ΕΥΡΩΠΗ

Παραμένει πρόεδρος ο Πλατινί

Παραμένει πρόεδρος ο Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί επανεξελέγη στην προεδρία της UEFA για τέσσερα ακόμη χρόνια κατά κατά τη διάρκεια της 35ης τακτικής συνέλευσης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Παρίσι.

Ο Γάλλος βρίσκεται στο "τιμόνι" της UEFA από το 2007 όταν και για πρώτη φορά είχε αναλάβει το αξίωμα του προέδρου.

Τέσσερα χρόνια μετά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το σώμα και θα συνεχίσει το έργο του στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ο Μισέλ Πλατινί εξάλλου γνωστοποίησε την Τρίτη ότι καθιερώνεται η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τις προκριματικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλήματων και των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Όπως ανέφερε το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από τα προκριματικά του "EURO 2016" και στόχος είναι και η ενίσχυση των μικρότερων εθνικών ομοσπονδιών.Ο Μισέλ Πλατινί ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

Μετά την επανεκλογή του ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε πως « μετά την πρώτη του εκλογή πριν από τέσσερα χρόνια οι ευχαριστίες μου, τότε, είχαν επικεντρωθεί πρωτίστως στους παλιούς μου φίλους.

Γεμάτος συναισθήματα και μια γεύση νοσταλγίας είχα ευχαριστήσει όλους αυτούς που ήταν στο πλευρό μου σε διάφορες στιγμές της ζωής μου. Σήμερα αντιθέτως, οι ευχαριστίες μου αφορούν απευθείας στους νέους μου φίλους, όλους αυτούς που βρίσκονται στο πλευρό μου τώρα. Πρώτ' απ' όλα ευχαριστώ εσάς, τους φίλους μου στις Εθνικές Ομοσπονδίες. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε».

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε με θερμά λόγια για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και όλους όσοι εργάζονται για την Ευρωπαϊκή Συνομσπονδία για το έργο και την προσφορά τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά « στους χιλιάδες προπονητές και εθελοντές σε όλη την Ευρώπη που δουλεύουν στις υποδομές, έχουν αφιερώσει τον εαυτό τους στο άθλημά μας, απόρροια του πάθους και της αγάπης που έχουν για το ποδόσφαιρο.

Οι αρχές που προσφέρουν στα παιδιά και τα εγγόνια μας, η καθοδήγηση που τους προσφέρουν μέσα από το σχολείο της ζωής, βοηθάει στο να γίνει η κοινωνία μας ακόμη καλύτερη»

Τέλος, ο κ. Πλατίνι αναφέρθηκε στους ποδοσφαιριστές τους οποίους χαρακτήρισε ως « πηγή θαυμάτων, απόλαυσης, χαράς και δημιουργίας όμορφων συναισθημάτων για όλους μας, που δίχως αυτούς δεν θα υπήρχε το ποδόσφαιρο».

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ