LIGUE 1

Παρί - Μονακό 2-0: Νίκη στο ντέρμπι με "χρυσό" Εμπαπέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ του στην αναμέτρηση της Παρί με τη Λειψία στο Champions League
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ του στην αναμέτρηση της Παρί με τη Λειψία στο Champions League © 2021 CHRISTOPHE ENA / AP IMAGES

Η Παρί νίκησε άνετα τη Μονακό στο ντέρμπι της Ligue 1, με τον Κιλιάν Εμπαμπέ να φοράει... χρυσά προς τιμήν του Λιονέλ Μέσι, αλλά να κλέβει την παράσταση από τον Αργεντινό με δύο γκολ.

Την περσινή σεζόν η Μονακό είχε δύο νίκες στο ντέρμπι με την Παρί στη Ligue 1, όμως φέτος οι Μονεγάσκοι δεν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις ορέξεις του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, έφτασε τα 100 με την Παρί (ο νεαρότερος που το καταφέρνει για μία γαλλική ομάδα) στο πρωτάθλημα και οδήγησε την ομάδα του σε άνετη επικράτηση με 2-0 για τη 18η αγωνιστική.

Μόλις στο 12ο λεπτό ο Άνχελ ντι Μαρία ανατράπηκε στην περιοχή και ο Εμπαπέ άνοιξε το σκορ από τη βούλα του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως είχαν πρόβλημα στη δημιουργία, παρότι απέναντί τους είχαν μία ασταθή άμυνα με κενά.

Στο τέλος του ημιχρόνου, η συνεργασία του Λιονέλ Μέσι (η Παρί έπαιξε με μπλε και χρυσές εμφανίσεις προς τιμήν της Χρυσής Μπάλας του) με τον Εμπαπέ έφερε το δεύτερο γκολ του 23χρονου επιθετικού, ο οποίος έφτασε τα 49 γκολ με σύλλογο και εθνική μέσα στο 2021, πίσω μόνο από τα 66 του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η Παρί έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη και στο τέλος πανηγύρισε τρεις βαθμούς που τη φέρνουν στο +13 από τη 2η Μαρσέιγ.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ