ΤΣΕΛΣΙ

Πεντακόσιες συμμετοχές ο Τέρι

Chelsea's John Terry celebrates his side's victory against Tottenham Hotspur at the end of their Premier League soccer match at Stamford Bridge, London April 30, 2011. REUTERS/Russell Cheyne (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000
Chelsea's John Terry celebrates his side's victory against Tottenham Hotspur at the end of their Premier League soccer match at Stamford Bridge, London April 30, 2011. REUTERS/Russell Cheyne (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 REUTERS

Πέρασαν 12,5 χρόνια από τότε που ο Τζον Τέρι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τσέλσι, στις 28/10/1998 ως αλλαγή του Νταν Πετρέσκου στο ματς με την Αστον Βίλα.

Από τότε ο αρχηγός των "μπλε" έπαιξε ακόμα 499 αγώνες για να φτάσει το Σάββατο, εναντίον της Τότεναμ, στο ορόσημο των 500.

Είναι μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστης στην ιστορία του συλλόγου που καταφέρνει κάτι τέτοιο και συνεχίζει "χέρι-χέρι" με τον Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος έχει 505. Πολύ μακριά, ωστόσο, βρίσκεται ο ρέκορντμαν Ρον Χάρις με 795 και ακολουθούν ο Πίτερ Μπονέτι με 729 και ο Τζον Χόλινς με 592.

"Οταν γυρίζω στο παρελθόν, θυμάμαι ήμουν 18 και σκεφτόμουν ότι μπορεί να παίξω καμιά 30αριά αγώνες με την Τσέλσι. Ποτέ δεν θα μπορούσα να προβλέψω ότι θα έφτανα τους 500. Είμαι πολύ υπερήφανος".

"Εχω μια ξεχωριστή σχέση με τους φιλάθλους μας και θέλω περισσότερα, πολύ περισσότερα παιχνίδια. Μένουν τρία χρόνια ακόμα στο συμβόλαιό μου και θέλω να το εξαντλήσω", είπε ο 30άχρονος σέντερ μπακ της εθνικής Αγγλίας.

Δεν δυσκολεύθηκε, μάλιστα, να ξεχωρίσει την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή σ΄ αυτή τη διαδρομή των 500 αγώνων: " Η καλύτερη ήταν όταν νικήσαμε τη Μπαρτσελόνα με δικό μου γκολ και η χειρότερη είναι, προφανώς, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν έχασα το πέναλτι".

"Πάντως, από πλευράς τίτλων είμαι ο πιο επιτυχημένος αρχηγός στην ιστορία της Τσέλσι και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Είναι κάτι που πάντα θα με κάνει υπερήφανο", πρόσθεσε.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ