ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το σχέδιο του Ραζβάν Λουτσέσκου για την OPAP Arena

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει αποτέλεσμα στο ντέρμπι Δικεφάλων απέναντι στην ΑΕΚ (20/10, 20:30, COSMOTE Sport 1 και LIVE από το SPORT24) και να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι σίγουροι και τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα.

Ο ΠΑΟΚ δίνει ένα ακόμη ντέρμπι, το πρώτο φετινό μακριά από την έδρα του, με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Αθήνα (20/10, 20:30, COSMOTE Sport 1 και LIVE από το SPORT24) και θα ψάξει σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπορεί η προετοιμασία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου να πραγματοποιήθηκε με αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της διακοπής, ωστόσο ολοκληρώθηκε με αρκετές επιστροφές. Σε σημείο μάλιστα που ο προπονητής του ΠΑΟΚ να πρέπει να αφήσει στη Θεσσαλονίκη ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν βασικοί σε προηγούμενα παιχνίδια και θα μπορούσαν να έχουν ρόλο ακόμη και στο σημερινό, όπως ο Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Τάρικ Τισουντάλι.

Ο 55χρόνος τεχνικός έχει όμως μαζί του μετά από καιρό τον Μπράντον Τόμας που ξεπέρασε το πρόβλημα στην ποδοκνημική, το οποίο τον κράτησε εκτός αγώνων για ενάμιση μήνα περίπου και τον Γιάννη Κωνσταντέλια που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις προηγούμενες.

Το γεγονός ότι οι δυο αυτοί, σημαντικοί στα πλάνα του ποδοσφαιριστές, έχασαν αρκετές προπονήσεις, λογικά θα τους κρατήσει στον πάγκο με τους Φεντόρ Τσάλοφ και Τόμας Μουργκ να είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα.

Από την ανακοίνωση της αποστολής που ταξίδεψε χθες (19/10) στην Αθήνα, φάνηκαν κάποιες από τις προθέσεις του Λουτσέσκου και αν και δεν αποκλείεται να προκύψουν εκπλήξεις, προέκυψαν και αρκετά συμπεράσματα.

Τα πλάνα του Λουτσέσκου

Για παράδειγμα φάνηκε ότι ο Ομάρ Κόλι προηγείται αυτή την στιγμή τουλάχιστον στην ιεραρχία των αριστεροπόδαρων στόπερ και λογικά θα είναι και αυτός που θα αγωνιστεί στο πλευρό του Τόμας Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου. Με τον Ντέγιαν Λόβρεν πάντως να διεκδικεί και αυτός, πάντα με αξιώσεις, μια θέση στα στόπερ.

Την τετράδα μπροστά από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι – που και αυτός είχε ζητήματα να αντιμετωπίσει στο διάστημα της διακοπής- θα συμπληρώσουν ο Ράχμαν Μπάμπα στα αριστερά και ένας από τους δυο Ισπανούς Γιόνι Ότο ή Ζόαν Σάστρε στα δεξιά.

Το δίδυμο των κεντρικών μέσων, που θα έχει πολύ δουλειά απέναντι στους χαφ της ΑΕΚ λογικά θα αποτελείται τους Στέφαν Σβαμπ και Μαγκομέντ Οζντόεφ, με τον Μαντί Καμαρά, που επέστρεψε τελευταίος από τους διεθνείς να έρχεται λογικά από τον πάγκο και τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο να συμπληρώνει την τετράδα στην αποστολή.

Με τον Τόμας Μουργκ σε ρόλο ελεύθερο στον άξονα, Άντριγια Ζίβκοβιτς και Τάισον θα κληθούν να “τρέξουν” στους χώρους που ενδεχόμενα θα βρουν στην επίθεση με τον Φεντόρ Τσάλοφ που έχει το προβάδισμα να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης να είναι αυτός, που όπως στη Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατά να παίζει με πλάτη με σκοπό να δημιουργήσει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του.

Μεγαλύτερο πάντως ενδιαφέρον βέβαια για τους πρωταθλητές Ελλάδας έχει το πλάνο που θα ακολουθήσουν σε μια έδρα που τους έχει δυσκολέψει και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το παιχνίδι τους.

Ο ΠΑΟΚ πάντα ακολουθεί τις ποδοσφαιρικές αρχές του προπονητή του, αλλά όπως φάνηκε και στα περυσινά πλέι οφ, που τον ανέδειξαν πρωταθλητή, μπορεί να προσαρμόζεται στις συνθήκες που δημιουργούνται για να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ