Παπαδόπουλος: "Δεν αρμόζει στη Λάρισα η Football League"
Ο προπονητής της ΑΕΛ, Σούλης Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Ιστορίες για παρέες» με τους Γιώργο Περπερίδη και Μπάμπη Τσιμπίδα, τονίζοντας ότι η Football League δεν είναι για τη θεσσαλική ομάδα.
Η επιστροφή της ΑΕΛ στη Super League είναι επιτακτική ανάγκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως υποστήριξε ο τεχνικός της ομάδα από τη Λάρισα, Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Ιστορίες για παρέες» με τους Γιώργο Περπερίδη και Μπάμπη Τσιμπίδα.
Αναλυτικά, ο Σούλης Παπαδόπουλος, μίλησε:
Για τους στόχους της Α.Ε.Λ.:« Να κερδίζει κάθε ματς, να παίζει καλά και να ευχαριστιόμαστε όλοι το ποδόσφαιρο. Από την αρχή ξέραμε ότι ήταν δύσκολο να ανέβουμε, καθώς η Α.Ε.Κ. και ο Ηρακλής είχαν σοβαρό προβάδισμα και για να είχαμε ελπίδες έπρεπε να κάνουμε το απόλυτο. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για να μπούμε στα πλέι οφ, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε ήμασταν στις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι άουτ. Θα ήταν αμαρτία να μην μπει η Λάρισα στα πλέι οφ. Δε γινόταν να μην μπει. Η Λάρισα άλλωστε επιβάλλεται να κερδίζει. Επίσης, δεν αρμόζει στο σύλλογο αυτή η κατηγορία. Το βλέπουν όλοι! Και δεν είναι μόνο η Λάρισα, αλλά και η Α.Ε.Κ., ο Ηρακλής, ο Άρης. Πρέπει να γυρίσουν όλοι γρήγορα στη Super League, καθώς έτσι το πρωτάθλημα θα αποκτήσει άλλη αίγλη».
Για την παρουσία του στην ομάδα και τη στήριξη του κόσμου:« Είναι ευλογία θεού να δουλεύεις εδώ, σε τέτοιες εγκαταστάσεις και γενικότερα σε μία τέτοια πόλη. Για παράδειγμα στον αγώνα με την Α.Ε.Κ. το γήπεδο είχε δέκα χιλιάδες κόσμο, παρότι ήταν εργάσιμη ημέρα. Όλη την εβδομάδα, η πόλη ασχολούταν με το παιχνίδι. Στη Λάρισα ζουν για το ποδόσφαιρο, υποστηρίζουν μόνο την ομάδα της πόλης και περπατούν στους δρόμους φορώντας κασκόλ της Α.Ε.Λ.».
Για το αν υπάρχει πίεση από τον κόσμο:« Αν αγχώνεσαι και πιέζεσαι δεν κάνεις ούτε για ποδοσφαιριστής, ούτε για προπονητής σε μεγάλη ομάδα. Αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς, καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου».
Για το αν θα παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν:« Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι για να πούμε. Ακόμα έχουμε τέσσερα ματς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση. Όντως τελειώνει το συμβόλαιο, οπότε θα το δούμε».
Για τις ομάδες που ήταν στην μεγάλη κατηγορία τα προηγούμενα χρόνια και τώρα έχουν υποβιβαστεί σε μικρότερες, όπως η Προοδευτική και ο Ιωνικός:« Είναι και άλλες όπως το Αιγάλεω. Μπορεί όλες αυτές να έχουν λιγότερο κόσμο από τη Λάρισα, αλλά οι οπαδοί τους αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο, δημιουργούσαν ωραία ατμόσφαιρα στα παιχνίδια τους και ανάγκαζαν τις μεγάλες ομάδες να χάσουν βαθμούς. Το παράδειγμα τώρα το δίνει ο Ατρόμητος. Και ο Άρης και ο Πανσερραϊκός και η Α.Ε.Κ. λείπουν από την κατηγορία, ενώ πλέον δεν υπάρχει και ο Ο.Φ.Η. Αν θέλει το ελληνικός κράτος να αξιοποιήσει το προϊόν, που λέγεται ποδόσφαιρο, αυτές οι ομάδες πρέπει να είναι ψηλά και οικονομικά ανεξάρτητες».
Για το βασικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου:« Είμαστε εμείς που ασχολούμαστε με αυτό. Οι παράγοντες, οι προπονητές και οι παίκτες κοιτάμε να βγάλουμε τα… μάτια μας μόνοι μας. Κοιτάμε πως θα κερδίσουμε την Κυριακή και τίποτα άλλο».
Για τους Έλληνες παίκτες:« Πάντα πίστευα στις ακαδημίες και τους Έλληνες παίκτες. Είναι διαφορετικό, όμως, να το πιστεύεις και διαφορετικό να το κάνεις από ανάγκη. Αν το κάνεις αναγκαστικά δεν έχεις καμία τύχη. Οι Έλληνες παίκτες και οι προπονητές αξίζουν και το αποδεικνύουν. Γιατί δηλαδή οι Έλληνες προπονητές στο μπάσκετ να προπονούν ομάδες του εξωτερικού και να μην το κάνουν αυτοί του ποδοσφαίρου; Στο ποδόσφαιρο μάς έχει πιάσει ξενομανία. Αν ένας Έλληνας κάνει μία ενέργεια θα ασχοληθούμε για λίγο, ενώ αν το κάνει κάποιος ξένος θα ασχοληθούμε πολύ περισσότερο. Παίκτες όπως ο Ντομίνγκες του Ολυμπιακού, που έβαλε πολύ ωραίο γκολ στον τελικό, τους φέρνεις για να κάνουν τη διαφορά. Οι πιο πολύ ξένοι που υπάρχουν στο πρωτάθλημα δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Όλες οι μεγάλες ομάδες που έχουν πάρει πρωταθλήματα και έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο στηρίζονταν σε Έλληνες. Και η Λάρισα και ο Ολυμπιακός και η Α.Ε.Κ. Φέτος ο Ολυμπιακός είχε μόνο έναν Έλληνα στην ενδεκάδα του. Πάντως, αγωνιστικά δεν μου άρεσε φέτος ο Ολυμπιακός. Ήταν χειρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το ότι είναι καλύτερος από τους άλλους δε λέει κάτι».
Για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λάρισα εν όψεις των επόμενων αγώνων:« Υπάρχουν και τραυματισμοί και κάρτες! Οι υπόλοιπες ομάδες είχαν την ευκαιρία στις τελευταίες αγωνιστικές να τις διαχειριστούν, όμως εμείς, που κάθε παιχνίδι το βλέπαμε σαν τελικό, δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Τώρα έχουμε 10 παίκτες στο όριο».