ΙΝΤΕΡ

Ανατροπές της Ίντερ στην Ευρώπη

Ανατροπές της Ίντερ στην Ευρώπη

Η Ίντερ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Βόλφσμπουργκ. Θυμηθείτε ιστορικές προκρίσεις των "νερατζούρι" στην Ευρώπη.

Την υπέρβαση πρέπει να κάνουν απόψε (19/3) οι παίκτες της Ίντερ με αντίπαλο την Βόλφσμπουργκ για να προκριθούν στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι "νερατζούρι" έχασαν 3-1 στο πρώτο ματς στη Γερμανία και οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι πρέπει να ανατρέξουν στο παρελθόν και να θυμηθούν ευρωπαϊκές ανατροπές της Ίντερ, όπως αυτή που χρειάζεται να κάνουν κόντρα στην γερμανική ομάδα. Δείτε videos με πέντε ιστορικές ανατροπές της ιταλικής ομάδας στην Ευρώπη.

Ίντερ - Λίβερπουλ 3-0

Στις 12 Μαϊου 1965, η Ίντερ έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε την Λίβερπουλ. Το πρώτο ματς στο Άνφιλντ είχε λήξει 3-1 υπέρ των "ρεντς". Στον επαναληπτικό στο Μιλάνο, η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα καθώς το κοινό στο Σαν Σίρο ήταν εχθρικό απέναντι στην αγγλική ομάδα, όπως είχε δηλώσει ο προπονητής της Λίβερπουλ Μπιλ Σάνκλι. Οι "νερατζούρι" νίκησαν 3-0 και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό όπου κατέκτησαν το τρόπαιο.

Ίντερ - Άστον Βίλα 3-0

Το 1990, στον 2ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Ίντερ αντιμετώπισε την Άστον Βίλα. Στο πρώτο ματς η αγγλική ομάδα νίκησε 2-0 στο Βίλα Παρκ. Οι "νερατζούρι" έχοντας στο ρόστερ τους Γερμανούς Ματέους, Κλίνσμαν, Μπρέμε και τον Τζιοβάνι Τραπατόνι στον πάγκο, ανέτρεψαν στον επαναληπτικό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Νίκησαν 3-0 και ο Τζουζέπε Μπέργκομι το χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα ματς στην ιστορία της Ίντερ.

Λυών - Ίντερ 1-3

Δύσκολη αποστολή είχε η Ίντερ στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο την Λυών στις 4 Νοεμβρίου 1997. Στο πρώτο ματς στο Μιλάνο ηττήθηκε 2-1. Στον επαναληπτικό, οι "νερατζούρι", με προπονητή εκείνη την χρονιά τον Λουίτζι Σιμόνι, προηγήθηκαν 2-0 στις αρχές του 2ου ημιχρόνου (Μοριέρο 9', Μπενουά Κο 48'). Ο Πολωνός Μπακ στα μισά της επανάληψης μείωσε το σκορ 2-1 για την Λυών. Η Ίντερ προκρίθηκε χάρις σε λάθος του τερματοφύλακα της Λυών Κουπέ.

Ίντερ - Στρασμπούρ 3-0

Μετά την Λυών, επόμενη αντίπαλος της Ίντερ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ την σεζόν 1997-98, ήταν η Στρασμπούρ. Η Γαλλική ομάδα πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στο πρώτο ματς καθώς νίκησε 2-0 στην έδρα της. Στο Μιλάνο, οι "νερατζούρι" δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην Στρασμπούρ. Με γκολ των Ρονάλντο, Ζανέτι και Ντιέγκο Σιμεόνε η Ίντερ έκανε μία ακόμα ανατροπή στην Ευρώπη.

Μπάγερν - Ίντερ 2-3

Ένα "θαύμα" ήθελε η Ίντερ με αντίπαλο την Μπάγερν στο Μόναχο στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2010-11. Η Μπάγερν νίκησε 1-0 στο Μιλάνο με σκόρερ τον Γκόμεθ. Στον επαναληπτικό στο "Allianz Arena" η Μπάγερν έχανε ευκαιρίες και η Ίντερ έβαζε τα γκολ. Ο Ετό έδωσε το προβάδισμα στην Ίντερ. Η Μπάγερν απάντησε με γκολ των Γκόμεθ και Μίλερ. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι "Βαυαροί" θα πέρναγαν στα προημιτελικά, οι παίκτες του Λεονάρντο αντέδρασαν και με δύο γκολ των Σνάιντερ - Πάντεφ προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο.

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ