ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πέντε πέναλτι σε τέσσερα ματς το Σάββατο (16/6)

Iceland goalkeeper Hannes Halldorsson saves a penalty attempt by Argentina's Lionel Messi during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Iceland goalkeeper Hannes Halldorsson saves a penalty attempt by Argentina's Lionel Messi during the group D match between Argentina and Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 16, 2018. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Σε όλες (τέσσερις) αναμετρήσεις του Σαββάτου (16/6) για το Παγκόσμιο Κύπελλο εκτελέστηκαν πέναλτι και στην πρώτη χρονικά, μάλιστα, δύο. Συνολικά πέντε την ίδια ημέρα, κι όμως δεν αποτελεί ρεκόρ! (VIDEOS)

Ημέρα πέναλτι... ήταν το Σάββατο (16/6) για το Μουντιάλ 2018. Και στις τέσσερις αναμετρήσεις της ημέρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο καταλογίστηκε παράβαση, ενώ στην πρώτη χρονικά (Γαλλία - Αυστραλία) δύο φορές μάλιστα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στο Καζάν η Γαλλία άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Γκριεζμάν στο 58' - με τον διαιτητή να κάνει χρήση VAR για να το καταλογίσει - ενώ η Αυστραλία ισοφάρισε ύστερα από τέσσερα λεπτά (62') με τον ίδιο τρόπο με τον Τζέντινακ.

Στη Μόσχα ο Μάξι Μέσα κέρδισε το πέναλτι, αλλά ο Λιονέλ Μέσι νικήθηκε στην εκτέλεση από τον Χάνες Θορ Χάλντορσον κι έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην εθνική Αργεντινής, η οποία έμεινε ισόπαλη (1-1) με την αντίστοιχη της Ισλανδίας.

Ούτε το τέταρτο πέναλτι που καταλογίστηκε, κατέληξε στα δίχτυα. Ο Κριστιάν Κουέβα αστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι - το οποίο υποδείχθηκε με χρήση VAR - και ξέσπασε σε δάκρυα στο ημίχρονο της αναμέτρησης των εθνικών Περού και Δανίας.



Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση του Σαββάτου (16/6) και το 70ό λεπτό του Κροατία - Νιγηρία στο Καλίνινγκραντ, ο Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ αγκάλιασε στην περιοχή τον Μάριο Μάντζουκιτς και υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Λούκα Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0.

Από τα πέντε δηλαδή, τα τρία έγιναν γκολ, ένα απέκρουσε ο τερματοφύλακα κι ένα κατέληξε ψηλά άουτ. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσα πολλά πέναλτι την ίδια ημέρα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο αντίστοιχο της Γαλλίας (1998) και την 24η Ιουνίου καταλογίστηκαν έξι!

Ο Γιουρί Τζορκαέφ είχε νικήσει τον Πέτερ Σμάιχελ, ανοίγοντας το σκορ για την εθνική Γαλλίας, ενώ ο Μίκαελ Λάουντρουπ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο για την αντίστοιχη της Δανίας. Τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο Νότιος Αφρική - Σαουδική Αραβία (2-2). Τα τρία από αυτά με εκτέλεση πέναλτι (είχε σκοράρει ο Μπάρτλετ και το 90'+3', ο Αλ-Ζάμπερ στο 45'+2 κι ο Αλ-Τουναγιάν στο 74'). Το έκτο ήταν αυτό, με την εκτέλεση του οποίου άνοιξε το σκορ ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ισπανίας (Φερνάντο Ιέρο) στη νίκη (6-1) επί της Βουλγαρίας.

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Photo credits: AP Photo/Rebecca Blackwell

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ