ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το προφίλ των Σπάρτα και Στεάουα, πιθανών αντιπάλων του στα playoffs του Champions League

Οι παίκτες της Σπάρτα Πράγας στο Europa League
Οι παίκτες της Σπάρτα Πράγας στο Europa League © 2024 FRANCISCO SECO / AP IMAGES

Διαβάστε το προφίλ των Σπάρτα Πράγας και Στεάουα Βουκουρεστίου, μια εκ των οποίων θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ αν προκριθεί στα playoffs του UEFA Champions League.

Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του τη Μπόρατς και θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League με στόχο την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.

Εάν τα καταφέρει και βρεθεί στη φάση αυτή, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Σπάρτα Πράγας ή Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20-21 Αυγούστου στην Τούμπα, ενώ η ρεβάνς θα γίνει το διήμερο 27-28 Αυγούστου στη Ρουμανία ή την Τσεχία.

"Πέντε στα πέντε" η Σπάρτα

Το πρωτάθλημα Τσεχίας έχει ήδη αρχίσει με τη Σπάρτα Πράγας να μετρά τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ούσα μόνη πρώτη με 9 βαθμούς, στο +2 από τη Σλάβια Πράγας. Για να φτάσουν ως εδώ, οι Τσέχοι απέκλεισαν με δύο νίκες τη Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία, νικώντας την με 2-0 εκτός έδρας και με 4-2 στην Πράγα.

Στον πάγκο της Σπάρτα Πράγας κάθεται ο 48χρονος Δανός Λαρς Φρις, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα φέτος το καλοκαίρι έχοντας προπονήσει στο παρελθόν τη Βίμποργκ και την Άαλμποργκ. Οι "κόκκινοι", το ρόστερ των οποίων κοστολογείται με 71.95 εκατομμύρια ευρώ από το Transfermarkt, κατέκτησαν πέρσι το πρωτάθλημα "στο νήμα" με 87 βαθμούς έναντι 85 της Σλάβια.

Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός Μάρτιν Βίτικ που κοστολογείται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Προβληματικό ξεκίνημα η Στεάουα

Όπως και για τους Τσέχους έτσι και για τη Στεάουα Βουκουρεστίου έχουν ξεκινήσει οι εγχώριες διοργανώσεις. Η διαφορά όμως είναι πως οι Ρουμάνοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη σεζόν αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμη να νικήσουν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Η Στεάουα βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος με 2 βαθμούς, μετρώντας δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

Στα προκριματικά του Champions League πάντως, η ομάδα του Βουκουρεστίου τα έχει πάει καλύτερα αφού στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες και συνολικό σκορ 11-1 τη Βίρτους από το Σαν Μαρίνο ενώ στον επόμενο γύρο απέκλεισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έπειτα από το 1-1 στη Ρουμανία, η Στεάουα νίκησε 1-0 στη Βουδαπέστη και εξασφάλισε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο.

Προπονητής των Ρουμάνων είναι ο Κύπριος Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από τον Μάρτιο του 2023 και πέρσι την οδήγησε στον τίτλο αφήνοντας τρεις βαθμούς πίσω της την Κλουζ. Το Transfermarkt κοστολογεί το ρόστερ της στα 32.3 εκατομμύρια ευρώ και ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο 26χρονος μέσος και αρχηγός της, Ντάριους Ολάρου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ