ΑΡΗΣ

Πέντε χρόνια Λέσχη Φίλων Άρη

Πέντε χρόνια Λέσχη Φίλων Άρη
INTIME SPORTS

Στις 25 Ιανουαρίου 2006, σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ στον κόσμο του ΑΡΗ. Πέντε χρόνια αργότερα ο Φορέας αριθμεί 8.052 μέλη, έχει τη ολοένα και περισσότερων μελών μεταξύ των οποίων και πολλοί επώνυμοι Αρειανοί και πλέον αναγνωρίζεται από θεσμοθετημένους εγχώριους και διεθνείς φορείς.

Διαβάστε τις ευχές προς τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ που απέστειλαν όλοι οι Πρόεδροι του ΑΡΗ, στελέχη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ αλλά και ο επίσημος συνεργάτης της UEFA, ο οργανισμός Supporters Direct:

Γιάννης Γρανούζης - ΑΜΛ 005, Πρόεδρος Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

" Την 25η Ιανουαρίου του 2006, οι αγώνες που κάναμε όλοι μας για να μπορέσει ο αγαπημένος μας Σύλλογος να ορθοποδήσει, βρήκαν τρόπο να αναδειχθούν και να εκφραστούν. Την 25η Ιανουαρίου 2006, ο ΑΡΗΣ άλλαξε σελίδα και πέρασε από τα χέρια του «ενός» και των «λίγων» στα χέρια όλου του λαού του ΑΡΗ στον οποίο και δόθηκε η δύναμη να συμμετέχει ενεργά και να αποφασίζει για το μέλλον της ομάδας μας.

Τα 55 άτομα, τα μέλη που υπέγραψαν τη σύσταση του Σωματείου και ουσιαστικά δημιούργησαν τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ ήμασταν εκεί για να εξηγήσουμε στους υπόλοιπους το όραμα και τον τρόπο λειτουργίας του Φορέα. Ωστόσο, θα είναι λάθος να πιστώνεται σε άτομα η δημιουργία μιας κατάκτησης όλου του λαού του ΑΡΗ. Από τη στιγμή που η ομάδα περιήλθε σε χέρια Αρειανών που μοναδικό στόχο είχαν να φτάσουν το Σύλλογο όσο πιο ψηλά γίνεται, νομοτελειακά θα οδηγούμασταν στη δημιουργία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ –ο ΑΡΗΣ δεν ανήκει σε άτομα, ο ΑΡΗΣ ανήκει στο λαό του.

Θυμάμαι τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το εγχείρημα στο ξεκίνημά του και τις τάσεις που υπήρχαν τότε. Ενθουσιασμός, αισιοδοξία, ελπίδα αλλά και σκεπτικισμός, αρνητισμός, καχυποψία. Κάθε τάση δικαιολογημένη. Εξάλλου η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ ήταν ένα εγχείρημα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα και παρόμοια εμπειρία δεν υπήρχε παρά μόνο στο εξωτερικό.

Κάνοντας μια αναδρομή στη σύντομη Ιστορία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, εκείνο το βράδυ της Τετάρτης φαίνεται πολύ μακρινό αλλά ταυτόχρονα πολύ κοντινό. Μακρινό όσον αφορά την εμπειρία, τον τρόπο λειτουργίας, τον τρόπο αντιμετώπισης του Φορέα από το περιβάλλον του ΑΡΗ αλλά και από το εξωτερικό του περιβάλλον. Κοντινό γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη δημιουργίας και ύπαρξης της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ.

Από την ίδρυση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ είχαμε εκλογές για ανάδειξη διοίκησης ΠΑΕ, κάτι που είχε να συμβεί στη χώρα μας περισσότερα από 30 χρόνια. Επίσης, αν και στη χώρα μας η αναγνώριση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και θα έπρεπε ο ρόλος που έχουν οι φίλαθλοι στον ΑΡΗ να αναδεικνύεται σε μεγαλύτερο βαθμό και πιο συχνά, ο Φορέας αναγνωρίζεται από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και το μοντέλο διοίκησης που όλοι μαζί επιλέξαμε εκφράζεται ως μονόδρομος για το μέλλον από τα πλέον επίσημα χείλη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο σκεπτικισμός, ο αρνητισμός και η καχυποψία παραμερίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από ενθουσιασμό, αισιοδοξία και ελπίδα.

Και φέτος, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της Λέσχης, τα μέλη μας καλούνται να καλύψουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη και να ανταπεξέλθουν στο ρόλο του μετόχου και το όραμα που είχαμε όλοι μαζί πριν από 5 χρόνια, δίνοντας στο Φορέα την πραγματική του ιδιότητα -αυτή της ΛΕΣΧΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΡΗ.

Ευχή μου τη σημερινή ημέρα των 5ων γενεθλίων της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται το οικοδόμημα του ΑΡΗ στα γερά θεμέλια που έχουν μπει. Ευχή μου για την επόμενη πενταετία είναι να καταλάβουν όλοι οι Αρειανοί τη σημασία εγγραφής στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ και της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά του Συλλόγου. Φέτος οι Αρειανοί, τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ θα κληθούν να επιλέξουν για ακόμη μια φορά τους ανθρώπους που επιθυμούν να οδηγήσουν την αγαπημένη μας ομάδα ακόμη ψηλότερα, όντας ακόμη μια φορά οι μοναδικοί φίλαθλοι στην Ελλάδα που έχουν αυτή την δυνατότητα. Ευχή μου είναι την επόμενη πενταετία ο Σύλλογος να συνεχίσει να αναδεικνύει τη δημοκρατικότητα που διέπει τον τρόπο λειτουργίας του".

Νίκος Παπαδόπουλος - ΑΜΛ 002, Πρόεδρος ΑΣ ΑΡΗΣ

" Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτήν τη στιγμή η Λέσχη Φίλων Αρη έχει ξεπεράσει τα 8.000 μέλη και οι εγγραφές συνεχίζονται. Η συγκεκριμένη κίνηση δίνει πολύ μεγάλη ώθηση στον σύλλογο και αποτελεί εγγύηση για το μέλλον".

Θανάσης Αθανασιάδης - ΑΜΛ 003, Πρόεδρος ΠΑΕ ΑΡΗΣ

" Η Λέσχη λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλίδα για τον σύλλογο και διασφαλίζει την ανεξαρτησία του Αρη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το εγχείρημα. Εύχομαι να γίνουν ακόμα περισσότερα τα μέλη και να αντιληφθούν όλοι οι αρειανοί τη σημασία αυτής της κίνησης".

Γιάννης Δαμιανίδης - ΑΜΛ 009, Πρόεδρος ΚΑΕ ΑΡΗΣ

" Η δημιουργία της λέσχης βασίζεται σε μια καινοτόμα, για τα ελληνικά δεδομένα, φιλοσοφία που είχαμε δει με επιτυχία να εφαρμόζεται και σε ισπανικούς συλλόγους, οι οποίοι αντλούν τη δύναμή τους από τη βάση τους. Δηλαδή τους φιλάθλους τους. Ο Αρης έδειξε το δρόμο πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά και κατέστησε τη λέσχη μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Αυτό που οραματιζόμαστε πλέον όλοι είναι να κατακτηθεί ο στόχος των 30.000 μελών και για αυτό χρειάζεται στήριξη, ενότητα, μεθοδικότητα και συντονισμένες προσπάθειες απ' όλους μας ώστε μέρα με τη μέρα αυτό το οικοδόμημα να γιγαντώνεται".

Α λέξανδρος Νικολαΐδης, ΑΜΛ 025 - Αντιπρόεδρος Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

" 8052 χρόνια πολλά σε όλους μας. Σίγουρα μιλάμε για το πιο τολμηρό και πρωτοποριακό εγχείρημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πετυχαίνει. Όσον αφορά στον αριθμό των μελών, είμαστε μες τους στόχους μας αν και ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.

Ολα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Νομίζω ότι αν κατακτούσαμε το κύπελλο πέρυσι, θα είχαμε μεγαλύτερη αύξηση στα μέλη. Προσωπικά θεωρώ ότι στις δύσκολες στιγμές χρειαζόμαστε το σύνολο της φωνής των μελών να στηρίζει την ομάδα.

Υπάρχει ένα μαζικό κύμα ανανεώσεων και εγγραφών στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ κι έχουμε και τις εκλογές φέτος. Νομίζω ότι αυτή η χρονιά έτσι όπως εξελίσσεται, επιτάσσει να γραφτούν άπαντες στη Λέσχη . Τόσο οι ευχαριστημένοι όσο και οι απογοητευμένοι ή ενοχλημένοι από την ομάδα. Είναι ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή τους, είναι ευκαιρία να το δηλώσουν με τη ψήφο τους.

Έχουμε “καεί” από περίεργους τύπους που έχουν περάσει κατά διαστήματα από τον ΑΡΗ. Μόνο εμείς γνωρίζουμε ποσό αγαπάμε την ομάδα. Είναι πρωτοποριακό το μοντέλο της διοίκησής μας. Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου κι αναγνωριζόμαστε από διεθνείς φορείς καθώς η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ βρίσκεται πάντοτε μέσα στους κεντρικούς ομιλητές . Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.

Η Λέσχη είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας που δεν έχει σχέση με τα αγωνιστικά αποτελέσματα. Αυτά τα διαχειρίζεται η ΠΑΕ ΑΡΗΣ η οποία είναι εκλεγμένη διοίκηση. Θέλουμε να είμαστε ο οικονομικός “αιμοδότης”. Κάθε δυο χρόνια καλούμαστε να κρίνουμε τους ανθρώπους που οι ίδιοι έχουμε επιλέξει να βρίσκονται στο “τιμόνι” της ΠΑΕ. Είναι το δημοκρατικό μοντέλο που όμοιό του δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε εκεί γιατί αγαπάμε την ομάδα κι εκλέγουμε την διοίκησή της".

Θεόδωρος Εμμανουηλίδης, ΑΜΛ 541 - Γενικός Γραμματέας Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

" Ένας θεσμός που άρχισε πριν από πέντε χρόνια και ο οποίος λοιδορήθηκε από πολλούς κατάφερε σήμερα να χαίρει της εκτίμησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έφτασε να είναι σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και το μοντέλο της Λέσχης θα επιδιωχθεί και από άλλους συλλόγους της χώρας και του εξωτερικού. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια η Λέσχη γνώρισε τεράστια άνθιση τόσο όσο από πλευράς μελών όσο και από πλευράς αναγνώρισης. Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στον σύλλογο, θα είναι πάντοτε το σημείο αναφοράς και με την Λέσχη δεν θα υπάρχουν -όσο δύσκολες στιγμές κι έρθουν- αδιέξοδα".

Κυριάκος Χαμουζάς - ΑΜΛ 1217, Υπεύθυνος Οικονομικών Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

" Η Λέσχη Φίλων Άρη είναι ένα επιτυχημένο εγχείρημα και αυτό φαίνεται με την πάροδο του χρόνου. Σε λίγο καιρό θα είμαστε σε ευτυχή θέση να ανακοινώσουμε στον κόσμο ότι το φράγμα των 10.000 μελών ξεπεράστηκε. Ο Άρης ήταν πρωτοπόρος σε αυτό το εγχείρημα και σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα μας ακολουθήσουν και άλλοι, γιατί στις μέρες μας οι μεγάλοι επενδυτές στον χώρο του ποδοσφαίρου σπανίζουν. Η Λέσχη Φίλων Άρη είναι ο μόνος ορθολογικός τρόπος διοίκησης του ποδοσφαίρου. Η ευχή μου είναι να δυναμώνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, γιατί μόνο έτσι θα μπορεί να γιγαντωθεί η ομάδα του Άρη και ο κόσμος, με την δική του συμμετοχή, να την δει εκεί που ονειρεύεται".

Γιώργος Μποτζώρης, ΑΜΛ 074 - Υπεύθυνος Ανάπτυξης Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

" Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, ως ένας φορέας που δημιουργήθηκε σε δύσκολες εποχές, συμπυκνώνει τις ελπίδες, τη βούληση και την προσπάθεια της Αρειανής οικογένειας για κάτι καλύτερο. Το μέλλον και η διαφύλαξη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ εξαρτάται από όλους μας.

Η κατανόηση του ρόλου της, η εμπιστοσύνη, η μαζική συμμετοχή και η μορφή αξιοποίησης των επιρροών της, πιστεύω πως είναι προαπαιτούμενα της μελλοντικής ανάπτυξης της συμμετοχικότητας στον ΑΡΗ και συνεπώς της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ".

Σήμης Ηλιάδης, ΑΜΛ 000 - πρώην Πρόεδρος Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

" Η δική μου ευχή είναι να υπάρχει κάθε μέρα Λέσχη. Είναι σίγουρο ότι η διάρκεια θα γιγαντώσει την Λέσχη Φίλων Άρη. Μακάρι να καταφέρουμε, τόσο τα υπάρχοντα μέλη όσο και τα υποψήφια να διαχειριστούμε αυτή την ευχή που έχουμε αποκτήσει. Γιατί η Λέσχη είναι ευχή για τον Άρη, αρκεί να υπάρχει και στο μέλλον η σωστή διαχείρισή της που υπάρχει αυτά τα 5 χρόνια. Πίστη ότι θα πετύχει αυτό το εγχείρημα υπήρχε από την πρώτη στιγμή. Γι' αυτό και δημιουργήθηκε, αν και στην Ελλάδα, σαν λαός, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες δραστηριότητες. Παρόλο αυτά στο σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει η Λέσχη να γιγαντωθεί περισσότερο".

Τάσος Δεσύπρης, ΑΜΛ 008 - Πρώην υπ. Οικονομικών της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ

" Αυτό που εύχομαι μέσα από την καρδιά μου είναι να δω τον Φορέα να ισχυροποιήσει την θέση του και τον θεσμικό του ρόλο. Αυτό θέλω να δω να γίνεται σε όλα τα επίπεδα και όλους τους συσχετισμούς μέσα στον σύλλογο. Θέλω να δω να αποκτά τον ρόλο που πρέπει να έχει ο κάθε μεγαλομέτοχος στην εταιρία".

Οργανισμός Supporters Direct, επίσημος συνεργάτης UEFA

Χρόνια Πολλά!

" Όλοι εμείς στο Supporters Direct σας ευχόμαστε επιτυχίες στα χρόνια που έρχονται. Θα πρέπει να είστε περήφανοι για ό,τι έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα και εμείς με τη σειρά μας είμαστε περήφανοι που η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ είναι μέλος του Supporters Direct.

Έχετε δείξει τι σημαίνει για τους οπαδούς να διοικούν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είστε πρότυπο για τους υπόλοιπους οπαδούς σε όλη την Ευρώπη, τόσο σε αυτούς που ήδη εφαρμόζουν τη συμμετοχική διοίκηση αλλά και σε αυτούς που την επιζητούν. Αποδεικνύετε ότι η δημοκρατία στο ποδόσφαιρο λειτουργεί – και εντός και εκτός γηπέδου.

Ομάδες σαν τη Μάντσεστερ Σίτυ θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους για να επιτύχουν κάτι που για εσάς θα είναι εύκολο εάν συνεχίσετε να εφαρμόζετε το μοντέλο που έχετε επιλέξει".

Forza ΑΡΗΣ !

" Οπαδοί από όλοι την Ευρώπη ζηλεύουν τον ΑΡΗ. Το γήπεδό σας είναι γεμάτο, οι τιμές των εισιτηρίων λογικές, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο φοβερή και οι οπαδοί λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Θα ήταν τραγικό να αλλάξει αυτό. Θυμηθείτε ότι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ για να κάνουν την ομάδα τους να μοιάζει περισσότερο σε αυτό που ο ΑΡΗΣ είναι ήδη σήμερα!

Mείνετε εκεί που είστε. Η υπόλοιπη Ευρώπη κινείται προς τα εσάς".

Ημερομηνία Εξέλιξη μελών

30/8/2006 1.055
7/1/2007 1.237
30/4/2007 1.319
28/8/2007 1.852
31/3/2008 1.962
17/5/2008 2.073
31/8/2008 2.800
11/5/2009 4.006
1/7/2009 4.617
12/12/2009 5.000
23/4/2010 5.511
31/7/2010 5.949
31/12/2010 7.371
24/1/2011 8.052

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ