ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο: "Άδικο αποτέλεσμα"

Πεσέιρο: "Άδικο αποτέλεσμα"
πεσειρο, ποστιγκα

Ο Ζοσέ Πεσέιρο χαρακτήρισε άδικο το αποτέλεσμα του αγώνα, τόνισε όμως οτι είναι ικανοποιημένος απο την απόδοση των παικτών του

"Νομίζω οτι ο Παναθηναϊκός έκανε καλό παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη και δεν νομίζω οτι μας αξίζει αυτό το αποτέλεσμα και ο αποκλεισμός. Οι δυο ομάδες έβαλαν απο ένα γκολ, είμαι λυπημένος γι' αυτό, αλλά είμαι ικανοποιημένος απο την ποιότητα του αγώνα και το γεγονός οτι οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα. Νομίζω οτι η εικόνα που μένει και στα δυο παιχνίδια είναι οτι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος απο την Ρέϊντζερς.

Δεν θέλω να μιλήσω για την διαιτησία. Μόνο στο πρώτο τέταρτο του β' ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον έλεγχο του αγώνα, απο εκεί και πέρα δημιουργήσαμε ευκαιρίες, ειδικά όταν η Ρέιντζερς γύρισε σε 4-2-4 και βρήκαμε χώρους και κάναμε ευκαιρίες. Θα ήθελα να προχωρήσουμε και στο ΟΥΕΦΑ, είμαστε λυπημένοι που δεν τα καταφέραμε. Όσο για το πρωτάθλημα, πιστεύουμε οτι μπορούμε να το κατακτήσουμε, είτε εύκολα είτε δύσκολα. Κατά την προσωπική μου άποψη δύσκολα αλλά μπορούμε"
τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στην συνέχεια ο τεχνικός του "τριφυλλιού" παραδέχθηκε αρχικά οτι στο μυαλό του είχε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπρεπε να σημειώσουν δυο γκολ για να νιώθουν ασφάλεια, ενώ στην συνέχεια επανέλαβε οτι μέσα απο την καθημερινή δουλειά πρέπει να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της ομάδας.

"Είπα στην Σκωτία οτι Παναθηναϊκός και Ρέιντζερς μπορούν να κατακτήσουν το ΟΥΕΦΑ, εμείς τώρα δε μπορούμε, ενώ η Ρέιντζερς χρειάζεται λίγη περισσότερη τύχη απο αυτή που είχε απόψε για να τα καταφέρει. Δεν βάλαμε γκολ στην Σκωτία, σήμερα βάλαμε ένα και δεχθήκαμε ένα, όμως στο μυαλό μου είχα οτι έπρεπε να σημειώσουμε δυο. Είναι αλήθεια οτι δεν περίμενα να δεχθούμε γκολ στο χρονικό σημείο που έγινε.

Έχω πει και άλλες φορές οτι πρέπει να βελτιώσουμε την επίθεση μας, αυτό είναι δική μου ευθύνη. Έχω καλούς επιθετικούς και πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά, μερικές φορές δεν έχουμε τύχη, αλλά είναι αλήθεια οτι πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Ήταν κακό το χρονικό σημείο που δεχθήκαμε το γκολ, μακάρι να το είχαμε δεχθεί στο πρώτο τέταρτο του β' ημιχρόνου, στα τελευταία δέκα λεπτά αλλάζουν τα πάντα, είναι δύσκολο για τους παίκτες να αντιδράσουν με ηρεμία και ψυχραιμία.

Η ομάδα είχε καλό ξεκίνημα απέναντι σε μια καλή ομάδα. Εμένα μου άρεσε η απόδοση του Παναθηναϊκού γιατί δεν έπαιξε απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν το τελικό αποτέλεσμα".

Γουόλτερ Σμιθ: "Ο Παναθηναϊκός καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο"
Ο Γουόλτερ Σμιθ απέδωσε τα εύσημα στον Νάτσο Νόβο για την απόδοση του και το "χρυσό" γκολ, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Ο τεχνικός των "Gers" εξέφρασε την πεποίθηση οτι η ομάδα του μπορεί ν' αποκλείσει την Ρέϊντζερς, τονίζοντας οτι έχουν παράδειγμα γερμανικής ομάδας, απο τις δυο αναμετρήσεις με την Στουτγάρδη στην φάση των ομίλων του Champions League.

"Πραγματικά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο ΜακΓκρέγκορ έκανε σημαντικές επεμβάσεις και όσο πέρναγε ο χρόνος, ο αγώνας γύριζε υπέρ μας. Χαίρομαι για τον Νόβο που έκανε προσπάθειες και η τελευταία του μέτρησε περισσότερο. Είμαι ικανοποιημένος γιατί σε κάθε αγώνα δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Θεωρώ οτι τα πηγαίνουμε πολύ καλά, στην αρχή της σεζόν είχα εκπλαγεί απο τις προσπάθειες των παικτών, ακόμη και αν δεν φαίνεται η ομάδα μας έχει τα θεμέλια για να προχωρήσει.

Έχουμε μπροστά μας καιρό για τους αγώνες στην επόμενη φάση, η Βέρντερ θα είναι δύσκολη ομάδα, γνωρίζουμε οτι οι γερμανικές ομάδες είναι σκληρές, έχουμε άλλωστε το παράδειγμα της Στουτγάρδης. Ο Παναθηναϊκός είχε στο πρώτο ημίχρονο κατοχή της μπάλας γιατί προσπάθησαν περισσότερο και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, παλέψαμε και καταφέραμε να προκριθούμε.

Θεωρώ οτι θα τα καταφέρουμε στην συνέχεια, καθώς έχουμε αρκετούς παίκτες για ν' ανανεωθούμε και ν' αντέξουμε τους πολλούς αγώνες. Ο ΜακΚάλοχ είχε κάποιο πρόβλημα στον τένοντα και γι' αυτό αποφασίσαμε να μην αγωνιστεί. Για τον τραυματισμό του Πάπατς αυτή την στιγμή δεν μπορώ να εκτιμήσω την σοβαρότητα του, δεν μπορώ να ξέρω πως θα εξελιχθεί" είπε ο τεχνικός των "Διαμαρτυρόμενων" που ξεκαθάρισε οτι πρώτος στόχος είναι η Scottish Premier League.

"Προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα, συνεχίζουμε σε όλες τις διοργανώσεις και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, όμως το πρωτάθλημα παραμένει για μένα ο πρώτος στόχος. Η απόδοση του Κουεγιάρ ήταν ικανοποιητική, καθώς είναι δύσκολη η μετάβαση απο μια χώρα σε μια άλλη, βεβαίως καλή απόδοση είχαν και οι Γουέιρ, ΜακΓκρέγκορ".

Γιώργος Καραγκούνης: "Έίμαστε πικραμένοι γιατί ελέγχαμε τον αγώνα και εκεί που φαινόταν οτι θα πετυχαίναμε το 2-0, έγινε το 1-1. Πρέπει να συνεχίσουμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στενοχωρηθήκαμε γιατί χάθηκε ένας στόχος, καθώς θέλαμε να προχωρήσουμε. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε και έμεινε το πρωτάθλημα.

Μόνο για δέκα λεπτά μας πίεσαν στο β' ημίχρονο, όπου δεν μας έκαναν φάσεις. Στην συνέχεια είχαμε και πάλι τον έλεγχο, κάναμε ευκαιρίες και ξαφνικά σε μια φάση στην περιοχή μας έγινε το 1-1. Τι να πεις... Και άτυχοι είμαστε και θα μπορούσαμε να πετύχουμε άλλο ένα γκολ.

Το πρωτάθλημα είναι σίγουρα μεγάλος στόχος αλλά και στο ΟΥΕΦΑ θέλαμε να προχωρήσουμε, θα συνεχίσουμε, Όλη την χρονιά δεν είχαμε τόση στήριξη απο τον κόσμο και τώρα στο τέλος θέλουμε την βοήθεια τους, θα κάνουμε το καλύτερο και θα δίνουμε το 100%, απο εκεί και πέρα ποδόσφαιρο είναι, άλλες φορές κερδίζεις και άλλες χάνεις. Την Κυριακή θέλουμε να είμαστε και πάλι χαρούμενοι.

Αξίζαμε κάτι παραπάνω, είμασταν καλύτεροι, θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει ένα γκολ και να μας έχει δοθεί ένα πέναλτι, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Σε μια αδράνεια δεχθήκαμε το γκολ και πικραίνεσαι όταν αποκλείεσαι με δυο ισοπαλίες.

Πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι αυτό, να μην μας επηρεάσει ψυχολογικά. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αντιδρούν καλά. Έχουμε αγώνα την Κυριακή, πρέπει να μπούμε με καλή ψυχολογία και να νικήσουμε. Τώρα που το πρωτάθλημα φθάνει στο τέλος πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί".

Γιάννης Γκούμας: "Νομίζω κάναμε καλή εμφάνιση, προηγηθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε τα ηνία του αγώνα και σε μια ανύποπτη φάση δεχθήκαμε γκολ σε ένα ένα σημείο που ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε. Βάση του αγώνα είμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε φάσεις, είχαμε και ατυχία. Με βάση και τους δυο αγώνες αξίζαμε να προκριθούμε. Όταν έχεις υπέρ σου το 1-0 στο πρώτο ημίχρονο και δημιουργείς τόσες ευκαιρίες για να κλειδώσεις την πρόκριση, κάποια στιγμή δέχεσαι γκολ και είναι δύσκολο να αντιδράσεις.

Είμαστε ικανοποιημένοι απο την προσπάθεια, όχι όμως απο το αποτέλεσμα. Θα κοιτάξουμε να τα δώσουμε όλα στο πρωτάθλημα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Όπως δείξαμε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αντιδράσαμε σαν μεγάλη ομάδα και έτσι θα κάνουμε και τώρα.



Δεν μετράει ποιος βάζει το γκολ, αλλά οτι δεν περάσαμε, Καλύτερα να το έβαζε κάποιος άλλος και να εξασφαλίζαμε την πρόκριση. Ο κόσμος κατάλαβε οτι προσπαθήσαμε και τα δώσαμε όλα, μπορούσαμε να προκριθούμε και με το χειροκρότημα έδειξαν οτι είναι κοντά μας και μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές.

Αν είχαμε προκριθεί η ψυχολογία θα ήταν στα ύψη, θα είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτός ο αποκλεισμός μας φέρνει λίγο πίσω, αλλά όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις η ομάδα αντέδρασε και αυτό θα κάνει και τώρα".

Νάτσο Νόβο: "Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, πάντα είναι δύσκολο να παίζεις σε τέτοιες έδρες. Το πιο σημαντικό είναι οτι σημειώσαμε γκολ και προκριθήκαμε. Ο Παναθηναϊκός έκανε πιο δύσκολο τον αγώνα, καθώς έχασε ευκαιρίες. Τώρα η διοργάνωση είναι πιο δύσκολη, έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε την Βέρντερ και θα δούμε τι θα γίνει".


Ντέιβιντ Γουάιρ: "Θεωρώ οτι αξίζαμε να προκριθούμε και είμαστε χαρούμενοι που συνέβη αυτό. Είναι δύσκολη έδρα για να παίξεις, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα γι' αυτό το λόγο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προκριθήκαμε. Τα εκτός έδρας γκολ είναι σημαντικά, ο Παναθηναϊκός δεν σημείωσε ένα στον πρώτο αγώνα και γι' αυτό ήταν σημαντικό να το κάνουμε εμείς στην Λεωφόρο. Στρέφουμε πλέον την προσοχή μας στον επόμενο γύρο που θα έχουμε δύσκολους αγώνες. Έχουμε αρκετό δρόμο και δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη του, έκαναν πολύ δρόμο και ξόδεψαν αρκετά χρήματα για να το κάνουν αυτό".






































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ