ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τόμας Κεντζιόρα, από εναλλακτική λύση σε σημείο αναφοράς για τον Δικέφαλο

Ο Τόμας Κεντζιόρα
Ο Τόμας Κεντζιόρα EUROKINISSI

Ο Γολγοθάς του Τόμας Κεντζιόρα, που από εναλλακτική λύση στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ έχει γίνει σημείο αναφοράς στα στόπερ του Δικεφάλου.

Ο Τόμας Κεντζιόρα σκόραρε ένα ακόμη μεγάλο γκολ για τον ΠΑΟΚ, το τρίτο που πανηγυρίζει τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Βέβαια δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει στην ομάδα του την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, αλλά ο Πολωνός το καθήκον του το έκανε, σκοράροντας και στη διαδικασία των πέναλτι.

Το πρώτο φετινό του γκολ – γιατί είχε σκοράρει και στο περυσινό 6-0 στη Νεάπολη επί του Ιωνικού- ήταν στη Φρανκφούρτη και με αυτό άνοιξε ο δρόμος για τη μεγάλη νίκη του Δικεφάλου επί της Άιντραχτ, που πρακτικά εξασφάλισε την πρόκριση της ομάδας του στους "16" του Conference League.

Το δεύτερο ήταν απέναντι στην ΑΕΚ και με αυτό ο ΠΑΟΚ απέφυγε την εντός έδρας ήττα από την Ένωση και πανηγυρίστηκε κι αυτό έξαλλα από τον Πολωνό, καθώς από τη σεζόν 2013-14, που ήταν κι η πρώτη του επαγγελματική, έχει σκοράρει 22 γκολ.

Δεν είναι όμως, τα γκολ που σκοράρει που τον έχουν κάνει πολύτιμο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέμεινε το περασμένο καλοκαίρι για την παραμονή του Κεντζιόρα στην ομάδα του κυρίως λόγω της ικανότητας του να παίζει και στο δεξί άκρο της άμυνας αλλά και στα στόπερ.

Ήθελε να έχει λύση στα μπακ και μια επιπλέον επιλογή στη δεξιά πλευρά των στόπερ, εναλλακτικά στη θέση του Εκόνγκ κι ο Κεντζιόρα, όπως κι ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια, του έδινε ασφάλεια.

"Γολγοθάς" από την αρχή του 2024

Ο Τόμας Κεντζιόρα από εναλλακτική λύση στο δεξί άκρο της άμυνας έχει γίνει κυρίως από την αρχή του 2024 σημείο αναφοράς στα στόπερ του ΠΑΟΚ.

Από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης μέχρι και τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Δικέφαλος έδωσε συνολικά 12 παιχνίδια κι από αυτά στα 10 ο Πολωνός ήταν βασικός.

Μάλιστα, ξεκίνησε και στα τέσσερα ντέρμπι που έδωσε το προηγούμενο δεκαήμερο και στα πέντε τελευταία συμπεριλαμβανόμενου και του εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο.

Τα δυο παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Πανσερραϊκό ήταν τα μοναδικά στα οποία ο Λουτσέσκου τού έδωσε ανάσες. Έπαιξε για 11 λεπτά στις Σέρρες κι έμεινε εκτός αποστολής στη ρεβάνς της Τούμπας.

Ο Κεντζιόρα, που ήδη έπαιρνε τα μεγάλα παιχνίδια από τον Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, έγινε αναντικατάστατος στο διάστημα που ο Νιγηριανός είχε υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ως ο μοναδικός δεξιοπόδαρος που μπορεί να παίξει στα στόπερ.

Το κακό είναι ότι τα χαμόγελα που έφερνε στον 55χρονο τεχνικό η καλή του απόδοση, εξαφανίστηκαν με την επιστροφή του Εκόνγκ όταν διαπιστώθηκε ότι έχει τραυματισμό.

Όλα δείχνουν ότι ο "Γολγοθάς" του Πολωνού θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα όσο ο Νιγηριανός θα παραμένει στα πιτς.

Λογικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει δίδυμο αριστεροπόδαρων κεντρικών αμυντικών για να τον ξεκουράσει.

Θα μείνει καιρό στην Τούμπα

Μοιάζει δεδομένο ότι η προσφορά του 29χρονου αμυντικού θα επιβραβευτεί. Ο δανεισμός του από την Ντιναμό Κιέβου είναι τυπικός από τη στιγμή που το συμβόλαιό του με τους Ουκρανούς εκπνέει στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Κεντζιόρα θα παραμείνει στην Τούμπα υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που λογικά θα υπάρξουν το καλοκαίρι στο γκρουπ των αμυντικών του Δικεφάλου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ