ΑΕΚ

Παραιτήθηκε ο Θανόπουλος

Παραιτήθηκε ο Θανόπουλος
θανόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Νίκος Θανόπουλος. Ρυθμιστής η ερασιτεχνική. Παππάς: "Δεν ηγούμαι κάποιας κίνησης".

Ο Νίκος Θανόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ, διατηρώντας "για όσο χρόνο χρειαστεί" τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, καλώντας παράλληλα όλους τους μετόχους, αλλά και την ερασιτεχνική, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ομάδα.
Στην έγγραφη παραίτησή του, ο Νίκος Θανόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές κατά των κ.κ. Γκίκα και Χατζηιωάννου για έλλειψη σεβασμού απέναντι στον θεσμό του προέδρου και τον ίδιο ως άτομο και κάνει λόγο για "θέατρο του παραλόγου" που πρέπει να σταματήσει.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Νίκος Θανόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση.

" Κατόπιν των σημερινών εξελίξεων, με την επιστολή των κ.κ. Γκούμα και Χατζηιωάννου και τον αναπάντεχο τρόπο με τον οποίο έγινε, για να διαφυλαχθεί το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και σεβασμού που έχει απομείνει ως προς τον θεσμό του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και το πρόσωπό μου, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου, που ισχύει άμεσα.

Ο λόγος που επισπεύδω την παραίτησή μου, είναι για να σταματήσει επιτέλους αυτό το θέατρο του παραλόγου, το οποίο υπομένουμε και ζούμε τους τελευταίους μήνες στην ΠΑΕ, που υφίστανται οι φίλαθλοί μας, αλλά το σημαντικότερο για να επισπευθούν άμεσα οι διοικητικές εξελίξεις.

Κάνω μια ύστατη και απεγνωσμένη έκκληση προς τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.κ. Νίκο Νοτιά, Πόλυ Χατζηιωάννου, Πέτρο Παππά, Τάκη Κανελλόπουλο, Γκίκα Γκούμα, Ντέμη Νικολαΐδη, Νάσο Θανόπουλο και Παντελή Αθηνή, αλλά και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες που έχουν απέναντι στην ομάδα μας. Να αφήσουν πίσω τους τις πικρίες και διαφωνίες και να κάτσουν ενωμένοι να βρουν την άκρη για το καλό της ΑΕΚ. Ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε λάθη έχουν γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους, δεν δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά απέναντι στην ιστορία και τον κόσμο μας.
Τους θυμίζω, σαν απλός οπαδός της ΑΕΚ πια, ότι είναι κρίμα η ιστορία να τους θυμάται για τις τελευταίες πράξεις τους και όχι για το μεγάλο όραμα και την ελπίδα που έδωσαν το 2004, αφού ως γνωστόν τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Ο μόνος λόγος που παραμένω, παρά τη θέλησή μου για όσο χρόνο χρειαστεί, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, είναι για να διαφυλάξω στο μίνιμουμ την ομαλή λειτουργία της εταιρίας, αφού τη δεσμεύω με την υπογραφή μου.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΚ, για την υπομονή και την ωριμότητα που έδειξε στα δύσκολα που περάσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήμουν πρόεδρος.
Εύχομαι στην ομάδα μας να βρει τη λύση που αρμόζει στην ιστορία της









".

Δήλωση του Πέτρου Παππά

Ο Πέτρος Παππάς, ο μέτοχος που τις τελευταίες ημέρες φαινόταν ως ο άνθρωπος της επόμενης ημέρας για την ΑΕΚ, με δήλωσή του ξεκαθάρισε πως δεν ηγείται κάποιας συγκεκριμένης επενδυτικής κίνησης .

Ο μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ.Πέτρος Παππάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

" Επειδή διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες και ακούω στο ραδιόφωνο, είτε δηλώσεις μου που στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει, είτε μαθαίνω για σκέψεις μου τις οποίες δεν έχω κάνει, θα ήθελα να ανακοινώσω ότι εάν έχω κάτι να πω θα το κάνω επισήμως και μόνο μέσω της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επίσης, αντίθετα με σχετικά δημοσιεύματα δεν ηγούμαι κάποιας συγκεκριμένης επενδυτικής κίνησης".

Ρυθμιστής η ερασιτεχνική



Μετά τους Τάκη Κανελλόπουλο, Νίκο Κούλη και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γκίκας Γκούμας, αποφάσισε να παραχωρήσει στην ερασιτεχνική το σύνολο των μετοχών του (18%), κάτι που έκανε γνωστό μέσω επιστολής του προς τον Τύπο. Πλέον, η ερασιτεχνική έχει στην κατοχή της το 44% των μετοχών και γίνεται ρυθμιστής των εξελίξεων στην ομάδα.

Η ανακοίνωση του Γκούμα

" Για να σταματήσει η απαξίωση της ομάδας μας, αποφάσισα να παραχωρήσω δωρεάν στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ το σύνολο των μετοχών που έχω στην κατοχή μου(περίπου 18%).

Θα δώσω επίσης, στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, το ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ με την προϋπόθεση αυτά να χρησιμοποιηθούν για μισθούς παικτών, προπονητή και προσωπικού της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εκτιμώ ότι στην παρούσα φάση η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, μέσω των μελών της, μπορεί να αφουγκραστεί καλύτερα τις προσδοκίες του κόσμου.

Με εκτίμηση,
Γκίκας Γκούμας






"

Με... μισή ομάδα στην Τρίπολη

Αποθεραπεία και ασκήσεις αποκατάστασης στο γυμναστήριο έκαναν στη σημερινή προπόνηση, όσοι παίκτες αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τη Μπενφίκα. Οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο.
Οι Νέμεθ, Σκόκο και Χουανφράν, συνέχισαν το πρόγραμμα της αποθεραπείας τους, ενώ ο Άρτσε προσβλήθηκε από ίωση.

Συνολικά 14 ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν συμπτώματα ίωσης του εντερικού συστήματος (διάρροια, εμετοί). Σύμφωνα με τη διάγνωση του ιατρικού επιτελείου, τα παραπάνω συμπτώματα δεν οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση αλλά σε εποχική ίωση. Οι παίκτες λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή τους θα επανεκτιμηθεί στην αυριανή προπόνηση.

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε τους 21 ποδοσφαιριστές της αποστολής για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, στην οποία βρίσκεται για πρώτη φορά φέτος ο Αντώνης Ρίκκα. Αναλυτικά είναι οι εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Λαγός, Ρίκκα, Ζεράλντο, Γεωργέας, Αραούχο, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Παυλής, Ιορντάκε, Λεονάρντο, Μπλάνκο.

Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 13.30, θα ακολουθήσει γεύμα και κατόπιν η αναχώρηση της ομάδας για την Τρίπολη.
































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ