ΑΕΚ

Παράπονα Σορεντίνο για τα πριμ

Παράπονα Σορεντίνο για τα πριμ
Σέζαρ/Παουτάσο

Παράπονα Σορεντίνο για τις πληρωμές. Επιστροφή στο επιθετικό ποδόσφαιρο με Πανιώνιο

Μαζί με τον Ιταλό πορτιέρο και άλλοι ξένοι ποδοσφαιριστές τη ΑΕΚ.

Ο Σορεντίνο δεν συμφώνησε με τον τρόπο υπολογισμού των πριμ για το Τσάμπιονς Λιγκ και ήθελε να γίνει βάσει των αγωνιστικών λεπτών και όχι γενικά των συμμετοχών.

Mάλιστα μίλησε με τον αρχηγό Τραιανό Δέλλα στα Ιταλικά και του εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

Με τον Σορεντίνο συμφώνησαν και άλλοι ξένοι παίκτες με πολλά λεπτά συμμετοχής με πολλά λεπτά συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιστροφή στο επιθετικό ποδόσφαιρο με Πανιώνιο

Τέσσερις μέρες πριν την τελευταία αναμέτρηση για το 2006 ο Φερέρ ξεκίνησε τον σχεδιασμό για μία ακόμα κιτρινόμαυρη επικράτηση στο ΟΑΚΑ, με εμφάνιση από... παλιά.

Ο Πανιώνιος φιλοξενείται την Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο με τους κιτρινόμαυρους να έχουν διαγράψει τη την πιθανότητα απώλειας βαθμών από τον πίνακα, καθώς όλοι θέλουν να υποδεχθούν το 2007 από την δεύτερη θέση. Άλλωστε ο Φερέρ αμέσως μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ έστειλε το καλύτερο μήνυμα: "Να είμαστε και του χρόνου εδώ".

Με νίκη η ΑΕΚ μένει στη δεύτερη προνομιούχο θέση ενώ θα ξέρει πριν ξεκινήσει το παιχνίδι αν θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την διαφορά από τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται στην έδρα της Κέρκυρας το Σάββατο ή θα έχει συγκάτοικο.

Επιστροφή στο "ποδόσφαιρο ΑΕΚ"


Αυτό που χρειάζεται η Ένωση την Κυριακή είναι να επιστρέψει στις προ Ξάνθης εμφανίσεις. Ο δικέφαλος έχει δείξει πως στο ΟΑΚΑ μπορεί να παίξει το δικό της επιθετικό παιχνίδι με οποιονδήποτε αντίπαλο και τελικά να πάρει το τρίποντο ευχαριστώντας συγχρόνως τους φίλους της στις εξέδρες. Μοναδικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή αποτελεί η κούραση και ορισμένοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν για τελευταία φορά, αφού θα έχουν την δυνατότητα να ξεκουραστούν στην διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο άνθρωπος που νιώθει περισσότερο από όλους ίσως τα σημάδια της κόπωσης είναι ο Άκης Ζήκος. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος έχει τραβήξει άκρως αποτελεσματικά αρκετό κουπί φέτος και στην Ξάνθη αυτό φάνηκε. Στην προπόνηση της Τετάρτης ο Φερέρ δοκίμασε τον Βαγγέλη Μόρα στη θέση του, ξεκινώντας τις δοκιμές ενόψει Πανιωνίου. Το σύστημα φυσικά δεν άλλαξε αφού το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο είναι πλέον η ταυτότητα της ΑΕΚ, είτε παίζει με τους Νεοσμυρνιώτες είτε με τη Μίλαν.

Ο Βασίλης Λάκης που σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα μαζί με τους Δέλλα και Εμερσον θα ενταχθεί την Πέμπτη στην προπόνηση της υπόλοιπης ομάδας, προσθέτοντας ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα του Φερέρ. Τέλος, όσον αφορά τους τραυματίες οι Αλεξόπουλος, Σορεντίνο, Λαγός ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα αποθεραπείας.

Κιτρινόμαυρο παρελθόν χωρίς ισοπαλία


Η προϊστορία όπως είναι φυσικό δείχνει κίτρινο φύλλο αγώνα καθώς την τελευταία δεκαετία σε έντεκα αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ εννέα έχουν λήξει με τον δικέφαλο νικητή, δύο φορές και μάλιστα με το ίδιο σκορ έχουν επικρατήσει οι Νεοσμυρνιώτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ισοπαλία.

Η δεκαετία ξεκινά τη σεζόν 1997-98 αφού ο Πανιώνιος το 1996-97 αγωνιζόταν στην Β' Εθνική. Η Ένωση πήρε το τρίποντο με 2-0 όπως έκανε και το 98-99 με 3-0 αυτή τη φορά. Στο πρωτάθλημα του 199-00 ο Πανιώνιος πήρε την πρώτη από τις δύο νίκες, στις 29-11-99 με 0-1.

Η απάντηση της Ένωση ήρθε άμεσα με την μεγαλύτερη σε εύρος νίκης σε αυτά τα δέκα χρόνια με σκορ 5-1. Η συνέχεια για τις επόμενες τρεις αναμετρήσεις είχε μόνο νίκες με (2-1, 4-2, 4-2) και το 2004 ήρθε η δεύτερη επικράτηση του Πανιωνίου. Από τότε η ΑΕΚ κερδίζει την ομάδα της Νέας Σμύρνης με "ταρίφα" καθώς στα επόμενα τρία παιχνίδια υπάρχει μόνο ένα σκορ, το 2-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ετίας

Α' Εθνική 1997-98 10.11.97 ΑΕΚ - Πανιώνιος 2-0
Α' Εθνική 1998-99 8.2.99 ΑΕΚ - Πανιώνιος 3-0
Α' Εθνική 1999-00 29.12.99 ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-1
Α' Εθνική 2000-01 1.4.01 ΑΕΚ - Πανιώνιος 5-1
Α' Εθνική 2001-02 31.3.02 ΑΕΚ - Πανιώνιος 2-1
Κύπελλο VODAFONE 2002-03 5.3.03 ΑΕΚ - Πανιώνιος 4-2
Α' Εθνική 2002-03 25.5.03 ΑΕΚ - Πανιώνιος 4-2
Α' Εθνική 2003-04 7.2.04 ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-1
Α' Εθνική 2004-05 3.10.04 ΑΕΚ - Πανιώνιος 2-0
Κύπελλο Ελλάδος 2004-05 16.3.05 ΑΕΚ - Πανιώνιος 2-0
Α' Εθνική 2005-06 12.3.06 ΑΕΚ - Πανιώνιος 2-0

Ιταλία ---> Σορεντίνο, Ιταλία ---> ΑΕΚ

Στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Σορεντίνο ίσως θα πρέπει να αποκτήσει ειδικό επιτελείο που θα ασχολείται με την περίπτωση του. Οι εμφανίσεις του με την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ θύμισε στους γείτονες την αξία του και δεν έχουν πάψει να γράφουν για την επιστροφή του. Οι ομάδες και τα σενάρια που υπάρχουν είναι πάρα πολλά τα οποία βέβαια δεν αφορούν την Ένωση. Την ΑΕΚ θα την απασχολήσει το συγκεκριμένο θέμα όταν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ επίσημη πρόταση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για πρόταση ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στον δικέφαλο, τότε ο Ιταλός πορτιέρο θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Όσο για τον αντικαταστάτη του; Επιθυμία της διοίκησης είναι να έρθει από την Ιταλία καθώς οι Σορεντίνο-Τσιρίλο αποδείχθηκαν λίρα εκατό ενώ οι Φερέρ και Ίβιτς δείχνουν προτίμηση στην γείτονα χώρα.

"Χριστουγεννιάτικο ΑΕΚ Party"



Η ΑΕΚ υποδέχεται το "πνεύμα των Χριστουγέννων" σε μια μεγάλη γιορτή, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στο aekshop ΙΙ στη Νέα Φιλαδέλφεια (Σμύρνης 3). Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 20.00 το βράδυ θα περάσουμε όλοι μαζί λίγες ώρες χαράς και διασκέδασης συμμετέχοντας σε ένα πάρτι αφιερωμένο στους μικρούς και μεγάλους φίλους της ομάδας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται κοντά μας για να υπογράψουν αυτόγραφα, να συζητήσουν και να παίξουν με τους μικρούς τους φίλους.

Ένα μεγάλο φουσκωτό πάρκο θα στηθεί για την ψυχαγωγία των παιδιών ενώ μπουφέδες με χριστουγεννιάτικα γλυκά θα δίνουν "παραδοσιακό εορταστικό τόνο". Ο Αϊ Βασίλης θα ντυθεί κατ’ εξαίρεση… στα κιτρινόμαυρα και θα υποδεχτεί τους μικρούς φίλους μοιράζοντας δώρα, ενώ οι βοηθοί του θα διασκεδάσουν τα παιδιά με ταχυδακτυλουργικά κόλπα, παιχνίδια, διαγωνισμούς, face painting στα χρώματα της ΑΕΚ και άλλες εκπλήξεις, χαρίζοντας τους μοναδικές στιγμές ξεφαντώματος.

Επιπλέον, με κάθε αγορά στο κατάστημα aekshop II σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα λαμβάνουν μέρος σε κληρώσεις πλούσιων δώρων της ομάδας και των χορηγών της.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ρυθμός 9,49» θα δίνει μουσικό παλμό στην εκδήλωση μέσω των ραδιοφωνικών παραγωγών του που θα παίζουν μουσική και θα ενημερώνουν διαρκώς για την εξέλιξη της γιορτής.


























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ