ΓΑΛΛΙΑ

Παρί Σεν Ζερμέν - Λιλ 3-0: Στους "8" του Κυπέλλου με Εμπαπέ - Ικάρντι

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Παρί κόντρα στην Λιλ για το Κύπελλο Γαλλίας
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Παρί κόντρα στην Λιλ για το Κύπελλο Γαλλίας @ 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Οι Κιλιάν Εμπαπέ (2 γκολ) και Μάουρο Ικάρντι πήραν στις πλάτες τους την Παρί Σεν Ζερμέν και την οδήγησαν σε ευρεία νίκη με 3-0 επί της Λιλ στο "Παρκ Ντε Πρενς" και σε πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας (VIDEOS).

Στο πρωτάθλημα έμεινε τρεις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ μετά από την κυριακάτικη απρόσμενη εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ναντ, ωστόσο λίγα 24ωρα αργότερα η Παρί Σεν Ζερμέν φρόντισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην ομάδα της Βρετάνης πως δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει εύκολα τα σκήπτρα.

Το μήνυμα το έστειλε διά της πλάγιας οδού και συγκεκριμένα μέσω του Κυπέλλου Γαλλίας, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται σε νοκ-άουτ ματς στο "Παρκ Ντε Πρενς" για τη φάση των "16" και την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά επικρατώντας 3-0.

Το σκορ για τους πρωτευουσιάνους άνοιξε μόλις στο 9ο λεπτό, με τον Ντι Μαρία να κάνει σέντρα από τα δεξιά και τον Ντιαλό να μπερδεύει τον γκολκίπερ Μενιάν, για να επωφεληθεί ο Ικάρντι από το δώρο της άμυνας των φιλοξενουμένων και να σκοράρει μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 39' ο Αργεντινός τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Κιλιάν Εμπαπέ, με τον Γάλλο να κερδίζει πέναλτι στο αμέσως επόμενο λεπτό και στο 41' να γράφει το 2-0 από την άσπρη βούλα δίνοντας σημαντικό αβαντάζ στην Παρί.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Λιλ να δημιουργεί ευκαιρίες και να απειλεί αλλά να πέφτει πάνω σε έναν ανίκητο Κέιλορ Νάβας που απέκρουσε μέχρι και πέναλτι του Γιαζιτσί στο 78ο λεπτό, για να έρθει στο 90+3 ο Εμπαπέ και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, όταν έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και έκανε μία τρομερή κούρσα για να νικήσει με υπέροχο σκαφτό πλασέ τον Μενιάν.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Νταγκμπά (46' Φλορέντσι), Μαρκίνιος, Ντιαλό, Κουρζαβά, Παρέδες, Γκέιγ (69' Περέιρα), Ραφίνια (69' Βεράτι), Ντι Μαρία, Ικάρντι (39' Εμπαπέ), Κεν (79' Ντράξλερ)

ΛΙΛ: Μενιάν, Τσελίκ (74' Πιέ), Τζαλό, Μπότμαν, Μπράνταριτς, Σουμαρέ, Τσεκά (62' Αντρέ), Γουεά (62' Μπαμπά), Αραούχο (73' Ικονέ), Γιαζιτσί, Γιλμάζ (46' Νταβίντ)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΛΙΛ 3-0 (HIGHLIGHTS):

Photo Credits: @ 2021 Thibault Camus/Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ