ΠΑΟΚ: Περιμένοντας τον Καγκάβα
Ενισχυμένος στην επίθεση με... μπροστάρη τον Καγκάβα και λαβωμένος ανασταλτικά βγήκε ο ΠΑΟΚ από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, που παραχώρησε με δανεισμό τρεις ποδοσφαιριστές και πρόσθεσε συνολικά έξι στο ρόστερ του
Ο ΠΑΟΚ έκλεισε την χειμερινή περίοδο κάνοντας 6 μεταγραφές στο με πιο ηχηρή φυσικά αυτή του Σίντζι Καγκάβα και με τρεις αποχωρήσεις.
Στην Τούμπα επέστρεψαν ο Αμρ Ουάρντα από το Βόλο και ο Λάζαρος Λάμπρου από το δανεισμό του στην Τβέντε. Αποκτήθηκαν με δανεισμό ο Μάικλ Κρμέντσικ από την Μπριζ και ο Ραχμάν Μπαμπά από την Τσέλσι ενώ ο Δικέφαλος απέκτησε τα δικαιώματα του Καγκάβα, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Σαραγόσα και ο νεαρός Βλάντιμιρ Μπράντονιτς.
Στον αντίποδα αποχώρησαν ο βασικός και αναντικατάστατος Δημήτρης Γιαννούλης, ο Άντερσον Εσίτι που σπάνια συμμετείχε στο rotation του Πάμπλο Γκαρσία και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που μετά από κάποιες ευκαιρίες που του δόθηκαν από τον Ουρουγουανό έμενε σταθερά και μόνιμα εκτός αποστολής από τους αγώνες του Δικεφάλου.
ΕΨΑΧΝΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΗΚΕ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ πριν από τις μεταγραφές ήταν η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση του καθώς δεν είχε το εύκολο γκολ. Ένα πρόβλημα που έγινε μεγαλύτερο όταν στο τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου συνειδητοποίησαν ότι ο Αντόνιο Τσόλακ δεν ήταν ο παίκτης που προσδοκούσαν όσοι τον επέλεξαν το περασμένο καλοκαίρι. Από την άλλη πλευρά έλειπε και η δημιουργία και για αυτό οι πρώτες κινήσεις που έγιναν ήταν ο Κρμέντσικ και ο Ουάρντα που συνέπεσαν χρονικά και με την επιστροφή στην Τούμπα του Λάζαρου Λάμπρου.
Μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε άμεσα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και λογικά θα βελτιωθεί και άλλο όταν ο Σίντζι Καγκάβα θα φτάσει σε αγωνιστική ετοιμότητα τέτοια που θα μπορεί να πάρει και τα πρώτα του παιχνίδια με την φανέλα του Δικεφάλου. Η περίπτωση του νεαρού Μπράντονιτς μοιάζει περισσότερο ως επένδυση για το μέλλον παρά για άμεση λύση στα άκρα του ΠΑΟΚ, όπου πάντως και οι επιλογές σε καθαρόαιμα εξτρέμ δεν είναι και πολλές.
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Η μεγαλύτερη ανάγκη πάντως που δημιουργήθηκε στη διάρκεια των μεταγραφών ήταν το κενό που άφησε στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννούλη. Μια αποχώρηση που στην Τούμπα, όσο και αν ήθελαν να την αποφύγουν την περίμεναν. Ωστόσο δεν φάνηκε να είναι προετοιμασμένοι για να φέρουν άμεσα στην Τούμπα τον αντικαταστάτη του. Όχι μόνο πέρασαν δύο εβδομάδες μέχρι να αποκτηθεί αριστερός μπακ – διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ έδωσε πέντε παιχνίδια, ανάμεσα στα οποία και τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό- αλλά η επιλογή τους στο πρόσωπο του Ραχμάν Μπαμπά εμπεριέχει και ρίσκο.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Γκανέζος για τον οποίο η Τσέλσι έδωσε 25 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2015 θα ήταν πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, πριν όμως το σοβαρό τραυματισμό του. Πλέον ο Ραχμάν Μπαμπά τον έχει ξεπεράσει ωστόσο τα παιχνίδια που έπαιξε φέτος ήταν μόνο 3 με τις ρεζέρβες των μπλε του Λονδίνου και αν μη τι άλλο θα χρειαστεί χρόνο.
Οι λύσεις μέχρι να είναι έτοιμος ο Γκανέζος είναι ο Περέιρα, που έδειξε ότι και αυτός χρειάζεται σημαντική βελτίωση για να μπει στα παπούτσια του Γιαννούλη και κατά ανάγκη ο Ροντρίγκο Σοάρες. Οι δυο τους κάλυψαν το κενό του Έλληνα μπακ όχι πάντως με απόλυτη επιτυχία.
ΡΙΣΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "6"
Από την άλλη πλευρά μπορεί ο Εσίτι να απείχε πολύ από το να θεωρείται βασικός στον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο μοιάζει με ρίσκο το γεγονός πως οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν κινήθηκαν τελικά για την απόκτηση ενός ανασταλτικού μέσου. Μέχρι τουλάχιστον το τέλος της σεζόν ο Ουρουγουανός θα πρέπει να αρκεστεί στην παρουσία των Ντόουγκλας Αουγκούστο και του νεαρού Χάρη Τσιγγάρα. Μάλιστα αν δεν αλλάξει η εικόνα του Βραζιλιάνου ο Τσιγγάρας θα είναι αυτός που θα αποτελεί τη βασική επιλογή στους αγώνες που είναι απαραίτητο ένα «εξάρι».
Θεωρητικά πάντα ο ΠΑΟΚ βγήκε ενισχυμένος και σε αριθμό παικτών και σε πρόσωπο σε ότι αφορά στην μεσοεπιθετική γραμμή του και για την ώρα δείχνει «λαβωμένος» σίγουρα στο αριστερό άκρο της άμυνας του και πιθανότατα στην θέση «έξι». Όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν στο γήπεδο.
Το σίγουρο είναι ότι οι επιτελείς του Δικεφάλου θα έχουν πολύ δουλειά το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού πολλά είναι τα ζητήματα που θα παραμένουν μέχρι τότε ανοικτά και σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.
Photo credits: PAOK FC