ΗΡΑΚΛΗΣ

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2-3

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2-3
κοβαλεφσκι

Ο Ηρακλής κέρδισε με 3-2 τον ΠΑΣ χάρη στα γκολ των Επστάιν 37', Ντίκα 52', Κονέ 82'. Ο ΠΑΣ σκόραρε με τον Σαϊτιώτη στο 34' και στο 92'.

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος της αναμέτρησης εναντίον του ΠΑΣ στα Γιάννινα, αφού κέρδισε με 3-2 χάρη στα γκολ των Επστάιν στο 37' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, πλασέ στην κίνηση του Ντίκα στο 52ο λεπτό και ωραίο σουτ του Κονέ στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους άνοιξαν το σκορ στο 34' με πέναλτι του Σαϊτιώτη, όμως αν και είχαν ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τα αμυντικά τους κενά.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος(Ηλείας)
Βοηθοί: Γκάγκας(Λάρισας), Γεωργαράκος(Αθηνών)
4ος: Καραγκούνιας(Αχαΐας)
Παρατηρητής: Μαζαράκης(Κεφαλληνίας)

Παράσχος(ΠΑΣ Γιάννινα): Σικαλιάς(Ζαφειρόπουλος 18'), Κώτσιος, Κανακούδης(Μπακαγιόκο 67'), Σαϊτιώτης, Μπαλάφας, Μπουχάν, Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Ντιμπαλά, Σκαρντοβέλι, Γεωργιάδης(Μενδρινός 46').

Κωφίδης(Ηρακλής): Κοβαλέφσκι, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Περπερίδης, Ντιέ, Ντίκα(Κονέ 79'), Τουμά, Παπαστεργιανός, Ηλιάδης(Γιαννούλης 61'), Επστάιν, Μπόσνιακ(Παπαζαχαρίας 92').

Κίτρινες: Κατσαμπής (7' Ηρακλής), Περπερίδης(19' Ηρακλής), Παπαστεργιανός(28' Ηρακλής), Ντιμπαλά(30' ΠΑΣ), Τουμά(55' Ηρακλής), Μπαλάφας(78' ΠΑΣ), Σκαρντοβέλι(93' ΠΑΣ).
Κόκκινες:

Με μια ματιά


Η ομάδα του ΠΑΣ ήθελε πολύ την νίκη στην αναμέτρηση, αφού είχε να κερδίσει εδώ και δυο μήνες όταν και νίκησε με 2-1 την Καβάλα.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής δεν είχε πάρει το τρίποντο εδώ και τρεις αγωνιστικές και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να δημιουργεί την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο μόλις λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κώτσιος μόνος του μέσα στην περιοχή έκανε την κεφαλιά-πάσα, όμως κανείς συμπαίκτης του δεν ακολούθησε την φάση.

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του ΠΑΣ στο 18ο λεπτό, όταν ο Σικαλιάς έπεσε άσχημα σε μια έξοδο από το τέρμα του, με αποτέλεσμα ο Ζαφειρόπουλος να πάρει την θέση του.

Πέναλτι εσείς; Πέναλτι και εμείς!

Στο τρίλεπτο 33' - 36' συνέβησαν απίστευτα πράγματα, αφού και οι δυο ομάδες σκόραραν στο παιχνίδι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σαρακατσάνος ανέτρεψε τον Γιώργο Σαϊτιώτη μέσα στην περιοχή του Κοβαλέφσκι από τα δεξιά, με τον έμπειρο επιθετικό να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να κάνει το 1-0.

Οι παίκτες του ΠΑΣ δεν πρόλαβαν καλά καλά να πανηγυρίσουν το γκολ, αφού 2 λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης ανέτρεψε με τάκλιν τον Επστάιν από τα αριστερά, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίζει πέναλτι, και τον Γερμανό επιθετικό να φέρνει το ματς στα ίσια.

Το σοκ της ισοφάρισης δεν επηρέασε τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου που πίεσαν αρκετά μέχρι το τέλος του πρώτο ημιχρόνου για ένα δεύτερο γκολ.

Με τον Μπουχάν στο 42ο λεπτό έφτασαν μια ανάσα από το να κάνουν το 2-1, όταν ο Αργεντινός μέσος με προσωπική ενέργεια έφτασε στα όρια της μεγάλης περιοχής του Κοβαλέφκι, όμως το πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ που έκανε, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σαϊτιώτης μπήκε στην περιοχή του Ηρακλή και αφού ξεπέρασε τον Κοβαλέφσκι έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά το δοκαριού.

Ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες ο Ηρακλής το γκολ

Με πρωταγωνιστές τους Κανακούδη και Σαϊτιώτη το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να είναι συνέχεια στην επίθεση και να χάνει τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ.

Στο 46' ο αμυντικός του ΠΑΣ από καλή θέση έκανε το σουτ, όμως ο Κοβαλέφσκι απέκρουσε με δυσκολία. Στην συνέχεια ο Σαϊτιώτης μπήκε από τα αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, όμως το σουτ του μπλόκάρε ο Πολωνός τερματοφύλακας.

Στο 52ο λεπτό ο Κανακούδης θα εκτελέσει φάουλ από τα δεξιά, με τον Σαϊτιώτη να παίρνει την κεφαλιά μόνος του, και τον Κοβαλέφσκι να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΣ τρεις φορές το έκανε η ομάδα του Ηρακλή σε μια αντεπίθεση στο 53'. Συγκεκριμένα τέσσερις παίκτες του Γηραιού έφυγαν στην επίθεση εναντίον ενός του ΠΑΣ, με τον Εσπτάιν να κάνει την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Ντίκα, ο οποίος με πλασέ από κοντά έκανε το 1-2.

Ισοπαλία στις... αναγκαστικές αλλαγές

Στο 60ο λεπτό ο Ηρακλής υποχρεώθηκε και αυτός σε αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Ηλιάδης αποχώρησε από το γήπεδο, και την θέση του πήρε ο Γιαννούλης.

Ο ΠΑΣ πίεσε στο τελευταίο εικοσάλεπτο την αναμέτρησης και στο 69' έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Ό Μπαλάφας έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μπακαγιόκο μέσα στην μεγάλη περιοχή του Γηραιού, όμως το πλασέ του Ιβοριανού άσου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοβαλέφσκι.

Μπορεί ο ΠΑΣ να κάνει ευκαιρίες, ο Ηρακλής είναι όμως πιο ουσιαστικός και στο 86' με ωραίο πλασέ του Κονέ, έκανε το 1-3 βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ματς έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά, όταν ο Σαϊτιώτης με προσωπική ενέργεια έκανε το 2-3 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος, με τον Ηρακλή να παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Συνέντευξη Τύπου


Γιώργος Παράσχος (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): " Θα πω λίγα λόγια για το παιχνίδι. Από την στιγμή που ένα γήπεδο φώναζε φύγε. Αποχωρώ. Γεια σας".

Σάββας Κωφίδης (προπονητής Ηρακλής): "Η νίκη ανήκει στους ποδοσφαιριστές μου. Στο πρώτο ημίχρονο δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες κόντρες κάτι που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να μας πιέσει ψηλά αφήνοντάς μας όμως χώρους που τους εκμεταλλευτήκαμε έχοντας γρήγορους παίκτες. Το σύστημα που θέλαμε να ακολουθήσουμε ήταν αυτό των αντεπιθέσεων με τον Επστάιν να είναι γρήγορος και τον εκμεταλλευτήκαμε"

.

* Τα εισιτήρια ήταν 4.109 και οι εισπράξεις 29.340 ευρώ.

Όλα τα λεφτά...


Οι αντεπιθέσεις του Ηρακλή και ο Κοβαλέφσκι. Οι παίκτες του Γηραιού ήταν πολύ αποτελεσματικοί, με αποτέλεσμα να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις και να πετύχουν τρία τέρματα. Άξιος συμπαραστάτης τους ο Πολωνός τερματοφύλακας, που με σημαντικές αποκρούσεις κράτησε το σκορ μέχρι το τέλος υπέρ της ομάδας του.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Την αμυντική νοοτροπία του ΠΑΣ. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου την πάτησαν σαν μαθητούδια, αφού κάθε αντεπίθεση του Ηρακλή “μύριζε” κίνδυνο.

To Live του αγώνα...


Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος(Ηλείας)
Βοηθοί: Γκάγκας(Λάρισας), Γεωργαράκος(Αθηνών)
4ος: Καραγκούνιας(Αχαΐας)
Παρατηρητής: Μαζαράκης(Κεφαλληνίας)



Η 11άδα των γηπεδούχων
Παράσχος: Σικαλιάς, Κώτσιος, Κανακούδης, Σαϊτιώτης, Μπαλάφας, Μπουχάν, Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Ντιμπαλά, Σκαρντοβέλι, Γεωργιάδης.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Κωφίδης: Κοβαλέφσκι, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Περπερίδης, Ντιέ, Ντίκα, Τουμά, Παπαστεργιανός, Ηλιάδης, Επστάιν, Μπόσνιακ.
1' Έναρξη αγώνα
2' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Εκτέλεση φάουλ μέσα στην περιοχή, ο Κώτσιος θα κάνει κεφαλιά πάσα ανενόχλητος, όμως κανείς δεν ακολούθησε την φάση.
7' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Κατσαμπή για δυνατό μαρκάρισμα στον Τζάνη.
12' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Τζάνης από καλή θέση θα κάνει το σουτ, η μπάλα όμως θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
18' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σικαλιάς θα βγει εκτός αγώνα καθώς τραυματίστηκε. Την θέση του θα πάρει ο Ζαφειρόπουλος.
19' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Περπερίδη.
27' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεργιανό.
28' Σχόλιο
Χωρίς φάσεις το ματς, με τα δυνατά μαρκαρίσματα ωστόσο να είναι αρκετά στην αναμέτρηση.
30' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα στον Ντιμπαλά.
33' Πέναλτι ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σαρακατσάνος ανατρέπει τον Σαϊτιώτη και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι.
34' Γκολ ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Γιώργος Σαϊτιώτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι θα κάνει το 1-0.
35' Πέναλτι Ηρακλής
Ο Γεωργιάδης ανατρέπει τον Επστάιν μέσα στην περιοχή, και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι.
35' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα στον Γεωργιάδη.
36' Γκολ Ηρακλής
Ο Επστάιν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι θα κάνει το 1-1.
37' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Κοβαλέφσκι σε ετοιμότητα θα μπλοκάρει.
42' Δοκάρι ΠΑΣ Γιάννινα
Εκπληκτικό σουτ από τον Μπουχάν, η μπάλα θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
45' Διακοπή αγώνα
Δυο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σαϊτιώτης θα μπει από τα αριστερά μέσα στην περιοχή του Ηρακλή και θα ξεπεράσει τον Κοβαλέφσκι, όμως το πλασέ του θα βρει το δεξί δοκάρι του Πολωνού τερματοφύλακα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Γεωργιάδης έξω, στη θέση του ο Μενδρινός.
47' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Δυνατό σουτ του Κανακούδη, ο Κοβαλέφσκι σε ετοιμότητα θα μπλοκάρει.
48' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σαϊτιώτης από καλή θέση μέσα στην περιοχή θα κάνει το σουτ, όμως ο Κοβαλέφσκι θα αποκρούσει.
52' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Κανακούδης θα εκτελέσει φάουλ μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, με τον Σαϊτιώτη θα πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Κοβαλέφσκι θα αποκρούσει.
53' Γκολ Ηρακλής
Στην συνέχεια της φάσης του ΠΑΣ ο Ηρακλής θα βγει στην αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες έναντι ενός των γηπεδούχων, με τον Εσπτάιν να κάνει ωραία την πάσα στον Ντίκα που με πλασέ θα κάνει το 1-2.
55' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής
Κίτρινη κάρτα στον Τούμα.
60' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Ηλιάδη να φεύγει και τον Γιαννούλη να παίρνει την θέση του.
67' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Κανακούδης έξω στη θέση του ο Μπακαγιόκο.
69' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μπακαγιόκο απέναντι από τον Κοβαλέφσκι, το πλασέ του θα αποκρούσει ο Πολωνός τερματοφύλακας.
78' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Κίτρινη κάρτα στον Μπαλάφα
80' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ντίκα έξω στην θέση του ο Κονέ.
81' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Σουτ του Τζάνη μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει πάνω στον Κατσιαμπή και θα βγει κόρνερ.
85' Ευκαιρία Ηρακλής
Ο Επστάιν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κονέ που ήταν μόνος με το τέρμα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
86' Γκολ Ηρακλής
Ο Κονέ με ωραίο πλασέ θα κάνει το 1-3
90' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Κόρνερ για τον ΠΑΣ, η μπάλα θα κοντράρει πάνω στον Κατσιαμπή και θα περάσει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων στο ματς.
90' Γκολ ΠΑΣ Γιάννινα
Γκολ ο Σαϊτιώτης και 2-3
90' Λήξη αγώνα
















































































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ