ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα χρήματα που έχει δώσει ο Δικέφαλος για μεταγραφές και η "ένεση" του Κουλιεράκη

Οι Μαντί Καμαρά και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης
Οι Μαντί Καμαρά και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης EUROKINISSI SPORTS

Η παραχώρηση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στη Βόλφσμπουργκ θα υπερκαλύψει το κόστος των κινήσεων που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ρόστερ του Δικεφάλου.

Με τον στόχο του Champions League να έχει μείνει για μια ακόμη φορά ανεκπλήρωτος θα κλείσουν οι καλοκαιρινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει δεδομένη παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο είναι λογικό να θέλει, από την στιγμή που χάθηκαν τα εκατομμύρια της κορυφαίας διοργάνωσης της UEFA να εξασφαλιστούν τα σαφώς αυξημένα σε σχέση με αυτά του Conference έσοδα του Europa League.

Το πόσο θα μετρήσει ο αποκλεισμός από τη Μάλμε στην ολοκλήρωση του προγραμματισμού του Δικεφάλου θα φανεί στην πράξη. Η μέχρι τώρα…οικονομία των μεταγραφών του ΠΑΟΚ δείχνει ότι υπήρξε διάθεση να επενδυθούν χρήματα, έστω και αν τελικά οι παίκτες για τους οποίους ξοδεύτηκαν (σ.σ. Τσάλοφ και Τισουντάλι) δεν πρόλαβαν να βοηθήσουν όσο θα ήθελε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στα παιχνίδια με τη Μάλμε.

Για την ώρα οι πρωταθλητές έχουν ξοδέψει 6 εκατομμύρια για να αποκτήσουν τα δικαιώματα των Τσάλοφ (3 εκατομμύρια), Τισουντάλι (2,2 εκατομμύρια), Κεντζιόρα (400 χιλιάδες), Τσιφτσή (400 χιλιάδες), ενώ αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι Καμαρά, Σορετίρε και Θυμιάνης.

Βέβαια όλα τα χρήματα που έχουν διατεθεί από μεταγραφές υπερκαλύπτονται από αυτά που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ από την Βόλφσμπουργκ για την παραχώρηση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

Ο Δικέφαλος θα βάλει στα ταμεία του εφάπαξ το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ (που σπάει το φράγμα των 11 εκατομμυρίων της μεταγραφής ρεκόρ του Χρήστου Τζόλη στην Νόριτς), ενώ στη συμφωνία με τους "λύκους" προβλέπεται και μπόνους ύψους 3 εκατομμυρίων. Επιπλέον ο ΠΑΟΚ διατηρεί ποσοστό 20% στα δικαιώματα του Κρητικού στόπερ, το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει τα έσοδα από τη μεταγραφή του.

Πάντως, το ρόστερ των πρωταθλητών δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς υπάρχουν σημαντικά κενά πλέον στα μετόπισθεν μετά και την αποχώρηση του Ουίλιαμ Τροστ Εκονγκ (με τον ΠΑΟΚ να εισπράττει 1 εκατομμύριο για τον Νιγηριανό). Στην ουσία μοιάζει αναγκαία η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών και ενός «κόφτη» στη μεσαία γραμμή, η απουσία του οποίου είναι εμφανής στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Κάτι που σημαίνει ότι ούτε το μπάτζετ των μεταγραφών έχει οριστικοποιηθεί καθώς αναμένονται προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ