ΠΑΟΚ

Παράσχος: "Ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος"

Παράσχος: "Ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος"
Παράσχος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Παράσχος έδωσε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου και στάθηκε στους στόχους της νέας σεζόν αλλά και τον πρόεδρο

Ο Έλληνας τεχνικός σε συνέντευξη του στη SportDay αναφέρθηκε στα ταλέντα που διαθέτει στη "μηχανή" του ο "δικέφαλος" ενώ στάθηκε και στη σημαντική σελίδα για τη φετινή σεζόν, τον πρόεδρο της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη.
- Για την προετοιμασία γενικά...

"Σε γενικές γραμμές αυτός ο πρώτος μήνας δουλειάς που έχει γίνει με αφήνει απολύτως ικανοποιημένο. Θα μπορούσα να πω τα τετριμμένα που λέει κάθε προπονητής αυτή την περίοδο, όμως ο καθρέφτης της δουλειάς μας είναι το γήπεδο. Εκεί θα φανεί η δουλειά που κάναμε, μέσα από την εικόνα της ομάδας".

"Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να δουλεύω με πολλά νεαρά παιδιά. Ακούνε, αφομοιώνουν τα πάντα και δουλεύουν πάνω σε αυτά. Το ευχάριστο στον ΠΑΟΚ είναι πως υπάρχουν και έμπειροι παίκτες που δουλεύουν ακατάπαυστα και δεν διαμαρτύρονται ποτέ. Βγάλαμε έναν πολύ δύσκολο μήνα δίχως το παραμικρό παράπτωμα, δίχως την παραμικρή αντίδραση από τους παίκτες. Νομίζω πως δουλέψαμε στο 100% των δυνατοτήτων μας".





-Για το κενό του Ζαγοράκη στη μεσαία γραμμή...


"Σίγουρα είναι δύσκολο να καλυφθεί. Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι ότι ο Ζαγοράκης δεν θα έπαιζε μια ζωή μπάλα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι έτσι ώστε η ομάδα να έχει τις κατευθύνσεις της μέσα στο γήπεδο. Έχω πει στους στόπερ να μιλάνε συνεχώς και να αποκτήσουν σιγά-σιγά ηγετική συμπεριφορά στην ομάδα, ενώ υπάρχουν και παίκτες όπως ο Βαγγελής, ο οποίος βρίσκεται τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ και κανένας δεν του έδωσε το αίσθημα του ηγέτη. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει και αναζητούμε τη λύση του. Σε καθημερινή βάση μιλάμε γι' αυτό και ζητάμε από τους παίκτες που παίζουν να παίρνουν πρωτοβουλίες. Θα φανεί αν θα είμαστε αποτελεσματικοί σε αυτό το θέμα όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Τότε αν καταφέρνουμε να παίρνουμε τους βαθμούς, θα έχουμε πετύχει".


- Για τον κόσμο και την παρουσία του στην πρώτη...



"Πρέπει να συμπαρασταθεί στην ομάδα και τη διοίκηση. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ εγώ είναι πως δεν θα το μετανιώσει αυτό. Είμαι σίγουρος πως θα μας δώσει πίστωση χρόνου και είμαστε υποχρεωμένοι να το εκμεταλλευτούμε αυτό το στοιχείο για να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα. Δεν θυμάμαι τον ΠΑΟΚ να έχει τόσο μεγάλη συσπείρωση τα τελευταία χρόνια και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι".

"Ήταν κάτι εντυπωσιακό που συνέβη πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ και πιστεύω δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ομάδα. Να βλέπεις δεκατρείς με δεκατέσσερις χιλιάδες κόσμου σε μία προπόνηση είναι κάτι το πολύ εντυπωσιακό. Εγώ δεν είχα την τύχη στη καριέρα μου να δουλέψω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και τώρα που είμαι εδώ, με ικανοποιεί αυτή η εικόνα".




- Ο στόχος του φετινού ΠΑΟΚ...


"Θέλουμε να παρουσιάσουμε μία νεανική ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που ομολογουμένως υπάρχουν, που θα είναι αποτελεσματική, που θα παίζει με πειθαρχία και θα παλεύει μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μας και εφόσον τον πετύχουμε όλα τα άλλα θα έρθουν".


- Για την περίπτωση του Ιφεάνι Ουντέζε...


"Η αντιμετώπισή του αναμένεται να είναι πολύ αυστηρή, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κρατηθούν οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Εννοείται πως δεν τον υπολογίζω στα πρώτα παιχνίδια και πιστεύω πως θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο των συμπαικτών του. Έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, έχει να παίξει έξι μήνες μπάλα, καταλαβαίνεις πως δεν μπορεί να παίξει από τη μία στιγμή στην άλλη".


- Ο ΠΑΟΚ ψάχνει στόπερ;


"Ναι ψάχνει, γιατί πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε τις αλλαγές που θέλω, όπως το να μεταφέρω τον Μελίσση στα χαφ εφόσον το κρίνω απαραίτητο. Υπάρχουν και λύσεις μέσα από την ομάδα οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν. Το δίδυμο που χρησιμοποίησα με τη Σεν Πάουλι με ικανοποίησε. Ο Μαλεζάς πάει καλά και αν δεν είχε το γνωστό πρόβλημα με τα πόδια του, θα μπορούσε να πάει και καλύτερα. Και ο Χαραλάμπους έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί. Ο Δελήμπασης χρησιμοποιείται εκεί σε κάποια φιλικά όμως είναι δύσκολο να ανταποκριθεί λόγω σωματότυπου".


-Για τον βασικό κορμό και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας...


"Σίγουρα όταν χτίζεις μια ομάδα γνωρίζεις ένα κομμάτι της στο οποίο θα στηριχτείς. Ήδη έχω καταλήξει σε έξι-επτά παίκτες που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό και από εκεί και πέρα θα δούμε στα φιλικά της Ελλάδας τους υπόλοιπους".

"Διαθέτουμε ταχύτητα και στις δύο πλευρές, ενώ οι παίκτες μας μπορούν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή. Υπάρχουν τα τρεξίματα και όλα τα στοιχεία που μπορούν να μας κάνουν αποτελεσματικούς σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Εφόσον καταφέρουμε να παίξουμε από τα πλάγια, θα αποκτήσουμε αρκετούς ακόμη τρόπους ανάπτυξης, αφού οι επιθετικοί μας είναι κινητικοί, ξέρουν να εκμεταλλεύονται τον κενό χώρο και μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι".




- Ο Ζήσης Βρύζας δήλωσε πριν από τρεις μέρες πως γι' αυτόν θέαμα αποτελεί η ουσία. Διαφωνείτε;


"Βεβαίως και όχι. Η ουσία είναι αυτή που θα σε οδηγήσει να ξέρεις πώς να λειτουργήσεις μέσα στο γήπεδο. Πότε θα βγεις γρήγορα στην επίθεση, πότε θα κρατήσεις την μπάλα, πότε θα πρέπει να πιέσεις. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε στην ουσία, θα υπάρξουν και στιγμές που η ομάδα θα γίνει και θεαματική, έτσι όπως τη θέλει ο κόσμος".

- Σας φοβίζει το δύσκολο ξεκίνημα;


"Όλα είναι σχετικά στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να έχεις θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα και να μην μπορέσεις να εξασφαλίσεις τους βαθμούς που θέλεις. Καλύτερα να ξεκινήσουμε με τα δύσκολα για να πάρουμε κάποια αποτελέσματα και να ανέβουμε ψυχολογικά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό γιατί είμαι σίγουρος πως στις 25 Αυγούστου, στον αγώνα με την Ξάνθη, θα είμαστε πανέτοιμοι. Το μόνο που επιθυμώ είναι να έχω όλα τα παιδιά στη διάθεσή μου".


-Για τον επιτελικό χαφ που φαίνεται να τον γνωρίζει...


"Πρώτα απ' όλα είναι ξεκάθαρο από τα φιλικά που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα πως η έλλειψη αυτού του παίκτη με έχει υποχρεώσει να κάνω πάρα πολλές δοκιμές για να βρω λύση. Μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από αυτό που έχω δει και έτσι αποφασίσαμε με τον πρόεδρο να κινηθούμε για την απόκτηση ενός παίκτη γι' αυτή τη θέση. Τον χρειαζόμαστε γιατί δεν έχουμε τον παίκτη που θα μας βγάλει γρήγορα στην επίθεση. Που θα κάνει την αλλαγή παιχνιδιού όταν πρέπει. Που θα μπορεί να περάσει τις κάθετες μπαλιές".

"Υπάρχει χρόνος για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Αν προέρχεται από ομάδα που βρίσκεται σε προετοιμασία και προπονείται, μπορεί να ενσωματωθεί πιο γρήγορα και να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα. Κάτι έχω στο μυαλό μου".





















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ