ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ ο Κόκκαλης

Πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ ο Κόκκαλης
κοκκαλης

Από την ΠΑΕ πέρασε την Πέμπτη ο Κόκκαλης. Ατομικό ο "Τόρο". Καρφιά Στολτίδη για Τιμούρ Κετσπάγια

Η επίσκεψη του μεγαλομετόχου των νταμπλούχων Ελλάδας στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν έγινε για κάποιο μεταγραφικό λόγο ή για κάτι παρόμοιο με βάση τα όσα γνωρίζουμε.
Ήταν μια απλή επίσκεψη του προέδρου της ΠΑΕ απ' αυτές που συνηθίζει να κάνει συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα.

Ατομικό ο Τοροσίδης

Σ' ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες συνέχισαν την προετοιμασία τους για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Εργοτέλη στο "Καραϊσκάκη" (24/10 19:00 ΝΕΤ) με προπόνηση που ξεκίνησε στις 17:00.

Ο Βασίλης Τοροσίδης που ταλαιπωρείται από ίωση ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο, όμως βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για το ματς με τους Κρητικούς, ενώ ο Ντιόγκο έκανε θεραπεία.

Όσο για τον Ντάρμπισιρ, συνέχισε το έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθεί στο γήπεδο και σιγά σιγά ανεβάζει ρυθμούς, ενώ οι Γκαλέτι, Μαρέσκα ακολούθησαν μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια έκαναν ατομική προπόνηση, προκειμένου να ξεκουραστούν.

Άλλωστε η προσπάθεια των Πειραιωτών στον αγώνα κόντρα στην Σταντάρ ήταν τεράστια και γι αυτό τον λόγο ο Ζίκο δεν έχασε την ευκαιρία να μοιράσει συγχαρητήρια.

Μετά το τέλος τη προπόνησης πάντως, ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" ανακοίνωσε τους 18 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Στολτίδης, Ζαϊρί, Μήτρογλου.

Η μίνι προετοιμασία των νταμπλούχων Ελλάδας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στις 17:00.

Στολτίδης: "Ο Κετσπάγια δεν πίστεψε σε μένα"


"Καρφιά" προς την προηγούμενη τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού πέταξε ο Ιεροκλής Στολτίδης με δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας πως δεν τον ρώτησαν ποτέ για την κατάστασή του και πως περίμενε περισσότερη βοήθεια.

Ο έμπειρος μέσος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" μίλησε για τον νευρικό Κετσπάγια που όμως δεν του κρατά κακία, για τον ήρεμο Ζίκο και το ελκυστικό ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του αλλά και το πρωτάθλημα υπογραμμίζοντας πως και ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί όμως οι νταμπλούχοι έχουν ψυχολογικό αβαντάζ.

Ιδού τα όσα είπε:


Για την υγεία του: "Έχω βιώσει την άσχημη πλευρά. Γενικότερα την υγεία την θυμόμαστε όταν πάθουμε κάτι σοβαρό. Πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο που είναι και άμεσα συνυφασμένη μαζί του. Πρώτα η υγεία και να είμαστε καλά και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν".

Για το ότι ο Κετσπάγια δεν του έδωσε ευκαιρίες: "Είναι άσχημα συναισθήματα. Έκανα μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι, και μόνος μου και μετά στην προετοιμασία. Περίμενα περισσότερη βοήθεια. Ποτέ δεν είχαμε μιλήσει. Δεν με είχε ρωτήσει κάτι για το πόδι μου. Δεν είχαμε καμία επαφή. Δούλευα την φυσική μου κατάσταση για να πάρω ευκαιρίες. Τις πήρα μετά την απομάκρυνση του Κετσπάγια, από τους Μπάντοβιτς και Νινιάδη και τώρα από τον Ζίκο.

Δεν νομίζω ότι ήθελε να με τελειώσει. Απλά δεν πίστευε ότι μπορώ να επανέλθω σε κατάσταση τέτοια ώστε να είμαι ανταγωνιστικός. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα πει ποτέ τέτοιο πράγμα, ότι θέλει να με τελειώσει. Τον Αύγουστο άρχισα να νιώθω αρκετά καλά. Το πόδι μου είναι καλά και η φυσική μου κατάσταση βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ήθελα χρόνο συμμετοχής.

Οι γιατροί βλέπανε ότι δεν παραπονιόμουν, ότι δεν είχα πρόβλημα, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω. Ό,τι είχαν να κάνουν το έκαναν, μετά ήταν θέμα προπονητή. Στο μέλλον δεν ξέρουμε τι θα γινόταν, αλλά αν έμενε δεν θα ήμουν στην κατάσταση που είμαι τώρα. Όταν δείχνεις στην προπόνηση και στο φιλικό με τον Εργοτέλη ότι είσαι εδώ και μπορείς αλλά δεν το αναγνωρίζει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο"



.

Για τον Ζίκο: "Μας έχει κερδίσει απόλυτα με την συμπεριφορά του. Το πόσο δυνατή προσωπικότητα είναι κάποιος παίζει μεγάλο ρόλο. Άλλος είναι ο σεβασμός όταν έχεις αυτόν τον άνθρωπο απέναντί σου, αλλά αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην αρχή που δεν τον ξέρεις. Μετά σε κερδίζουν άλλα πράγματα όπως η συμπεριφορά και ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα.

Ο κύριος Κετσπάγια ήταν διαφορετικός χαρακτήρας, βρισκόταν σε διαρκή ένταση και ίσως δεν άρεσε αυτό. Ο κύριος Ζίκο είναι πιο χαλαρός και βγάζει μια ηρεμία. Ο Κετσπάγια είναι αλέγκρος πολύ, ίσως τον θυμάστε και σαν ποδοσφαιριστή ότι ήταν πολύ νευρικός"

.

Για την τακτική του Ζίκο: "Δουλεύει την επιθετική τακτική, είναι και Βραζιλιάνος και του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει περάσει αρκετά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι και ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλύτερα επιθετικά, πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο και δημιουργεί περισσότερες φάσεις".

Για το σύστημα του Ζίκο με την Σταντάρ και τις αλλαγές που έκανε: "Εμένα μου ζήτησε να πλαισιώσω τον Μήτρογλου για να γεμίζει λίγο παραπάνω η περιοχή. Να τονίσω ότι ακόμα δεν ξέρει 100% την ομάδα και τις δυνατότητες των παικτών. Ακόμα τους μαθαίνει. Δεν έχει πλήρη άποψη για το τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο ο καθένας. Δεν ξέρω πως το είχε σκεφτεί, έτσι το σκέφτηκε και έτσι κατέβασε την ομάδα".

Για το αν είναι βιαστικό να μιλάνε για πρόκριση: "Ναι είναι βιαστικό. Αν δεν προκριθούμε μαθηματικά εγώ δεν μπορώ να ησυχάσω. Έχουμε και στο παρελθόν άσχημες αναμνήσεις. Με μια ενδεχόμενη ισοπαλία στο Βέλγιο απλά θα αυξηθούν οι πιθανότητές μας".

Για το πρωτάθλημα: "Στο ξεκίνημα είχαμε δύσκολο πρόγραμμα και εσωτερικά προβλήματα με την απομάκρυνση του προπονητή. Γενικά ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση και δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Ευτυχώς το περάσαμε αλώβητοι και τώρα πιστεύω είμαστε αρκετά καλά και συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά".

Για το αν είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός: "Όπως το βλέπει ο καθένας είναι. Για να κρίνεις μια ομάδα ή έναν ποδοσφαιριστή πρέπει να το δεις σε βάθος χρόνου. Τα κριτήρια για το ποιος είναι καλύτερος διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ίσως φανεί σε πέντε εβδομάδες που είναι το ντέρμπι, όταν θα έχει περάσει αρκετός χρόνος".

Για τις δηλώσεις του Κατσουράνη ότι φαβορί είναι ο Ολυμπιακός: "Θεωρώ φαβορί και τους δύο. Συμφωνώ ότι ίσως έχουμε το μικρό αβαντάζ επειδή είμαστε νταμπλούχοι. Είναι ψυχολογικό το αβαντάζ που σε κάνει μεγαλύτερο φαβορί κατά κάποιο τρόπο".

Για το αν το πρωτάθλημα κρίνεται στα ντέρμπι: "Κάθε άλλο. Έχει αποδειχθεί περίτρανα στο παρελθόν. Οι πόντοι στα ντέρμπι είναι ελάχιστοι μπροστά στους πόντους που μπορείς να κερδίσεις από τα υπόλοιπα παιχνίδια".

Για το αν έχει πρόβλημα με Ρεχάγκελ και Κετσπάγια: "Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Σέβομαι τις επιλογές τους άσχετα αν διαφωνώ ή συμφωνώ με αυτές και προχωράμε μπροστά. Δεν κρατάω κακία. Είναι επαγγελματικές διαφορές. Κάνανε τις επιλογές τους και τελείωσε. Ήταν άκαιρη η κλήση μου στην Εθνική. Και ο Ρεχάγκελ ήταν κύριος όταν του είπα πως δεν θέλω να πάω".










































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ