X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένουν τα ερωτηματικά για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Εκλογή Βουλευτών", την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έμεινε στην Ελβετία για δεύτερη ημέρα, αλλά δεν υπήρξε κανένα ραντεβού με τη FIFA, παρά μόνο επικοινωνία. Δεν πάει τελικά στην UEFA η ΕΠΟ, διότι δεν συντρέχει κανένας λόγος. Τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρέθηκε για ένα διήμερο στην Ελβετία, προκειμένου να έχει επαφές με την UEFA και τη FIFA, με στόχο να υπάρξει συμφωνία με τους ξένους αξιωματούχους σε ένα "μνημόνιο" για την ανασύσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διαπιστώθηκε από τις επαφές αυτές μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν και αφορούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα υπάρξει Grexit. Είναι ξεκάθαρο το τελεσίγραφο. Είτε θα υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα είτε θα μας αποβάλλουν.

ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ FIFA

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήνυμα της FIFA προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη ήταν ότι δεν επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση από κοντά μαζί του, γι' αυτό άλλωστε και γίνεται λόγος για επικοινωνία. Πράγματι, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης συνομίλησε με στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά δεν είδε κάποιον από κοντά, έστω και αν έμεινε δεύτερη ημέρα στην Ελβετία γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Ο κ. Ινφαντίνο έλειπε στην Πολωνία, αλλά ο κ. Γεραπετρίτης δεν είδε ούτε την κ. Σαμούρα, ούτε κάποιο άλλο από τα βασικά στελέχη της FIFA. Βέβαια, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ταξίδι του κ. Ινφαντίνο και του κ. Τσεφέριν στην Αθήνα, άρα θα γίνουν και άλλες συναντήσεις το επόμενο διάστημα.

Η UEFA ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ

Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ταξίδι του Βαγγέλη Γραμμένου στη Νιόν της Ελβετίας, αφού το μήνυμα της UEFA προς την ΕΠΟ ήταν ξεκάθαρο: " Δεν χρειαζεται να ταξιδέψετε, δεν συντρέχει λόγος". Αυτό που αναφέρθηκε στην Ομοσπονδία είναι πως αν υπήρχε κάτι που την αφορούσε, θα την ενημέρωνε η ίδια η UEFA, άρα διαφαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θα προχωρήσει το πλάνο της ΠΔΕ και η ΕΠΟ θα συνεχίσει κανονικά.

Οι εκλογές θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο με την εποπτεία των ξένων και δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια παρέμβαση που θα πλήττει το αυτοδιοίκητο. Γι' αυτό ήθελε να ταξιδέψει στην Ελβετία ο κ. Γραμμένος με δυο ακόμη στελέχη, διότι έβλεπε τις κινήσεις της κυβέρνησης, οι οποίες ουσιαστικά θα ακύρωναν την δική της παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν υφίσταται ως ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Εξάλλου, δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ισχύει με τη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση και μετέτρεπε την ποινή του υποβιβασμού για παραβάσεις όπως η πολυιδιοκτησία και το μετοχολόγιο σε αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο. Για να αλλάξει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ που κάνει λόγο για υποβιβασμό, θα πρέπει να παρέμβουν FIFA και UEFA και να το ζητήσουν από την Ομοσπονδία, αλλιώς ακόμα και να υπάρξει αλλαγή, θα ισχύει από τη νέα σεζόν.

Άρα, αυτή τη στιγμή, ο Π.Κ. της ΕΠΟ δεν είναι εναρμονισμένος με ό,τι ψηφίστηκε στη Βουλή και κανείς δεν ξέρει αν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Εν ολίγοις, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με το αν ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν αποφύγει τον κίνδυνο του υποβιβασμού ή όχι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

UEFA-FIFA: Τήρηση κανόνων ή αποβολή ομάδων από την Ευρώπη
Στην Γενεύη ο Γεραπετρίτης, δεν προχωράει η λύση διοικούσας επιτροπής
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ