STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 1-0

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 1-0
Μπακαγιόκο

Νίκη με 1-0 για τον ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στην Τούμπα με χρυσό σκόρερ τον Μπακαγιόκο στο 62'

Οι δυο.. αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα (εντός έδρας για ΠΑΟΚ, εκτός για Ξάνθη) συναντήθηκαν απόψε σε ένα ματς που έκρινε πολλά όσο αφορά την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, και την υπέρβαση που ψάχνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια.
Σε 19 ματς μεταξύ των δυο ομάδων μέχρι το σημερινό ματς ο ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος εντός έδρας με 13 νίκες 4 ισοπαλίες και μόλις δυο ήττες, με την τελευταία να γίνεται την περσινή σεζόν, όταν η ομάδα της Ξάνθης κέρδισε με 0-1 με γκολ του Ρατζίνσκι.

Παρόλα αυτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έσπασε το αήττητο της Ξάνθης εκτός έδρας αφού ήταν πολύ καλύτερη και κέρδισε με 1-0 χάρις στο γκολ του Μπακαγιόκο στο 62ό λεπτό της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Φερνάντο Σάντος: Χαλκίας, Αντόνιο, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (Μαλεζάς 84'), Κοντρέρας, Ίβιτς, Βερόν, Λάκης (Κωνσταντινίδης 80'), Μπαλάφας (Μπακαγιόκο 61'), Σνάουτσνερ.

Γιώργος Παράσχος: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (Αγκάλι 33'), Τζιωρτζιόπουλος (Ταϊντέρ 66'), Ντοριβάλ, Γκρέζλακ (Κιντάνα 77'), Λαμπριάκος, Σουάνης, Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Φεριέ

Κίτρινες: Λαμπριάκος (Ξάνθη 26'), Μπαλάφας (ΠΑΟΚ 50'), Τζιωρτζιόπουλος (Ξάνθη 66'), Ίβιτς (ΠΑΟΚ 75'), Μάρκος Αντόνιο (ΠΑΟΚ 86')
Κόκκινες: -

Με μια ματιά
Με πολλές επιστροφές στην αρχική ενδεκάδα του ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Χαλκία κάτω από τα δοκάρια, τους Μάρκος Αντόνιο, Δάρλα, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ στην άμυνα, Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Βερόν, Λάκης, Μπαλάφας στο κέντρο και μπροστά τον Αναστασάκος.

Η Ξάνθη από την πλευρά της ξεκίνησε το ματς με τον Γκσπούρνινγκ κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα τους Παπαδημητρίου, Βάλλα, Κωστούλα, Τζιωρτζιόπουλο, στο κέντρο τους, Φεριέ, Φλίσκα, Ντοριβάλ, Γκρέζλακ, και στην επίθεση τους Λαμπριάκο και Σουάνη.

Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να ψάχνονται στο βρεγμένο τερέν, με την μπάλα να δυσκολεύει τις προσπάθειες τους αφού κόλλαγε συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο, μάλιστα στο 3' παραλίγο να βγει τετ α τετ ο Αναστασάκος όταν η μπάλα διώχθηκε μεν από το Βάλλα, αλλά ύστερα κόλλησε στο έδαφος, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ ωστόσο να μην σουτάρει και να χάνεται η πρώτη ευκαιρία.

Στο 6' ο Λάκης αφού ταλαιπώρησε τον Τζιωρτζιόπουλο έβγαλε την σέντρα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης με τον Ίβιτς να παίρνει μόνος του την κεφαλιά, όμως ο Γκσπούρνινγκ ήταν εκεί και με διπλή προσπάθεια απέκρουσε την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης να πιέζει την Ξάνθη έτσι ώστε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, ακριβώς όπως είχε ζητήσει από τους παίκτες του ο Φερνάντο Σάντος.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αφού εκτός από μια κεφαλιά του Μπαλάφα στο 16' που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γκπούρνινγκ, καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να κάνει κάτι το αξιόλογο.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 19' να ανοίξει το σκορ όταν ο Λάκης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μάρκος Αντόνιο με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία αλλά ο καταπληκτικός σήμερα Γκσπούρνινγκ απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Λάκης ήταν ο κορυφαίος παίκτης σε απόδοση στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης αφού εκτός από τις πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ, στο 25' χόρεψε την άμυνα της Ξάνθης όμως το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να πάει αργά στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.

Στο 30' η ομάδα της Ξάνθης στάθηκε άτυχη αφού ο Παπαδημητρίου έπεσε άτσαλα στο χορτάρι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει στην αναμέτρηση. Αυτή η απώλεια φάνηκε στην συνέχεια αφού ο Μάρκος Αντόνιο στο 33' πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, στέλνοντας όμως την μπάλα στο δοκάρι. Στην θέση του Παπαδημητρίου λίγο αργότερα πέρασε ο Αγκάλι.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει την άμυνα της Ξάνθης χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μπαλάφας στο 40' έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Γκσπούρνινγκ, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα όμως να την απομακρύνει. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος, με τον Γιώργο Παράσχο να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του, που είχαν αμυντική συμπεριφορά σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς καμία αλλαγή από τους δυο προπονητές με την Ξάνθη να είναι αυτή όμως που πίεσε στο διάστημα μεταξύ 45' και 50', παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στην συνέχεια προσπαθώντας να κλείσει και πάλι την φιλοξενούμενη ομάδα στα καρέ της.

Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 54' όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Μπαλάφας έκανε την κεφαλιά πάσα στον Ίβιτς, ο οποίος έκανε προβολή δίπλα από την εστία της Ξάνθης με τον Γκσπούρνινγκ όμως να δηλώνει και πάλι παρόν, και με εκπληκτική ενέργεια να αποσοβεί το 1-0.

Το γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε τελικά με τον Μπακαγιόκο στο 62', ο οποίος είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο μόλις ένα λεπτό πριν στην θέση του Μπαλάφα. Συγκεκριμένα σε γέμισμα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης ο Φλίσκας δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, δίνοντας ουσιαστικά πάσα στον Μπακαγιόκο ο οποίος έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ που πέτυχε ο Δικέφαλος του Βορρά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά αφού ο Φερνάντο Σάντος ζήτησε από τους παίκτες του να σιγουρέψουν τόσο τις πάσες τους, όσο και να πάρουν τον χώρο του κέντρου έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν από την ομάδα της Ξάνθης, που σε κανένα σημείο μέχρι το 75' δεν δημιούργησε κάποια φάση μπροστά από τον Κώστα Χαλκιά.

Εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τον Βερόν ο οποίος συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Μπακαγιόκο, με τον Αργεντινό να παίρνει πάλι την μπάλα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης να σουτάρει, όμως ο Γκσπούρνινγκ ήταν και πάλι εκεί και με εκπληκτική απόκρουση στο 79' κράτησε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μια ευκαιρία να κάνει το 2-0 με τον Παντελή Κωνσταντινίδη στο 89' όταν και βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, με τον Αυστριακό γκολκίπερ ωστόσο να λέει όχι και αυτή την φορά, δείχνοντας έτσι την κλάση του.

Το ματς τελείωσε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι η μεγάλη νικήτρια αφού χάρις το γκολ του Μπακαγιόκο στο 62' πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και διατήρησε την διαφορά από τον τρίτο Παναθηναϊκό στους έξι βαθμούς (ο ΠΑΟ παίζει την Κυριακή με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ).

Συνέντευξη Τύπου
Σάντος: " Γνωρίζαμε ότι θα ήτανε ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που μέχρι στιγμής δεν είχε δεχθεί εκτός έδρας γκολ και είχε και καλά αποτελέσματα. Δείξαμε όμως καλή νοοτροπία και οργάνωση ανταποκρινόμενοι στις συνθήκες του παιχνιδιού κάνοντας ίσως την καλύτερη μας εμφάνιση την φετινή σεζόν".

" Ο Γκσπούρνινγκ έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις σε κάποιες περιπτώσεις με εμάς στο τέλος όσο δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ, να δεχόμαστε την πίεση της Ξάνθης με τους Λαμπριάκο και Αγκάλι".

" Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η νίκη μας ήτανε δίκαιη. Ο ΠΑΟΚ είναι από την αρχή της σεζόν μια δυνατή ομάδα με όλους τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό".

Για απουσία του Μουσλίμοβιτς και το πως έχει επηρεάσει την ομάδα ο Σάντος είπε:

" Είχαμε δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες με τον Γκσπούρνινγκ να τις αποκρούει. Σίγουρα μας λείπει ο Μουσλίμοβιτς αλλά και οι υπόλοιποι τα έχουν καταφέρει πολύ καλά".

Όσο αφορά τον τραυματία Βιειρίνια ο Πορτογάλος τεχνικός είπε:

" Είναι δύσκολο έως αδύνατο να παίξει από την αρχή, εμένα με ενδιαφέρουν οι ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν άμεσα".

Ενώ για τους στόχους της ομάδας και το αν αλλάζουν μετά την σημερινή νίκη:

" Εγώ και στην ομιλία μου για το ματς με την Ξάνθη είπα ότι βασικός στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να το βλέπουμε ξεχωριστά".

Γιώργος Παράσχος: " Κάναμε ένα λάθος και δεχθήκαμε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Ήξερα ότι το ματς θα κριθεί στο γκολ με τον ΠΑΟΚ όμως να αξίζει την νίκη αφού εμείς δεν παίξαμε καλά. Ο Ζουέλα μπορεί να μας έλειπε αλλά εμείς προσαρμοστήκαμε βάση των αγωνιστικών δεδομένων του παιχνιδιού".

Για τον πορεία του ΠΑΟΚ ο έμπειρος τεχνικός είπε:

" Έχει σταθερή πορεία δεν είναι καθόλου τυχαία ενώ πιστεύω ότι στο μέλλον έχει προϋποθέσεις να πάει ακόμα καλύτερα".

Για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του είπε:

" Ακόμα δεν ξέρω τι έγινε με τον Φλίσκα με την μπάλα να καταλήγει στο Μπακαγιόκο,όπως και με ΠΑΟ έτσι και σήμερα πληρώσαμε ένα λάθος".

Δάρλας: " Ήταν μια σημαντική νίκη μετά το στραβοπάτημα με τον Αστέρα, βάλαμε ένα τυχερό γκολ και δεν σκοράραμε σε άλλες πιο σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο κρατάμε την νίκη στην έδρα μας, που δεν θέλουμε να χάνουμε βαθμούς, καθώς μας δίνει ψυχολογική ώθηση. Θέλουμε τις νίκες έστω και με μισό μηδέν, και συνεχίζουμε με την ίδια θέληση ώστε η ομάδα να μείνει εκεί που είναι κατακτώντας τους στόχους της”.

Σουάνης: " Ήρθαμε στην Τούμπα για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο αλλά ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δε βοήθησε ούτε εμάς ούτε τον ΠΑΟΚ. Δεχθήκαμε ένα αστείο γκολ από ένα δικό μας λάθος αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πλέον έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Ηρακλή όπου μετά την σημερινή μας ήττα θέλουμε τους 3 βαθμούς που μας έχουν λείψει".

Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ που για ακόμα μια φορά έδωσε το παρόν στην Τούμπα γεμίζοντας το γήπεδο, αν και ο καιρός ήταν πολύ άσχημος.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον αγωνιστικό χώρο. Οι λακκούβες με νερό σε διάφορα σημεία του γηπέδου δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων στο να παίξουν με την μπάλα κάτω.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Δάρλας, Μπαλάφας, Βερόν, Ίβιτς, Λάκης, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος, Φλίσκας, Ντοριβάλ, Φεριέ, Γκρζέλακ, Λαμπριάκος, Σουάνης.
1' Έναρξη αγώνα
2' Σχόλιο
Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, ο οποίος έχει κρατήσει πολύ νερό και η μπάλα κινείται με χαρακτηριστική... δυσκολία.
6' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Ίβιτς
Προσπάθεια και σέντρα του Λάκη από δεξια, πιάνει την κεφαλιά ο Ίβιτς, αλλά μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Γκσπούρνινγκ
19' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μάρκος Αντόνιο
Ο γκολκίπερ της Ξάνθης αποκρούει νέα καλή κεφαλιά, αυτήν την φορά από τον Μάρκος Αντόνιο σε εκτέλεση φάουλ του Λάκη
26' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Λαμπριάκος
33' Δοκάρι ΠΑΟΚ Μάρκος Αντόνιο
Η μεγαλύτερη ευκαρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μάρκος Αντόνιο να πιάνει την κεφαλιά και πάλι από την εκτέλεση φάουλ του Λάκη, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι
34' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Αγκάλι αντί Παπαδημητρίου
41' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μπαλάφας
Τέταρτη σπουδαία στιγμή για τον ΠΑΟΚ, τρίτη μεγάλη απόκρουση για τον Γκσπούρνινγκ, ο οποίος αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Μπαλάφα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μπαλάφας
62' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Μπακαγιόκο αντί Μπαλάφα
63' Γκολ ΠΑΟΚ Μπακαγιόκο
Δεν... πρόλαβε να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Μπακαγιόκο, άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ από το λάθος του Φλίσκα
66' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ταϊντέρ αντί Τζιωρτζιόπουλου
66' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Τζιωρτζιόπουλος
75' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ίβιτς
78' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Κιντάνα αντί Γκρζέλακ
79' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Βερόν
Ο Βερόν στο πλασέ μέσα από την περιοχή, διώχνει σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ
80' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Κωνσταντινίδης αντί Λάκη
85' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Μαλεζάς αντί Αναστασάκου
85' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μάρκος Αντόνιο
88' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κωνσταντινίδης
Ο Ίβιτς έβγαλε τετ-α-τετ τον Κωνσταντινίδη με τον Γκσπούρνινγκ, όπως ο τελευταίος απέκρουσε το πλασέ του άσου του ΠΑΟΚ
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων
94' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης


















































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ