

Και εμείς όμως είχαμε ευκαιρίες ειδικά με τον Γουνδουλάκη που είχε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και με τον Ενσαλίβα που του κάνανε φάλουλ αλλά δεν έπεσε γιατί θα ήταν κόκκινη κάρτα.Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ. Είναι καταπληκτικό το γήπεδο και ο κόσμος δίνει καταπληκτική συμπαράσταση στους παίκτες τους».



Σε ερώτηση για το πώς αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τα όσα είπε απάντησε: “Από την μία κοιτούσαν τα φάουλ και από την άλλη πιέζανε. Αν δεν το είδατε αυτό πιστεύω ότι ήσασταν σε λάθος γήπεδο”, για να καταλήξει για την ομάδα του: «Η ομάδα του Πανιωνίου είναι νέα αν είχαμε και εμείς Μίετσελ και Τόργκελε θα ήμασταν διαφορετικά».

Βούκοτιτς: "Χρωστάμε στον κόσμο"

«Πιστεύω ότι χρωστάμε στον κόσμο που ήρθε στο σημερινό παιχνίδι γιατι δεν μπορέσαμε να τον ικανοποιήσουμε με μία ακόμα νίκη. Τον φέραμε στο γήπεδο, καταφέραμε να τον φέρουμε, κάναμε μια καλή νίκη με τον Ιωνικό με 3-0, θέλουμε τέτοιες νίκες για να τον ικανοποιήσουμε», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να στέκεται στη συνέχεια στην εμφάνιση της ομάδας του.

«Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω ότι εμείς κάναμε το παιχνίδι μας και ήμασταν συνέχεια μπροστά από την εστία του Πανιωνίου. Είχαμε δυο τρεις καλές ευκαιρίες να κάνουμε και το δεύτερο γκολ δυστυχώς φάγαμε ένα γκολ που άλλαξε την ροή του παιχνιδιού για τη συνέχεια.Και στο δεύτερο ημίχρονο όμως πάλι εμείς πιέσαμε είχαμε ευκαιρία με τον Χαραλαμπίδη αλλά πάλι δεν το καταφέραμε και στο τέλος προσπαθήσαμε όχι με οργανωμένες επιθέσεις να φθάσουμε στο δεύτερο τέρμα. Κάπου εκεί κινδυνεύαμε όπως συνέβη με την αντεπίθεση του Πανιωνίου με τον Ενσαλίβα», για να καταλήξει: «Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου για τον τρόπο που παίξαμε παρά το γεγονός ότι χάσαμε την ευκαιρία να αυξήσουμε την διαφορά από τις ομάδες που μας ακολουθούν. Έχουμε δύο ακόμα παιχνίδια μέχρι το τέλος του Α΄ γύρου και θα πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς όπως και τη νίκη στον αγώνα Κυπέλλου με τον Εργοτέλη γιατί το Κύπελλο μας ενδιαφέρει».

Ο Βούκοτιτς στάθηκε και στις απουσίες των βασικών του λέγοντας: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας έλειπαν τρεις βασικοί μας παίκτες οι Φερνάντεζ και Μέγκαχεντ και ο Κωνσταντινίδης. Αν είχα τους Μέγκαχεντ και Κωνσταντινίδη θα μπορούσα να αξιοποιήσω διαφορετικά τον Χαραλάμπους και τον Μελίσση».

Σε ερώτηση για την χρησιμοποίηση του Ηλιάδη στα δεξιά και αν είναι ικανοποιημένος απάντησε: «Έχασε προπονήσεις ο Χαραλαμπίδης για αυτό ξεκίνησε στην θέση του ο Μπαλάφας και στα δεξιά ο Ηλιάδης.Στο τέλος του παιχνιδιού ρισκάρεις. Θεωρώ απειθαρχία όταν έχεις τόσους παίκτες μέσα στην μεγάλη περιοχή και δώσαμε την ευκαιρία δυο φορές στον Πανιώνιο να βγει στην αντεπίθεση και κινδυνέψαμε να χάσουμε το παιχνίδι», όσα για τα όσα είπε ο Λίνεν για τα φάουλ που κέρδισαν οι παίκτες του απάντησε: «Για αυτό υπάρχει διαιτητής. Δεν σχολιάζω. Ποτέ δεν σχολιάζω».Σε ερώτηση για την παρουσία του κόσμου είπε: «Θέλαμε τον κόσμο και τους τρεις βαθμούς. Ο κόσμος ήρθε αλλά δεν καταφέραμε να τον κάνουμε να φύγει ευχαριστημένος.Εύχομαι να έφυγε ευχαριστημένος με την προσπάθεια. Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε συνέχεια δίπλα μας και όχι να σκέφτεται αν θα έρθει ή όχι».Όσο τέλος για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του; «Με τους παίκτες που έχουμε πιο πολύ μας ταιριάζει αυτό το παιχνίδι. Δεν έχουμε παίκτες πολλούς για να παίξεις σύνθετο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο παίζουμε, και παίρνουμε βαθμούς και δημιουργούμε ευκαιρίες».
td> Όλα τα λεφτά...
Η παρουσία του κόσμου στην Τούμπα. Η επιστροφή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που μπροστά στην ελπίδα που δίνει η νέα διοικητική κατάσταση στον σύλλογο, βρέθηκαν στο γήπεδο, ενθάρυναν την ομα΄φα τους και ακόμα και αν δεν ήρθε η νίκη χειροκρότησαν τους παίκτες στο τέλος. Σημαντική και η παρουσία των λίγων αλλά ηρωικών οπαδών του Πανιωνίου που βρέθηκαν σε ένα ακόμα εκτός έδρας ματς της αγαπημένης τους ομάδας.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Κυριάκο Τοχούρογλου....
td> To Live του αγώνα...


Λήξη αγώνα 91' Μοναδική ευκαιρία για τον Πανιώνιο! Μετά από απόκρουση της άμυνας του Πανιωνίου, ο Ηλιάδης που είναι ο τελευταίος παίκτης της ομάδας του κάνει τραγικό λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Ενσαλίβα να βγεί μόνος του απέναντι στον Τοχούρογλου, με τον μέσο του Πανιωνίου να στέλνει την μπάλα από ιδανική θέση, άουτ.

90' Τελευταία αλλαγή για τον Πανιώνιο στην θέση του Ζωγραφάκη περνά ο Εξουζίδης.

87' H αναμέτρηση πλησιάζει στο τέλος του ενώ η μπάλα πάει πάνω-κάτω, καθώς οι δύο ομάδες προσπαθούν να πετύχουν το τέρμα που θα τους δώσει την νίκη

80' Δύο αλλαγές, μια για κάθε ομάδα. Για τον Πανιώνιο ο Γκασπάρ περνά στην θέση του Κουτσόπουλου, ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Βαγγελής πέρασε στην θέση του Αραμπατζή

79' Κίτρινη κάρτα στον Αραβίδη

78' Μετά από λάθος ττης άμυνας του Πανιωνίου, ο Μίετσελ κοντρολάρει την μπάλα ανοίγει στον αμαρκάριστο Μπαρκαουάν που μπαίνει μέσα στην περιοχή πλασάρει όμως ο Κρέσιτς μπλοκάρει.

70' O Κόντι είναι η πρώτη αλλαγή του Πανιωνίου καθώς περνά στην θέση του Δημήτρη Σιαλμά

66' Άλλη μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από κόρνερ του Χαραλαμπίδη, η μπάλα φτάνει στον Μίετσελ αυτός μέσα από την περιοχή σουτάρει στέλνει την μπάλα όμως λίγο άουτ.

63' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στην θέση του Σάντορ Τόργκελε μπαίνει ο Θανάσης Τσίγκας

62' Μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Αραμπατζής σεντράρει από δεξιά, ο Χαραλαμπίδης βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή πιάνει το σουτ στην κίνηση όμως στέλνει την μπάλα άουτ.

58' O Γουνδουλάκης εκτελεί φάουλ από αριστερά, ο Ενσαλίβα στην περιοχή του ΠΑΟΚ πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.

51' O Πανιώνιος είναι καλύτερος σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως δεν έχει καταφέρει να κάνει την μεγάλη ευκαιρία

49' Κίτρινη κάρτα στον Μαρσέλο Πλετς

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ καθώς στην θέση του Μπαλάφα έχει περάσει ο Χαραλαμπίδης

45' Τέλος του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες

44' Γκοοολ για τον Πανιώνιο! Ο Αραβίδης από αριστερά για να προλάβει δίνει ύψος στην μπάλα, ο Τοχούρογλου με τραγική έξοδο διώχνει την μπάλα η οποία φτάνει στον Γουνδουλάκη που με άψογο ψιλοκρεμαστό πλασέ ισοφαρίζει!

39' O ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει αρκετά μετά το τέρμα που σημείωσε ο ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος δεν μπορεί να φτάσει εύκολα στην περιοχή του αντπάλου, ενώ ο ΠΑΟΚ δείχνει κάπως κουρασμένος μετά την εξαιρετική του πρώτου ημιώρου

31' Γκοοολ για τον ΠΑΟΚ! Ο Μίετσελ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στέλνει την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Κρέσιτς για να γράψει το 1-0!

29' Ευκαιρία για τον Πανιώνιο! Ο Αραβίδης από αριστερά δίνει στον Σιαλμά, αυτός σηκώνει την μπάλα για τον Γουνδουλάκη και ο τελευταίος αφύλακτος από κοντά στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα χέρια του Τοχούρογλου.

26' Άλλη μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Γκονζάλες από αριστερά σεντράρει ο Μίετσελ βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου και η μπάλα αφού χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι καταλήγει άουτ.

24' O ΠΑΟΚ είναι εμφανώς καλύτερος ως τώρα πολιορκεί την περιοχή του Πανιωνίου. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί με κάποιες αντεπιθέσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν τα έχουν καταφέρει.

19' Kίτρινη κάρτα στον Ζωγραφάκη

13' Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Γκονζάλεζ εκτελεί το δεύτερο κόρνερ στην σειρά ο Μπαλάφας πιάνει την πρώτη κεφαλιά, όμως ο Μανιάτης σώζει στην γραμμή, ενώ ο Μπαρκαουάν που παίρνει το ριμπάουντ σουτάρει πάνω στον Κρέσιτς.

12' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μίετσελ περνάει την μπάλα στον Ηλιάδη, αυτός επωφελείται της κόντρας με τον Μπερτέ η μπάλα φτάνει στα πόδια του Τόργκελε αυτός από το ύψος της περιοχής σουτάρει όμως ο Κρέσιτς διώχνει σε κόρνερ.

10' Κίτρινη κάρτα στον Χαραλάμπους

8' O ΠΑΟΚ έχει την υπεροχή στην μεσαία γραμμή, έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ενώ θα μπορούσε να κάνει και την κλασσική ευκαιρία αν ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έκοβε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Τόργκελε. Παρόλα αυτά ο Πανιώνιος δείχνει να ανεβάζει στροφές.

4' Πρώτη καλή ευκαιρία! O Τόργκελε κάνει την κίνηση από δεξιά και παίρνει την μπάλα, πασάρει παράλληλα προς την εστία του Κρέσιτς και ο Γκονζάλεζ στην κίνηση σουτάρει άουτ.

1' Έναρξη αγώνα. Στην σέντρα ο ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:


















































































































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ