CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Μπασάκσεχιρ: Η UEFA συνεχίζει τις έρευνες για Κολτσέσκου και Σόβρε

Ο Ρουμάνος διαιτητής Κολτσέσκου συζητά με τον Οκάν Μπουρούκ στο Παρί - Μπασακσεχίρ
Ο Ρουμάνος διαιτητής Κολτσέσκου συζητά με τον Οκάν Μπουρούκ στο Παρί - Μπασακσεχίρ AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Η UEFA ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις έρευνες για ενδεχόμενη παραβίαση του Άρθρου 11 από τους διαιτητές Κολτσέσκου και Σόβρε στην αναμέτρηση της Παρί με την Μπασάκσεχιρ.

Στις 9 Δεκεμβρίου το παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Champions League ανάμεσα στην Παρί και την Μπασάκσεχιρ διακόπηκε στο 18ο λεπτό.

Αυτό είχε να κάνει με το χαρακτηρισμό "νέγρος" που ξεστόμισε ο 4ος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτσέσκου, αναφερόμενος στον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιερ Γουεμπό, με το σχόλιό του αυτό να ακούγεται στον πάγκο της τουρκικής ομάδας και να ακολουθεί πανικός.

Σύμφωνα με την ρουμάνικη εφημερίδα Pro Sport, την Πέμπτη (11/2) η UEFA αποφάσισε ότι το περιστατικό δεν είναι ρατσιστικό, επομένως δεν θα τιμωρηθεί ο Κολτσέσκου. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει έρευνα για ενδεχόμενη παραβίασης του Άρθρου 11 από τους διαιτητές Κολτσέσκου και Σόβρε. Το εν λόγω Άρθρο αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει τήρηση των αρχών ηθικής συμπεριφοράς.

Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, Εμάνουελ Ρόσου, τόνισε ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει, όμως η νέα έρευνα δεν σχετίζεται με κατηγορίες περί ρατσισμού, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και τη ρουμάνικη εφημερίδα, έχουν απορριφθεί.

Photo credits: ⓒ 2020 Francois Mori/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ