ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Πεντάρα" της LDU Κίτο στον πρώτο τελικό του Sudamericana

"Πεντάρα" της LDU Κίτο στον πρώτο τελικό του Sudamericana
λιγκα ντε κιτο μεντες μπιελερ

Η Λίγκα ντε Ουνιβερσιτάριο Κίτο διέλυσε με 5-1 τη Φλουμινένσε στον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana(v)

Αυτό το αποτέλεσμα χαρίζει ουσιαστικά τον τίτλο στην ομάδα από το Εκουαδόρ, καθώς στο δεύτερο τελικό που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο "Μαρακανά", η Φλουμινένσε πρέπει να νικήσει με πέντε γκολ διαφορά για να πάρει το τρόπαιο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Λίγκα ντε Κίτο ήταν ο Εντίσον Μέντες, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ. Το προβάδισμα πάντως στην αναμέτρηση πήραν οι φιλοξενούμενοι, με τον Μαρκίνιο να να σκοράρει μόλις στο 1ο λεπτό.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21ο λεπτό, με τον Μέντες να νικά τον Ράφαελ, κάτι που έκανε και στο 44', οδηγώντας την ομάδα του με το 2-1 υπέρ της στα αποδυτήρια.

Ο έμπειρος μέσος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 60ό λεπτό, ενώ στο 77' τροφοδότησε τον Φράνκλιν Σάλας για το 4-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Ουλίσες Ντε λα Κρους στο 88ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στον τελικό του Copa Libertadores του 2008, με την Λίγκα ντε Κίτο να κατακτά το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι και να γίνεται η πρώτη ομάδα από το Εκουαδόρ που καταφέρνει να πάρει έναν σημαντικό διεθνή τίτλο.

Λίγκα ντε Κίτο (Χόρχε Φοσάτι): Ντομίνγκες, Εσπίνολα, Ν. Αραούχο, Ντ. Καλδερόν, Ρεάσκο, Ντε λα Κρους, Γ. Αραούχο, Μπολάνιος (68' Σάλας), Μέντες (84' Τσίλα), Γ. Καλδερόν (68' Γκραφ), Μπιέλερ

Φλουμινένσε (Κούκα): Ράφαελ, Γκουμ, Κάσιο, Ντάλτον, Μαριάνο (71' Ρούι), Ντιόγκο, Μαρκίνιο, Κόνκα, Ντιγκίνιο (58' Μαουρίσιο), Άλαν (46' Κιέζα), Φρεντ

Τα γκολ της αναμέτρησης:
















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ