ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1
Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ, Καζναφέρης

Ο πρωταθλητής ΠΑΟ νίκησε 1-0 (Γκάμπριελ) στα Γιάννινα τον ΠΑΣ. Αντιδράσεις οπαδών για ΟΦΗ, ΕΠΟ

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες αλλά περισσότερο ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός ενώ οι γηπεδούχοι είχαν για ένα ακόμα ματς τους οπαδούς τους στο πλευρό τους, οι οποίοι ασχολήθηκαν κυρίως με τον ΟΦΗ (λόγω μπαράζ), τη διαιτησία και την ΕΠΟ έχοντας αναρτήσει αντίστοιχα πανό για όλους.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης (72' Μιχαλόπουλος), Σκαρντουέλι, Βαρτζιώτης, Κώτσιος, Ανδράλας, Ρόβας, Καζναφέρης (46' Τζάνης), Σίσιτς (64' Σενόνε), Μπακαγιόκο, Αράς.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (70' Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ, Ρουκάβινα (86' Φέτσης), Πετρόπουλος (63' Κλέιτον).

Κίτρινες κάρτες: Ανδράλας (ΠΑΣ Γιάννινα) / Σιμάο (Παναθηναϊκός)

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Με μια ματιά


Με δύο αλλαγές σε συνάρτηση με την ενδεκάδα που παρουσίασε ο ΠΑΣ στο Παγκρήτιο, παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο "μουστάκιας" προτίμησε τον Βαρτζιώτη αντί του Κούσα στο κέντρο της άμυνας και τον Ανδράλα αντί του Μαϊστόροβιτς στην μεσαία γραμμή.

Στις άλλες θέσεις ο τεχνικός των γηπεδούχων δεν επιχείρησε να αλλάξει πρόσωπα και παρουσίασε την ομάδα του με 4-3-3 και τους Μπακαγιόκο, Αρας και Σίσιτς στην επίθεση.

Πολλές αλλαγές για τον πρωταθλητή της φετινής περιόδου Παναθηναϊκό, με τον Νίκο Νιόπλια αφού η ομάδα του και μαθηματικά εξασφάλισε τον τίτλο στο ματς της 29ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή, να αλλάζει σχεδόν όλη την ενδεκάδα. Αρχικά την θέση του γκολκίπερ πήρε ο Καρνέζης αντί του Τζόρβα, στην άμυνα οι Μαρίνος, Σπυρόπουλος ήταν στα άκρα και οι Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ στο κέντρο της.

Στην μεσαία γραμμή, οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο ήταν αμετακίνητοι ως αμυντικά χαφ. Στα άκρα ήταν οι Γκάμπριελ και Χριστοδουλόπουλος ενώ σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον επιθετικό ήταν ο Ρουκάβινα με τον Πετρόπουλο να είναι ο αντι-Σισέ στην κορυφή.

Μέτριο το πρώτο 20λεπτο

Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον άσχημο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Νιόπλια ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να απειλήσουν.

Στο 12' μετά από σέντρα του Μαρίνου από τα δεξιά, την λάθος εκτίμηση των Βατζιώτη και Ζαφειρόπουλου ο Πετρόπουλος δεν πρόλαβε να μπει στη φάση και να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, με συνέπεια ο Κώτσιος με δύναμη να απομακρύνει εντυπωσιακά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, (16') μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, η κεφαλιά του Πετρόπουλου από καλή θέση, δεν είχε ευτυχή κατάληξη και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ανοικτό ματς και απειλές εκατέρωθεν

Οι παίκτες του "τριφυλλιού" που φορούσαν και πάλι τις "μαύρες" εμφανίσεις είχαν συνέχεια στο επιθετικό τους παιχνίδι και στο 25' έφτασαν και πάλι σε θέση για να ανοίξουν το σκορ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μετά από μια σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο πιεζόμενος από τον Κώτσιο, Πετρόπουλος έκανε ένα δύσκολο σουτ (γυριστό) από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι μετά από ένα λεπτό αντέδρασαν και απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ηταν το 26', όταν ο Ρόβας βγήκε σε θέση βολής μετά από το ένα δυο με τον Μπακαγιόκο αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Καρνέζης που είχε σωστή θέση κάτω από την εστία του.

Μετά την συμπλήρωση του ημίωρου ο ρυθμός του ματς, έπεσε σημαντικά και οι 22 ποδοσφαιριστές δεν έβρισκαν τον τρόπο να μπουν στην περιοχή του Ζαφειρόπουλου και Καρνέζη αντίστοιχα. Ετσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το αποτέλεσμα να μένει στο 0-0.

Αλλαγή ο Αναστό... γκολ ο καραφλός

Η πρώτη διορθωτική κίνηση στο ματς έγινε μετά την ανάπαυλα με τον Τζάνη να παίρνει την θέση του τραυματία Καζναφέρη. Την ίδια ώρα στο ματς οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά θέλοντας να φτάσουν στο γκολ άμεσα.

Στο 52' μετά το σουτ του Χριστοδουλόπουλου, έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα αφού κόντραρε στον Στάθη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζαφειρόπουλου. Τέσσερα λεπτά αργότερα (56') ο Σπυρόπουλος από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Γκάμπριελ, με ωραία κίνηση απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ευθύβολο σουτ νίκησε τον Ζαφειρόπουλο, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα δίλεπτο "φωτιά" αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκαν αλλά η απάντηση δεν είχε ουσία. Στο 59' ο Αράς με δυνατό σουτ από την περιοχή είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ενώ στο 61' μετά από ωραία ενέργεια του Μπακαγιόκο μέσα στην περιοχή, το σουτ με το αριστερό, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη.

Η απάντηση στην διπλή αυτή ευκαιρία ήρθε από στημένη φάση για τους παίκτες του Νιόπλια, με τον Χριστοδουλόπουλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, να βλέπει την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι στο 69' και να φεύγει άουτ.

Αλλαγές και ευκαιρίες αντίστοιχα

Αμέσως μετά ο Νίκος Νιόπλιας άρχισε να κάνει αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει ακόμα περισσότερο την ομάδα του. Αρχικά, ο Κλέιτον πήρε την θέση του Πετρόπουλου στο 63', με τον Ρουκάβινα να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και ο τρίτος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός να πηγαίνει σε θέση πίσω από τον επιθετικό. Επτά λεπτά μετά, ο Σαλπιγγίδης πήρε την θέση του Χριστοδουλόπουλου.

Στο 83' ο Μπακαγιόκο βγήκε απέναντι στον Καρνέζη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τον απομάκρυνε στο τετ-α-τετ το σουτ του Ιβηριανού επιθετικού. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σαλπιγγίδης νικήθηκε από τον έτερο πορτιέρο του ματς, τον Ζαφειρόπουλο που είχε βγει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του.

Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Αναστόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα): " Προσπαθήσαμε εναντίον του Παναθηναϊκού, αλλά δεν καταφέραμε να κλείσουμε τη χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα. Είχαμε μια συνάντηση με την διοίκηση και είπαμε να τα ξαναπούμε την Πέμπτη".

Νίκος Νιόπλιας (Παναθηναϊκός): " Ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού επιτευχθεί. Το Σάββατο πάμε να κερδίσουμε στον τελικό για πετύχουμε και τον δεύτερο. Αν κατακτήσουμε και τα δύο τρόπαια θα είναι μια τέλεια χρονιά.

Όταν πετυχαίνεις τους στόχους δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα. Ο Παναθηναϊκός πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Ήταν η πιο σταθερή και η καλύτερη ομάδα και δίκαια ήρθε αυτός ο τίτλος.

(για το αν το ποδόσφαιρό μας είναι αξιόπιστο) Είναι αξιόπιστο το ποδόσφαιρό μας. Εδώ τα ισοπεδώνουμε όλα. Δείχνουμε τα άσχημα και όχι τα καλά. Φυσικά δεν είναι ανάλογο με τα κορυφαία, είναι σε δεύτερη-τρίτη μοίρα, αλλά είναι σε ανοδική πορεία. Δεν είναι πρώτης κατηγορίας, το έχουμε ξαναπεί, δεν συγκρίνεται με το ισπανικό, το αγγλικό, το ιταλικό, όχι μόνο σε ποιότητα, αλλά και σε εγκαταστάσεις. Τι να κάνουμε, να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;

(για το αν ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε δίκαια) Ο ΠΑΣ ήταν ανταγωνιστικός στα δικά μας παιχνίδι αλλά δεν έχω ολόκληρη τη φετινή του εικόνα για να κρίνω. Εχει τεχνίτες παίκτες, καλούς από τη μέση και μπροστά όπως ο Αράς, ο Ντιμπαλά, ο Μπακαγιόκο, αλλά ήταν μεγάλο μείον το γήπεδο. Οι παίκτες αυτές δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι, ενώ έλειψε και ένας καλός κεφαλοσφαιριστής

(για το αν η Ξάνθη σώθηκε δίκαια) Τι με νοιάζει εμένα τι έγινε στο πρωτάθλημα; Με όλους θα ασχολούμαι; Εγώ θα σας λύσω το πρόβλημα αν έπεσε ο ΠΑΣ, αν το πήρε ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Με ρωτάτε τώρα τι έγινε με την Ξάνθη. Πού να ξέρω τι έγινε







".
Όλα τα λεφτά...
Το εφευρετικό πανό των οπαδών του ΠΑΣ: " Βάλτε την Τζούλια... πρόεδρο". Ακόμα τους φίλους των γηπεδούχων που έδειξαν για ένα ακόμα ματς πόσο σημασία έχει η ομάδα για τους ίδιους δίνοντας και πάλι δυναμικό παρών στους "Ζωσιμάδες". Επίσης την πρώτη επαγγελματική συμμετοχή του 19χρονου μέσου του Παναθηναϊκού, Ξενοφώντα Φέτση έστω και για επτά λεπτά.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα καπνογόνα στην αρχή του ματς που καθυστέρησαν λίγα λεπτά την έναρξη του ματς και τα υβριστικά πανό για τον ΟΦΗ και τους οπαδούς του από τους γηπεδούχους σε μια κόντρα που ξεκίνησε όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν στα μπαράζ.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Σκαρντουέλι, Βαρτζιώτης, Κώτσιος, Ανδράλας, Ρόβας, Καζναφέρης, Σίσιτς, Μπακαγιόκο, Αράς
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Καρνέζης, Ρουκάβινα, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος, Μπιάρσμιρ, Γκάμπριελ, Μαρίνος, Σιμάο, Πετρόπουλος, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος
1' Έναρξη αγώνα
9' Σχόλιο
Κακό το θέαμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα
12' Σχόλιο
Καμία φάση μπροστά στις εστίες των δύο ομάδων
16' Κεφαλιά Παναθηναϊκός
Εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Πετρόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα περνάει πολύ πάνω από την εστία
25' Σουτ Παναθηναϊκός
Σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, δύσκολο σουτ του Πετρόπουλου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
26' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα
Αδύναμο σουτ του Ρόβα μέσα από την περιοχή, ο Καρνέζης μπλοκάρει εύκολα την μπάλα
42' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός
Στον Σιμάο για μαρκάρισμα στον Καζναφέρη
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία λεπτά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Τζάνης στη θέση του Καζναφέρη
52' Σουτ Παναθηναϊκός
Σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζαφειρόπουλου
56' Γκολ Παναθηναϊκός
Μπαλιά του Σπυρόπουλου από αριστερά για τον Γκάμπριελ, ο Βραζιλιάνος αποφεύγει με ωραία κίνηση έναν αντίπαλο και με σουτ από το ύψος του πέναλτι "ανοίγει" το σκορ
59' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα
"Βολίδα" του Αράς έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Καρνέζη
60' Σουτ Παναθηναϊκός
Δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
61' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ωραία ενέργεια του Μπακαγιόκο μέσα στην περιοχή, ο Ιβοριανός αποφεύγει δύο αντιπάλους και σουτάρει με το αριστερό, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη
64' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Κλέιτον στη θέση του Πετρόπουλου
64' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σενόνε στη θέση του Σίσιτς
69' Δοκάρι Παναθηναϊκός
Εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
70' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Χριστοδουλόπουλου
72' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μιχαλόπουλος στη θέση του Στάθη
79' Σουτ Παναθηναϊκός
Σουτ του Κλέιτον έξω από την περιοχή, ο Ζαφειρόπουλος μαζεύει εύκολα την μπάλα
83' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μπακαγιόκο βγαίνει απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τον νικάει στο τετ-α-τετ
84' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα
Στον Ανδράλα για μαρκάρισμα στον Κλέιτον
85' Ευκαιρία Παναθηναϊκός
Κάθετη του Κλέιτον στον Σαλπιγγίδη, που πλασάρει πάνω στον Ζαφειρόπουλο
86' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Φέτσης στη θέση του Ρουκάβινα
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία λεπτά
90' Λήξη αγώνα




















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ