ΓΑΛΛΙΑ

Παρί - Ναντ 1-2: Ανώμαλη προσγείωση για τους Παριζιάνους

Ο Εμπαπέ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μονακό
Ο Εμπαπέ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Μονακό © 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Η Παρί Σεν Ζερμέν προσγειώθηκε ανώμαλα στη "γαλλική πραγματικότητα", καθώς μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Ναντ για την 29η αγωνιστική της Ligue 1 (VIDEOS).

Η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε επώδυνα, λίγες μέρες μετά την πρόκριση στους "8" του Champions League εις βάρος της Μπαρτσελόνα, στις υποχρεώσεις της για τη Ligue 1, καθώς γνώρισε την ήττα από τη Ναντ στο "Παρκ Ντε Πρενς" με 2-1, χάρη στα γκολ των Κολό και Σιμόν, στο 59' και 71' αντίστοιχα.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο η Ναντ κατάφερε να περιορίσει τις ορέξεις των παικτών του Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μέχρι το 42', όταν και ο Ντράξλερ άνοιξε το σκορ, έπειτα από όμορφη συνεργασία τεσσάρων παικτών.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός ήταν ο τελικός αποδέκτης και με υποδειγματικό τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στους Παριζιάνους, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να το αποτυπώσουν στον πίνακα του σκορ. Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχασε την μπάλα μπροστά από την περιοχή του Νάβας, με τον Ραντάλ Κολό να παίρνει την μπάλα, και να εκτελεί τον Κοσταρικανό κίπερ.

Η Ναντ δε σταμάτησε εκεί, καθώς στο 71' πέτυχε ολική ανατροπή στο παιχνίδι με τον Σιμόν. Σε μια φάση που ξεκίνησε από βολέ του τερματοφύλακα, ο Κολό έβγαλε ασίστ πάρε-βάλε στον 25χρονο Νιγηριανό επιθετικό, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Νάβας.

Η Παρί προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Αλμπάν Λαφόν και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Η Ναντ με αυτό το τρίποντο προσπέρασε τη Νιμ στη 19η θέση, έχοντας πλέον 27 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η Παρί έχασε μοναδική ευκαιρία να πιάσει τη Λιλ στην κορυφή, με την ομάδα του Ορέστη Καρνέζη να αυξάνει τη διαφορά της από τους πρωταθλητές Γαλλίας στο +3, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Μονακό εκτός έδρας.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Νταγκμπά (74' Κερέρ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό, Περέιρα, Βεράτι, Ντι Μαρία (62' Παρέδες), Ραφίνια Αλκάνταρα (56' Ικάρντι), Ντράξλερ (74' Σαράμπια), Εμπαπέ

ΝΑΝΤ: Λαφόν, Καστελέτο, Τζιρότο, Παλουά, Κοκό, Τσιριβέλα, Τουρέ, Τραορέ, Μπλας (84' Λούζα), Σιμόν ( 83' Καντέρ Μπάμπα), Κολό (83' Έμοντ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Μαρτίου

Ρεμς - Λιόν 1-1 (33’ Καφαρό / 90+2' Καντεβέρε)

Σάββατο 13 Μαρτίου

Ανζέ - Σεντ Ετιέν 0-1 (52' Καζρί)

Μαρσέιγ - Μπρεστ 3-1 (45+1' Μίλικ, 88' Τοβέν, Κιουζάνς 90+3'/ 71' Μπρασιέ)

Κυριακή 14 Μαρτίου

Νιμ - Μονπελιέ 1-1 (63' Κονέ - 79' Ντελόρ)

Ρεν - Στρασμπούρ 1-0 ( 25' Μπουριγκό)

Λοριάν - Νις 1-1 (66' Βίσα - 58' Μαολίντα)

Λανς - Μετς 2-2 (13' Κλάους, 36' Καουζάκ - 27' πεν. Ντίας, 57' Ντελέν)

Ντιζόν - Μπορντό 1-3 (90' Κονατέ - 33', 45' Χουάνγκ, 50' Ντε Πρεβίλ)

Μονακό - Λιλ 0-0

Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ 1-2 (42' Ντράξλερ - 59' Κολό, 71' Σιμόν)

Δείτε τη βαθμολογία της Ligue 1 και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: 2021 Francois Mori / Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ