Πατέρας: "Μεγαλύτερο πρόβλημα η βία"
Τη βία θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο πρόεδρος της Super League Νικόλας Πατέρας
Ο Νικόλας Πατέρας είναι ο πέμπτος πρόεδρος της Λίγκας από τη σεζόν 2006-07 που ιδρύθηκε και ανέλαβε τη διοργάνωση του πρώτου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος μετά τους Πέτρο Κόκκαλη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Κώστα Πηλαδάκη και Νίκο Θανόπουλο, τους οποίους, όπως αναφέρει, θεωρεί επιτυχημένους.
" Ως πρόεδρος της Super League θέλω να συνεχίσω το επιτυχημένο έργο των προκατόχων μου και να συντελέσω στην επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται, όπως για παράδειγμα το θέμα της αθλητικής βίας, το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Επειδή δεν πιστεύω ότι τα προβλήματα λύνονται με ευχολόγια, στόχος μας είναι να συνεργαστούμε στενά με όλους τους φορείς, ώστε να τεθεί ένα πλαίσιο που θα προσεγγίζει το θέμα στη διάσταση της πρόληψης και όχι της καταστολής. Δεν πρέπει βεβαίως να ξεχνάμε ότι το θέμα της βίας στα γήπεδα αντανακλά ως ένα βαθμό και όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας", τονίζει ο Νικός Πατέρας.
Ο πρόεδρος της Λίγκας κάνει λόγο για αλματώδη αύξηση των εισιτηρίων και για επιτυχία των πλέι οφ, τονίζοντας: " Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το έργο της Super League κρίνεται επιτυχημένο από τους φιλάθλους, καθώς η αύξηση στα εισιτήρια είναι αλματώδης κάθε αγωνιστική περίοδο, ενώ και τα πλέι οφ την περσινή αγωνιστική περίοδο σημείωσαν άνοδο της τάξης του 200% στους θεατές. Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Super League για την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων, όπως για παράδειγμα η εκστρατεία κατά του ρατσισμού και της βίας, θεωρώ πως στέλνουν υγιή μηνύματα σε όλους".
Ο Νικόλας Πατέρας δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της Super League: " Χωρίς να εθελοτυφλούμε, καθώς τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και δεν εφησυχάζουμε, θεωρώ πως η Super League βρίσκεται στο σωστό δρόμο και με την καλοπροαίρετη συνεργασία όλων θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της".
Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Λίγκας, η δημιουργία του συνεταιρισμού είχε ως στόχο τη μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στις ομάδες και επέφερε αύξηση των εσόδων τους. " Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε και τις επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες ενισχύουν τις ομάδες, συντελώντας έτσι στην αύξηση των εσόδων τους.
Η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, στόχος που είχε τεθεί από την ίδρυση της Super League, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία, καθώς φάνηκε η δυναμική του ποδοσφαίρου στην ελεύθερη αγορά. Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι η Super League να λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας όλων των ομάδων, από την πρώτη μέχρι και την δέκατη έκτη, ώστε να βρίσκουμε λύσεις σε όποια ζητήματα προκύπτουν".
Για το στόχο που είχε τεθεί στη δημιουργία της νέας Λίγκας τρεισήμισι χρόνια πριν ο Νικόλας Πατέρας αναφέρει: " Η Super League αποτελεί ένα συνεταιρισμό, μια συμμαχία, αν θέλετε, και των 16 ομάδων που την απαρτίζουν, χωρίς αποκλεισμούς. Από την ίδρυσή της ο στόχος ήταν το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στις ομάδες με μεγάλους προϋπολογισμούς και έσοδα και σε αυτές που έχουν λιγότερους πόρους, η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, η αρτιότερη διοργάνωσή του και η συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς, όπως η ΕΠΟ και η πολιτειακή ηγεσία".