ΑΡΗΣ

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 0-1
ναφτι καμπορα

Ασταμάτητο τρένο ο Άρης πέρασε και από τα Γιάννινα επικατώντας με 1-0 του ΠΑΣ. Ζητούν πέναλτι οι γηπεδούχοι

Η... αρμάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν σταματάει πουθενά! Οι "κιτρινόμαυροι" δεν έδειξαν το γνωστό καλό τους πρόσωπο, όμως παρόλα αυτά κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, χάρις σ' ένα πανέμορφο γκολ του Ναφτί (51').
Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν την πέμπτη τους συνεχόμενη νίκη (Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Ηρακλή, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ), μετρούν μόνο επιτυχίες το 2010 και αύξησαν την διαφορά τους στους 5 βαθμούς από τον πέμπτο, Αστέρα Τρίπολης.

Ντεμπούτο για τον Έντι Τζόνσον, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 78ο και πήρε μια πρώτη γεύση από ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι, στον πρώτο αγώνα με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο, δεν τα πήγαν άσχημα, προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το γκολ του Ναφτί, δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως τις σπατάλησαν. Στο 89' μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όταν ο Μπακαγιόκο έπεσε στην μικρή περιοχή, μετά από τάκλιν του Κουλουχέρη.

Μελανό σημείο του αγώνα, η διακοπή των 15 λεπτών, λόγω επεισοδίων στον αγωνιστικό χώρο. Οι οπαδοί των δύο ομάδων είπαν να ξεκινήσουν τον δικό τους αγώνα, που ανέδειξε νικητή την... βλακεία!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις, λόγω της αποβολής του Βάντερσον.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος):Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ανδράλας (76΄ Ντιμπαλά), Μαϊστόροβιτς (82΄ Μπακαγιόκο), Τζάνης (62΄ Τζανής), Βάντερσον, Σίσιτς.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Κάμπορα (78΄ Τζόνσον), Χαβίτο (86΄ Πίτου Γκαρσία), Πρίττας (64΄ Νάτσο Γκαρσία).

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Βάντερσον - Ρονάλντο, Ναφτί, Νάτσο Γκαρσία

Κόκκινη: Βάντερσον (90'+)
Με μια ματιά
Με νέο προπονητή στον πάγκο τον Νίκο Αναστόπουλο και τον κόσμο στο πλευρό του, ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά και φουριόζος στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Άρη, βάζοντας ένα γρήγορο γκολ, όμως η πίεση δεν κράτησε πολύ και οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν δεν ήταν σημαντικές.

Μια απ' αυτές έγινε στο 6ο λεπτό, όπου ο Τζάνης σέντραρε από τα αριστερά και ο προωθημένος Ντάσιος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη φάση μπροστά από τα καρέ του Σηφάκη, όχι όμως και η μοναδική, αν και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, δεν άργησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, να ρίξουν τον ρυθμό και συνάμα να διώξουν τις άγριες διαθέσεις των γηπεδούχων. Σ' ότι αφορά στο επιθετικό κομμάτι, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν ένα πρόβλημα, όμως παρόλα αυτά έφτασαν από το πουθενά κοντά στο γκολ.

Τρανό παράδειγμα η φάση στο 42', όπου ένα λάθος γύρισμα του Ντάσιου, λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα ύστερα από προβολή του Κάμπορα, όμως ο Ελευθερόπουλος έσωσε την εστία του.

Αυτή δεν ήταν η μόνη ευκαιρία των "κιτρινόμαυρων", αφού και στο 45ο λεπτό ο Νέτο έκανε σέντρα σουτ και ο Ελευθερόπουλος με δυσκολία έδιωξε την μπάλα και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Τι γκολάρα ήταν Ναφτί;

Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν όμοιο, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το σκορ. Οι "κιτρινόμαυροι" στο 7ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου (51') κατάφεραν να ανοίξουν σκορ με γκολ του πολυεργαλείου τους που ακούει στο όνομα, Μεντί Ναφτί.

Ο Τυνήσιος χαφ με ωραίο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου και τους φιλάθλους της ομάδας του στον... έβδομο ουρανό.

Το γκολ του Ναφτί "πάγωσε" τους γηπεδούχους, όχι όμως για πολύ. Οι παίκτες του Νίκου Αναστασόπουλου δεν άργησαν να συνέλθουν και αντέδρασαν άμεσα, όχι με γκολ, αλλά δημιουργώντας αρκετές σημαντικές ευκαιρίες.

Την αρχή έκανε ο Κώτσιος με σουτ (54') που κατέληξε λίγο άουτ, ο Κούσας (56') συνέχισε το έργο απειλώντας κι αυτός, με κεφαλιά βέβαια, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία έγινε στο 57ο λεπτό. Όλα ξεκινήσαν από σέντρα του Σίσιτς και κατέληξαν σε κόρνερ, όταν ο Σηφάκης έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ανδράλα μέσα από την περιοχή.

Επεισόδια, διαμαρτυρίες και όλα τα... καλά

Και ενώ το ματς είχε αποκτήσει εξαιρετικό ρυθμό, κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί τίναξαν την ανατρέμηση στον αέρα! Οι οπαδοί του Άρη είδαν τους αντίστοιχους του ΠΑΣ να προσπαθούν να τους πάρουν τα πανό και έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα; Το ματς διεκόπη για περίπου 15 λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα... αίματα.

Με την επανέναρξη τίποτα δεν ήταν ίδιο... Οι ποδοσφαιριστές προσπάθούσαν να ξαναβρουν τα πατήματά τους, ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά και φυσικά όλα αυτά ευνόησαν τους παίκτες του Άρη που είχαν το προβάδισμα.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την διακοπή, "πάγωσαν" τον ρυθμό και "ροκάνιζαν" τον χρόνο, με... κληρονομιά το 1-0.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έμοιαζαν "κοιμισμένοι", όμως παρόλα αυτά δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες. Στο 62' μάλιστα, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Σίσιτς, όμως ο επόπτης ακύρωσε το γκολ, αφού θεωρήσε πως ο Σλοβένος ήταν σε θέση οφσάιντ. Η φάση ήταν οριακή.

Από κει και πέρα, ο ΠΑΣ ξαναπείλησε στο 78ο λεπτό με κεφαλιά του Ντιμπαλά, όμως η καλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση έγινε στο 81'. Ο Σαϊτιώτης αφύλαχτος από το σημείο του πέναλτι έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Σηφάκης μπλόκαρε.

Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΣ πίεζε και στο 89ο λεπτό υπήρξαν έντονες φωνές για πέναλτι, σε επαφή του Κουλουχέρη με τον Μπακαγιόκο. Ο διαιτητής συνέχισε το ματς και έτσι οι Θεσσαλονίκεις, έφυγαν με το τρίποντο της νίκης.
Συνέντευξη Τύπου από τον Πάρη Τσελεπίδη
Νίκος Αναστόπουλος (προπονητής ΠΑΣ Γιάννενα): " Δικαιούμασταν την νίκη. Βέβαια στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει τα γκολ. Εμένα προσωπικά με χαροποίησε το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο παρά το ότι ήμασταν πίσω στο σκορ πιέσαμε. Χάσαμε ευκαιρίες και αυτό θα ήταν ανησυχητικό και με τέτοιες εμφανίσεις το μέλλον μας θα είναι λαμπρό.

Στο δεύτερο ημίχρονο αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί. Ο κόσμος μας ευχαριστήθηκε ποδόσφαιρο από την δική μας ομάδα. Σε αυτό συνέβαλε και ο κόσμος του Άρη σε ένα παιχνίδι που έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Κλείνοντας θα επαναλάβω ότι έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μας στο δεύτερο ημίχρονο και με τέτοιες εμφανίσεις το μέλλον μας είναι λαμπρό. Για την διαιτησία δεν θα ασχοληθώ παρά το ότι έχουμε δύο φάσεις που έχουμε κάποια παραπονάκια"

.

Για το ότι οι τελικές φάσεις ήτανε 12 έναντι 2 είπε: " Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε φάση του Άρη αλλά ένα σουτ. Σε ένα σουτ που δεν ήμασταν τυχεροί με την μπάλα να πέρασε από τα τάκλιν των Μαϊστόροβιτς και Ανδράλα και δεν ήμασταν τυχεροί".

Για το ενδεχόμενο μεταγρφικής ενίσχυσης της ομάδας του στην τρέχουσα περίοδο του Ιανουαρίου είπε: " Η εικόνα της ομάδας σήμερα εδικά στο δεύτερο ημίχρονο με χαροποίησε και θα έχουμε λαμπρό μέλλον αν συνεχίσουμε έτσι. Για το αν θέλουμε μεταγραφές δεν είναι της παρούσης. Αύριο είναι Δευτέρα και αν υπάρχουνε παίκτες που μπορούμε να αποκτήσουμε θα τους πάρουμε.

Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρέαλ Μαδρίτης που είναι μεγάλες ομάδες θέλουν ενίσχυση. Ο κ. Χριστοβασίλης και πριν έρθω εγώ έχει κάνει κάποιες για να ενισχύσει την ομάδα και θα γίνουν ότι πρέπει πάντα σε συνεργασία με τον πρόεδρο"

.

Σε ερώτηση για το τι εννοεί λαμπρό μέλλον με την ομάδα του ΠΑΣ να έχει 18 βαθμούς είπε: " Λέω για σήμερα".

Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): "Καταρχάς γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι δύσκολο όπου κυρίως στην γραμμή του κέντρου θα είχαμε να δεχτούμε πίεση. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα παιχνίδι που θα κρινότανε στις μονομαχίες και όταν μία ομάδα προέρχεται από αλλαγή στην τεχνική διάθεση αλλάζουν σε αυτήν πολλά πράγματα.



Θεωρώ ότι όταν κάποια ομάδα βρίσκεται σε μια ευχάριστη στιγμή αυτό μπορεί να σου έχει την τύχη με το μέρος το 15-20%. Αυτό το διαπιστώσαμε σήμερα όπου είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Η αντίπαλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε με ηρεμία. Δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις. Ο Σηφάκης όμως στην πίεση που δεχθήκαμε βρισκόταν και πάλι σε άψογη κατάσταση.

Ο ΠΑΣ έχει καλούς και αξιόλογους ποδοσφαιριστές στα στημένα και θεωρώ ότι χάσαμε την ηρεμία μας σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Πέραν όλων πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς για μας χωρίς αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε.

Θα πρέπει να μάθουμε ότι μερικοί αγώνες κρίνονται στις μονομαχίες και θεωρώ ότι πήραμε ένα καλό μάθημα. Η ομάδα μου αντέδρασε πολύ σωστά στην μεγάλης διάρκειας αντεπίθεση του ΠΑΣ Γιάννενα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια όπου έχουμε αυτό το σερί είναι αυτό που μας δυσκόλεψε περισσότερο να κερδίσουμε με τον αντίπαλό μας να έπαιξε πολύ καλά.

Με αυτό δεν θέλω να πω ότι κάναμε άσχημο παιχνίδι απλά ότι ο αντίπαλός μας έκανε καλό. Βγήκε στο αγωνιστικό χώρο να δώσει την δική του μάχη και να μην μας αφήσει να παίξουμε όπως θέλαμε. Θεωρώ ότι η ομάδα μου δεν μπορούσε να βρει την κατάλληλη ηρεμία με ταχύτητα στην μπάλα. Είμαστε όμως χαρούμενοι γιατί είναι πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί που πήραμε και θα πω ότι είδαμε τι θα πρέπει να κάνουμε γιατί η τύχη δεν θα είναι πάντα με το μέρος μας με τον θρίαμβο από την ήττα είναι πολύ κοντά.

Είχαμε όμως τα ψυχικά αποθέματα που χρειάζονταν αλλά γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι η αμυντική λειτουργία δεν αρκεί αν δεν έχεις την κατάλληλη ηρεμία για να κάνεις το δικό σου παιχνίδι. Μπορεί να μην έχεις και την τύχη. Επαναλαμβάνω όμως ότι είναι πάρα πολύ σημαντικοί οι τρεις βαθμοί και έχουμε μία ολόκληρη εβδομάδα για να δουλέψουμε σε τι έχουμε να βελτιώσουμε"







.

Τα εισιτήρια ήταν 6.463 και οι εισπράξεις 79.570 ευρώ.
Όλα τα λεφτά...
Το πανέμορφο γκολ του Ναφτί. Κόβει, δημιουργεί, σκοράρει, τα κάνει όλα και συμφέρει ο Τυνήσιος άσος.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως θα χρειαστούν χρόνια ακόμα, για να δούμε σ' έναν αγώνα τους οπαδούς και των δύο ομάδων, δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο.

Το μέτριο θέαμα και τις... ευκαιρίες που δεν είδαμε ποτέ, στο πρώτο μέρος. Το ξεχάσαμε ήδη το πρώτο 45λεπτό.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα... από τον Γιώργο Χριστοφόρου
Η 11άδα των γηπεδούχων
ΠΑΣ(Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ανδράλας, Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Σκαρντοβέλι, Σίσιτς.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Άρης(Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Κόκε, Κάμπορα, Χαβίτο.
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα η ομάδα του ΠΑΣ.
5' Σχόλιο
Χωρίς ρυθμό τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΠΑΣ να πατάει καλύτερα το παιχνίδι.
6' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Τζάνης ανέβηκε από τα αριστερά και έκανε την σέντρα, με τον Ντάσιο που είχε προωθηθεί να παίρνει την κεφαλιά αλλά να την στέλνει άουτ.
17' Σχόλιο
Ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει ευκαιρίες.
30' Σχόλιο
Το παιχνίδι συνεχίζει να μην έχει ρυθμό, με τον Άρη να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.
33' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Ρονάλντο για κράτημα στον Σαϊτιώτη.
34' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, με τον Σαϊτιώτη να παίρνει μόνος του την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και τον Σηφάκη να μπλοκάρει.
42' Ευκαιρία Άρης
Ο Ντάσιος γύρισε λάθος την μπάλα στο τέρμα, με τον Κάμπορα να κάνει την προβολή και τον Ελευθερόπουλο να διώχνει με υπερένταση.
45' Ευκαιρία Άρης
Σέντρα σου του Νέτο από τα δεξιά, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε με δυσκολία.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα η ομάδα του Άρη.
51' Γκολ Άρης
Ο Κάλβο έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά με τον Κόκε να κάνει κεφαλιά πάσα στον Ναφτί, που έκανε δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
52' Κίτρινη κάρτα Άρης
Κίτρινη κάρτα στον Ναφτί.
54' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Κώτσιος έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και ανέβηκε από α αριστερά. Λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Σηφάκη έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.
56' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά. ο Κούσας θα πάρει την κεφαλία, με τον Σηφάκη να μπλοκάρει.
57' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σίσιτς γύρισε πολύ ωραία στον Ανδράλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Έλληνα μέσο να κάνει το σουτ και τον Σηφάκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.
58' Διακοπή αγώνα
Το παιχνίδι διακόπηκε καθώς οπαδοί του Άρη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο!
59' Έναρξη αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι μετά από 15 λεπτά διακοπής.
62' Ακυρωθέν γκολ ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σίσιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής σφύριξε οφσάιντ.
62' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Τζάνης έξω στη θέση του ο Μιχαλόπουλος.
64' Αλλαγή παίκτη Άρης
Πρίττας έξω στη θέση του ο Γκαρσία.
70' Σχόλιο
Χωρίς ρυθμό το ματς μετά την διακοπή.
76' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ανδράλας έξω στη θέση του ο Ντιμπαλά.
77' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον.
78' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ντάσιος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ντιμπαλά πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε άουτ.
78' Αλλαγή παίκτη Άρης
Κάμπορα έξω στη θέση του ο Τζόνσον.
81' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣ να κάνει το 1-1. Σε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή του Άρη, ο Σαϊτιώτης θα βρεθεί ολομόναχος απέναντι από τον Σηφάκη, όμως η κεφαλιά του θα πάει στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα.
82' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Μαϊστόροβιτς έξω στη θέση του ο Μπακαγιόκο.
86' Αλλαγή παίκτη Άρης
Χαβίτο έξω στη θέση του ο Πίτου Γκαρσία.
89' Σχόλιο
Ο Μπακαγιόκο έπεσε μέσα στην περιοχή του Άρη, με τον διαιτητή να λέει πως το ματς συνεχίζεται. Δύσκολη η φάση.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο ματς.
90' Κόκκινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κόκκινη κάρτα στον Βάντερσον.
90' Λήξη αγώνα





























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ