ΠΑΟΚ

Παράσχος: "Ευρώπη και Κύπελλο"

Παράσχος: "Ευρώπη και Κύπελλο"
Παράσχος

Άγχος να πετύχει με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε ότι έχει ο Γιώργος Παράσχος. Τέλος ο Μπίδης.''Φως'' για τα χρέη;

Αναλυτικά ο νέος πρoπονητής του Δικεφάλου είπε στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου:
"Έχω άγχος να πετύχω"

"Δεν κρύβω ότι για μένα αποτελούσε ένα όνειρο ζωής. Επιστρέφω στην ομάδα, στην οποία ανδρώθηκα, έπειτα από 33 χρόνια. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα που βρίσκομαι εδώ. Έχω πολύ άγχος για πρώτη φορά στην καριέρα μου γιατί θέλω να φτάσω τον ΠΑΟΚ ψηλά. Έχω το άγχος της επιτυχίας για αυτήν την ομάδα. Θέλω να πετύχω από φέτος. Να είμαστε σε τροχιά Ευρώπης και να πάμε για το Κύπελλο.

Δεν θέλω να πικράνουμε τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο.

Έρχομαι σε μία δύσκολη εποχή. Η διοίκηση κάνει υπερβάλλοντα αγώνα για να κρατήσει την ομάδα ψηλά. Θα κάνω και εγώ ότι μπορώ από την πλευρά μου για να προχωρήσει αυτή η ομάδα μπροστά.

Πιστεύω όμως ότι έχουμε την ικανότητα την δύναμη και την ηρεμία στα αποδυτήρια που χρειάζεται .

Είδα στην ομάδα απεριόριστο ταλέντο, χαρακτήρες πολύ καλούς. Με δουλειά αυτά τα παιδιά μπορούν να πάνε ψηλά".











Στόχος η πεντάδα και το Κύπελλο

"Θα είμαι ευτυχής να μείνουμε αυτήν την στιγμή μέσα στις πρώτες πέντε θέσεις γιατί φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται αγώνας. Αυτοσκοπός για μένα είναι να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Αυτό μπορεί αυτήν την στιγμή αυτή η ομάδα: Την πεντάδα στο πρωτάθλημα και να προχωρήσει στο Κύπελλο."



Θα αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού

"Δεν θέλω πίστωση χρόνου και τέτοιες δικαιολογίες. Έχω και την εμπειρία και βασίζομαι στις δυνατότητες μου έτσι ώστε τα στοιχεία που θέλω να περάσω να τα περάσω γρήγορα. Και αυτό θα φανεί και στο ματς με τον Εργοτέλη και στο ΟΑΚΑ.

Θα αλλάξουμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας σίγουρα. Θα δείτε διαφορετικό τρόπο στο παιχνίδι μας από τώρα. Είδα ότι υπάρχουν αμυντικές αδυναμίες και δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ. Επίσης όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ χάνει αυτή η ομάδα την αγωνιστική της πειθαρχία.

Δεν θέλω να συνεχίσω την προπονητική για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Αυτό θα το ήθελα πολύ. Που αλλού δηλαδή να πάω; Ο ΠΑΟΚ είναι το ψηλότερο σκαλοπάτι".







Για τους Βραζιλιάνους Πία και Ίντιο:

"Από τους δύο Βραζιλιάνους θεωρώ ότι ο ένας είναι πολύ πιο μπροστά από τον άλλον, όμως δεν νομίζω ότι είναι έτοιμοι αυτήν την στιγμή για να τους χρησιμοποιήσω."



Για τον Μέγκαχεντ

"Mίλησα με τον Μέγκαχεντ και ήδη δείχνει διάθεση στις προπονήσεις. Θα μείνει στην ομάδα, το θέμα είναι να τον δούμε στην ενδεκάδα".

Για το υλικό της ομάδας

" Δεν υπάρχει η πληθώρα των εναλλακτικών λύσεων, ενώ αν δείτε τις συμμετοχές θα διαπιστώστε ότι η ομάδα έχει βγάλει το πρωτάθλημα με 13-14 παίκτες. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι παίκτες που ήρθαν αυτή τη μεταγραφική περίοδο, αλλά και ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα που δεν τους έχω δεν ακόμη.

Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις εναλλακτικές λύσεις, να βάλουμε στην ομάδα παίκτες που έχουν αδικηθεί, μην ξεχνάτε όμως ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε πρώτα τους στόχους μας".





Για τον Παντελή Καφέ:

"Αν φέρουμε τον Καφέ θα είναι τεράστια επιτυχία για εμάς".


Βεζυρτζής: "Αντάξιος του ΠΑΟΚ ο Παράσχος"


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Βεζυρτζής δήλωσε:

"Ο Γιώργος Παράσχος ήρθε κατόπιν δικής μας επιθυμίας, ενώ στη διάρκεια αποδείχθηκε ότι ήθελε και ο ίδιος να συνεργαστεί με το σωματείο, στο οποίο έπαιξε ποδόσφαιρο. Σε όλη του την προπονητική του καριέρα έδειξε πόσο αγαπάει, σέβεται και εκτιμάει τον ΠΑΟΚ.

Η νυν διοίκηση στο πρόσωπο του βρήκε έναν προπονητή αντάξιο του ονόματος του ΠΑΟΚ και θεωρούμε, ότι θα μείνει στην ομάδα για διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 χρόνου.

Εκτιμάται πανελλαδικά όχι μόνο για τις προπονητικές του αρετές, αλλά για το ήθος και την προσωπικότητά του και τον διαβεβαιώνουμε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα της ομάδας",







Ρύθμιση για τα χρέη;

Δημοσιεύματα φέρνουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός να διαβεβαιώνει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Νίκο Βεζυρτζή ό,τι η Πολιτεία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση των οφειλών της ΠΑΕ.

Η ρύθμιση θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία θα βγάζει από το ταμείο της κάθε χρόνο ένα ποσό της τάξεως του 1,5 -2 εκατομμυρίων ευρώ, πληρώνοντας έτσι σταδιακά τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τις παλαιότερες διοικήσεις.

Βάση οικονομοτεχνικής μελέτης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί καταβάλει κάθε χρόνο, χρηματικό αντίτιμο περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός δεν έκρυψε ότι:

"Η Πολιτεία έπρεπε να γνωρίζει ακριβώς το αντικείμενο για το οποίο θα έκανε την σχετική κίνηση. Συνεπώς, έπρεπε να γίνει έλεγχος ώστε να γνωρίζει ακριβώς ποια είναι τα χρέη (τόσο του παρελθόντος, όσο και του παρόντος). Αυτό συνέβη και πλέον υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι τις 30/11/06.

Ξέρουμε λοιπόν ποια είναι τα πρωτογενή χρέη, ποια είναι τα πρόστιμα, ποιες οι προσαυξήσεις κτλ. Τα ποσά, δείχουν 11,5 εκ ευρώ πρωτογενές χρέος και 12 εκ. ευρώ προσαυξήσεις, τόσα είναι τα χρέη του ΠΑΟΚ (μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία φυσικά).

Από την στιγμή πάντως που γνωρίζουμε τι ακριβώς οφείλεται από τον σύλλογο, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος που θα γίνει η ρύθμιση (ήδη από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται) ώστε να μην αδικείται κανείς και κανείς να μην μιλά για χάρισμα χρεών (καθώς η ρύθμιση θα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως)".





Ίσως λοιπόν υπάρξει φως, σε ότι αφορά τα χρέη της ομάδας που ταλαιπωρούν τόσα χρόνια τον ΠΑΟΚ. Αν και στην κατάσταση που βρίσκεται ο ιστορικός και λαοφιλής σύλλογος, μετρούν πλέον μόνο οι πράξεις και όχι τα λόγια.

Φεύγει ο Χαραλαμπίδης

Στο μεταξύ ο Κώστας Χαραλαμπίδης αποτελεί οριστικά παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, αφού ο Παναθηναϊκός έδωσε το "πράσινο φως" για να μείνει ελεύθερος και να γυρίσει στην Παιανία. Ο Κύπριος πρόλαβε να παίξει 16 αγώνες με την φανέλα το Δικεφάλου στο πρωτάθλημα και σημείωσε ένα γκολ.




































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ