ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παραλειπομένα από τον αγώνα Λεβαδειακός-ΠΑΟ

Παραλειπομένα από τον αγώνα Λεβαδειακός-ΠΑΟ
Σισέ, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός

Σε ένα γήπεδο, όπου για να μπεις έπρεπε να πληρώσεις μια περιουσία, ο ΠΑΟ νίκησε και έμεινε ξανά μόνος στην κορυφή. Το SPORT 24 ήταν στη Λιβαδειά και κατέγραψε το κλίμα

Εκδρομή στο… Μπερναμπέου

Η Κυριακή είναι μέρα που προσφέρεται για μια κοντινή απόδραση από το κλεινόν άστυ και η Λιβαδειά αποτελεί έναν καλό προορισμό ιδιαίτερα όταν το δίωρο ταξίδι συνοδεύεται από μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση ικανή να τραβήξει πλήθος κόσμου. Όπερ και εγένετο…

Η πόλη είχε βάλει τα γιορτινά της, περιμένοντας να υποδεχθεί τους εκδρομείς φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά και τους ντόπιους φιλάθλους της ομάδας. Ωστόσο οι ιθύνοντες του Λεβαδειακού φρόντισαν σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς να μας θυμίσουν πως η αισχροκέρδεια μέσω του λαοφιλέστερου αθλήματος ζει και βασιλεύει.

Όχι, δεν υπήρχαν φαινόμενα μαύρης αγοράς, αλλά όποιος έφτασε στα γκισέ του… εθνικού σταδίου Λιβαδειάς για να προμηθευτεί ένα εισιτήριο έμεινε με το στόμα ανοιχτό… Θαρρούσε πως επρόκειτο να μπει στο Μπερναμπέου για να θαυμάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ή πως επρόκειτο να παρακολουθήσει μια αναμέτρηση εφάμιλλη της χθεσινής ματσάρας ανάμεσα στη Λιόν και τη Μαρσέιγ.

Πόσο λοιπόν έπρεπε να πληρώσει κανείς για να δει την αναμέτρηση ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Παναθηναϊκό; 35 και 45 ευρώ οι τιμές των εισιτηρίων για να μπει κανείς σε ένα γήπεδο που είχε σιδερένιες σκαλωσιές για εξέδρες, χωρίς καμία ποιότητα που να σέβεται τον φίλαθλο και χωρίς καμία ασφάλεια… Για σκέπαστρο φυσικά ούτε λόγος…

Όσο για τα… φθηνά εισιτήρια των 25 ευρώ για τα οποία υπήρχε ενημέρωση από τους ανθρώπους της μπουτίκ του Λεβαδειακού, αυτά στα γκισέ δεν υπήρξαν, καθώς από την ώρα που άνοιξαν, πωλούνταν μόνο αυτά των 35… Όλα αυτά εν έτει 2009 και σε εποχές Super League.

Το ξέσπασμα

Και κάπου εκεί ήρθε το ξέσπασμα… Μιάμιση ώρα περίπου πριν αρχίσει το παιχνίδι κι ενώ είχε ήδη αρχίσει να σκοτεινιάζει - με τα φώτα εντός και εκτός γηπέδου ερμητικά κλειστά εκείνη την ώρα - οπαδοί του Παναθηναϊκού προσπάθησαν (και αρκετοί κατάφεραν) να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και για λίγα λεπτά συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Χάρη στην ψυχραιμία των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και ψυχραιμότερων οπαδών που παρενέβησαν για να σταματήσει το επεισόδιο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα… Από θαύμα γλίτωσε το βαν του συνδρομητικού καναλιού μπροστά στο οποίο εκτυλίχθηκε το περιστατικό, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στα μηχανήματα της στατιστικής υπηρεσίας του Κώστα Γαλάνη…

Ο Ερνάντεθ, ο Νίνης και ο Μπράνκο

Τα φημισμένα σουβλάκια Λιβαδειάς λοιπόν, κάπως έτσι χωνεύθηκαν και στις 7 η ώρα ξεκίνησε ο αγώνας του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό. Χωρίς έκτροπα εντός του γηπέδου, το παιχνίδι ξεκίνησε και τελείωσε ομαλά με τον Παναθηναϊκό να σπάει τη γραμμή μαζινό (3-6-1 σύστημα) των Βοιωτών και να μένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την αρχή του αγώνα ο Ερνάντεθ προσπαθούσε να έχει τους ποδοσφαιριστές του σε διαρκή εγρήγορση ώστε να αποφύγουν τα λάθη για τα οποία μίλησε λίγο αργότερα και στη συνέντευξη τύπου. Σε άπταιστα ελληνικά φώναζε στον Κόλτζο (Γιώργο!!!!!!!) να μη χάνει από τα μάτια του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο αγωνιζόταν από την πλευρά των φίλων των γηπεδούχων και άκουσε ουκ ολίγα.

Όπως πολλά άκουσε και ο Μπράνκο των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο καθώς έκανε πολλές λάθος πάσες και πολλά λάθος κοντρόλ προκαλώντας τη μουρμούρα της κερκίδας με αστείες και πιο οργισμένες ατάκες του τύπου «ρε, μήπως φοράει τα παπούτσια του ανάποδα;»

Τεν Κάτε: «Σσσσστττ…»

Την ίδια ώρα στον πάγκο του Παναθηναϊκου ο Χενκ Τεν Κάτε υπερασπιζόμενος τους παίκτες του έδειχνε σε κάποιον φίλο του Λεβαδειακού, που χλεύαζε τον Σισέ για μια χαμένη ευκαιρία και άλλους παίκτες του "τριφυλλιού", να σωπάσει με τη χαρακτηριστική χειρονομία.

Ιστορίες με ball boys

Στην αντίπερα όχθη, οι φίλοι των φιλοξενούμενων τα είχαν βάλει (μεταξύ σοβαρού κι αστείου) με τα ball boys φωνάζοντας τους να επιστρέφουν γρήγορα τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το γκολ του Βύντρα κάποιος φώναξε σε ένα ball boy «τώρα με το πάσο σου…» προκαλώντας το γέλιο της εξέδρας.

Κατσούρ: «Να παίξουμε λίγο»

Εκτός από τις οδηγίες του Χενκ Τεν Κάτε, εντός αγωνιστικού χώρου, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μίλαγαν συνεχώς συμβουλεύοντας ο ένας τον άλλον. Ο Κατσουράνης φώναζε στον Σεϊταρίδη να παίζει κάτω τη μπάλα λέγοντας χαρακτηριστικά «Γιούρκα έλα, να παίξουμε λίγο…», ο Σισέ στον Νίνη να κάνει τη σέντρα σε πρώτο χρόνο και ο Λέτο ζήταγε συνεχώς στήριγμα από τον Νίκο Σπυρόπουλο.

Από την άλλη, Μαρτορέλ και Μουλόπουλος είχαν ως πρώτη σκέψη στο μυαλό (και εντολή από τον Ερνάντεθ) να βρουν με μεγάλη μπαλιά τον Μπαλβορίν, που ήταν και ο μοναδικός προωθημένος συμπαίκτης τους.

Η απάντηση του Βύντρα για το αυτογκόλ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα και πήρε δίκαια τη νίκη που τον διατήρησε μόνο πρώτο στην κορυφή της Super League.

Ήταν το 67ο λεπτό όταν ο Βύντρα άνοιξε το σκορ στη Λιβαδειά απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε έναν φίλο του Λεβαδειακού που κατά τη διάρκεια του ζεστάματος ζητούσε από τον Βύντρα… ένα αυτογκόλ φωνάζοντας «Λουκά βάλε ένα αυτογκόλ για μένα!».

Πράσινο ενωτικό κλίμα

Αμέσως πάγκος και βασικοί έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας το γκολ του διεθνούς αμυντικού, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να είναι ο πιο εκδηλωτικός προς τον συμπαίκτη του. Ενώ, η αγκαλιά του Γάλλου σταρ με τον Ολλανδό τεχνικό αμέσως μετά το 2-0 είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στα πράσινα αποδυτήρια.

Αποθέωση Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο κόσμος του "τριφυλλιού", εκτός από τα συνήθη συνθήματα για τους Σισέ, Λέτο, Νίνη και Σαλπιγγίδη, αναγνωρίζοντας την πολύ καλή απόδοση του Ζιλμπέρτο Σίλβα φώναξε ρυθμικά και παρατεταμένα το όνομα του αρχηγού της σελεσάο, ο οποίος ύψωσε τα χέρια και ανταπέδωσε.

Ο πρώην άσος της Άρσεναλ εκτός από την ασίστ από την οποία προήλθε το 2-0 του Σισέ πιστώνεται και το τάκλιν αυτοθυσίας στο τετ α τετ του Μπάρκογλου που κράτησε το μηδέν, ενώ με την εν γένει παρουσία του απέδειξε ότι φέτος αποτελεί αναπόσπαστο γρανάζι της πράσινης μηχανής, το οποίο, αν λείπει, δημιουργεί πρόβλημα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε του φίλους των δύο ομάδων να αποχωρούν ήσυχα από το εθνικό στάδιο Λιβαδειάς και να κατηφορίζουν προς το κέντρο της πόλης για τα βραδινά σουβλάκια τους…























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ