SERIE A

Περίπατος για Ρόμα, "κόλλησε" η Μίλαν!

Περίπατος για Ρόμα, "κόλλησε" η Μίλαν!
Τότι-Ρόμα

Η Ρόμα συνέτριψε με 4-0 την Πάρμα στο "Ολίμπικο" και μείωσε στους έξι πόντους την διαφορά της από την κορυφή. Ισοπαλία, 1-1, η Μίλαν με τη Λάτσιο (vds)!

Αυτή ήταν η ένατη συνεχόμενη νίκη για τους "τζαλορόσι" στις ισάριθμες τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις τους (τελευταία απώλεια βαθμών στις 20 Οκτωβρίου, 4-4 με τη Νάπολι), ενώ στον αντίποδα η Πάρμα διατήρησε την αρνητική παράδοση που την θέλει να μην κερδίζει φέτος μακριά από το "Ταρντίνι".
Το εντυπωσιακό με τους "παρμέντσι" είναι ότι στα τελευταία 33 εκτός έδρας παιχνίδια τους για τη Serie A, έχουν καταφέρει μόλις μία φορά να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης (4-3 την Παλέρμο στις 22 Απρίλη 2007), με την μοναδική τους επιτυχία στην έδρα της Ρόμα να καταγράφεται το 1997 (1-0 με γκολ του Ερνάν Κρέσπο).

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, έγινε και η βράβευση του Φραντσέσκο Τότι από τον Τζάκομο Λόσι (φώτο) τον άνθρωπο που φόρεσε τη φανέλα της Ρόμα από το 1954 μέχρι το 1968 και κατείχε μέχρι πρότινος το ρεκόρ συμμετοχών με 386 συνολικά.

Η αιτία; Ο νυν "καπιτάνο" των πρωτεουσιάνων έφτασε στο ντέρμπι με την Ίντερ μεσοβδόμαδα, τα 387 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Ρόμα, με τον Λόσι να δίνει το ιστορικό περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Τότι.

Στο αγωνιστικό μέρος, η Ρόμα ήταν καταφανώς ανώτερη και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τους τρεις πόντους, που την διατηρούν "ζωντανή" στο κόλπο του τίτλου.

Το σκορ άνοιξε στο 27' ο Ακουιλάνι, ο οποίος εκμεταλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Μπούτσι στη σέντρα του Τονέτο, και με κοντινό σουτ με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα των "παρμέντσι", πανηγυρίζοντας το πρώτο του τέρμα από τις 2 Σεπτεμβρίου, καθώς μεσολάβησε και ένας τραυματισμός στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τον άφησε καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης.

Στο 52' τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους με το αυτογκόλ του Φαλκόνε, ενώ στο 80' ο Τότι συνδιάσε με τον καλύτερο τρόπο την βράβευσή του, καθώς έκανε το 3-0 με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής (μετά από υπέροχο τακουνάκι του Εσπόζιτο) φτάνοντας τα 202 τέρματα με τη φάνέλα των "τζαλορόσι".

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Βούτσινιτς να εκμεταλλεύται το τραγικό λάθος του Τζενόνι, και να μην δυσκολεύεται να νικήσει από κοντά τον Μπούτσι.

"Γκέλα" για Μίλαν πριν το ματς με Άρσεναλ
Δεύτερο συνεχόμενο "στραβοπάτημα" για τη Μίλαν στο Καμπιονάτο, καθώς μετά το 1-1 με την Κατάνια στη Σικελία μεσοβδόμαδα, υποχρεώθηκε στο ίδιο σκορ κόντρα στη Λάτσιο στο "Σαν Σίρο", με τους "ροσονέρι" να χάνουν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την κατάληψη της τέταρτης θέσης.

Και αυτό γιατί έμειναν έναν πόντο πίσω από τη Φιορεντίνα, η οποία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το προβάδισμα της σε περίπτωση που φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Τορίνο (αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Γιουβέντους).

Στον αντίποδα η Λάτσιο απέσπασε έναν ακόμα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να απομακρυνθεί όσο το συντομότερο από την επικίνδυνη ζώνη, συνεχίζοντας πάντως την αρνητική παράδοση που την θέλει να μη νικάει τους Μιλανέζους στο σπίτι τους από τις 3 Σεπτεμβρίου 1989 (1-0 με αυτογκόλ του Μαλντίνι), την επόμενη ημέρα δηλαδή από την γέννηση του Αλεσάντρε Πάτο!

Να σημειωθεί ότι ο Κάρλο Αντσελότι αποφάσισε να ξεκουράσει τον Αντρέα Πίρλο, χρησιμοποιώντας για όλο το 90λεπτο τον νεαρό Γκουρκούφ, ενώ το άσχημο για τους πρωταθλητές Ευρώπης είναι ότι αποχώρησε τραυματίας στο 37' ο Ζέεντορφ (τη θέση του πήρε ο Παλόσκι), με την συμμετοχή του στο ματς της ερχόμενης Τρίτης με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι αμφίβολη.

Το σκορ άνοιξε για τους "λατσιάλι" στο 54', με τον Νταμπό να βγάζει την κάθετη μπαλιά, τον Ρόκι να κάνει το γύρισμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ρολάντο Μπιάνκι να στέλνει με κοντινή προβολή τη μπάλα στα δίχτυα του Κάλατς.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 66', με τον διαιτητή Τσέλι να δείχνει την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Καλάτζε από τον Μπεχράμι μετά την εκτέλεση κόρνερ, και τον πρώην παίκτη των "λατσιάλι", Μάσιμο Όντο, να αναλαμβάνει την εκτέλεση (ελέω της απουσίας του σπεσιαλίστα Κακά) και να νικάει τον Μπαλότα.

Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Ντέλιο Ρόσι να ολοκληρώνει το ματς με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Ντε Σιλβέστρι με απευθείας κόκκινη κάρτα, για υπερβολικά σκληρό φάουλ στον Πάτο.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από την αναμέτρηση Ρόμα-Πάρμα:



Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης Μίλαν-Λάτσιο:









































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ