ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο: "Έχουμε αυτοπεποίθηση"

Πεσέιρο: "Έχουμε αυτοπεποίθηση"
Πεσειρο

"Θα πανηγυρίσουμε στο τέλος" τόνισε ο Πεσέιρο. "Μπηχτές" από τον Μήτσου για τον Ολυμπιακό

"Εμείς θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές στις καρδιές των αγνών φιλάθλων", ήταν τα λόγια του Αργύρη Μήτσου μετά την συνέντευξη του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο πρόεδρος του "τριφυλλιού" ρωτήθηκε και για το γεγονός πως ακούγονται διάφορα ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό, την προσεχή Κυριακή και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Καστίγιο στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm (" Είναι τυχαίο που όταν ήταν ο Λεμονής στον Λεβαδειακό φάγαμε τρία γκολ και δεν πέσανε Β'κατηγορία; Και τώρα ξαναγυρνάει. Αυτά είναι όλα τυχαία;") "για να πάρετε τις απαντήσεις, όπως είπε.

Για τον εν λόγο διαιτητή της συγκεκριμένης αναμέτρησης Λάζαρο Πολατιάν, ο κ. Μήτσου υποστήριξε με νόημα. " Ελπίζω να μην ξεχάσει το χρονόμετρό του". Να θυμίσουμε, πως ο κ. Πολατιάν είχε διευθύνει την αναμέτρηση Ηρακλή-Ολυμπιακού τον Ιανουάριο, όπου δεν κράτησε καθυστερήσεις.

Πεσεϊρο: "Eίμαστε αισιόδοξοι"

Αισιόδοξος για την κατάκτηση του τίτλου στο τέλος από την ομάδα του εμφανίστηκε ο Ζοσέ Πεσέιρο, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη με αφορμή την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ηρακλή.

-Ήρθε ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα στην Ξάνθη. Μένουν πέντε στροφές για τον τίτλο. Τι θα πρέπει να μην επαναλάβει ο Παναθηναϊκός, από αυτά που επανέλαβε στην Ξάνθη όσον αφορά στα λάθη;
" Ειλικρινά πιστεύω ότι αν επαναλάβουμε την ποιότητα που δείξαμε κυρίως στα τελευταία 20 λεπτά με την Ξάνθη και όλη την παρουσία μας,είναι δύσκολο να χάσουμε τα παιχνίδια. Το ματς με την Ξάνθη είναι του τύπου τα παιχνίδια που η αντίπαλη ομάδα κάνει τέσσερα σουτ και δεν έχει κανένα κόρνερ. Έκανε λίγα σουτ και κατάφερε να κερδίσει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα και προσπαθήσαμε πολύ. Αν κρατήσουμε τα περισσότερα στοιχεία από αυτό το παιχνίδι και δεν επαναλάβουμε κάποια λάθη που έγιναν,είμαστε κοντά να κερδίσουμε τα πέντε παιχνίδια".

-Ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά πιο εύκολο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Πώς εισπράττετε το γεγονός ή αν ακούτε το ότι Ολυμπιακό θα κερδίσει κάποια παιχνίδια «εύκολα»;
" Εμείς ασχολούμαστε με την ομάδα μας. Ο Παναθηναϊκός έχει συνοχή, είμαστε όλοι ενωμένοι. Ο Παναθηναϊκός εκτός του ότι έχει μεγάλους παίκτες, έχει και μεγάλες φιλοδοξίες. Όλοι είναι αποφασισμένοι και θεωρώ ότι της αξίζει αυτής της ομάδας και θα κάνουμε ότι γίνεται για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση ότι θα πάρει τον τίτλο και αυτό είναι σημαντικό για μας, να πιστεύουμε στον τίτλο.

Και να πιστεύουμε παράλληλα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κερδίσει κάποιο από τα πέντε παιχνίδια που έχει. Κάτι που είναι προφανές, διότι τον κυνηγάμε. Αλλά είμαι συνηθισμένος στο κλίμα που υπάρχει υπέρ του Ολυμπιακός και σ' αυτά τα "φαντάσματα" κατά του Παναθηναϊκού. Λέμε πάντα ότι είναι πιο εύκολο για τον Ολυμπιακός, γιατί τελικά κερδίζει και για διάφορους παράγοντες, για τους οποίους έχουμε ακούσει από την αρχή της σεζόν. Εμάς ωστόσο δεν μας απασχολούν αυτά. Ούτε καν τα σκεφτόμαστε, ούτε καν μας ενοχλούν.

Ξέρουμε την αξία μας. Έχουμε πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.Σαφώς η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν κάνει επίσης ένα καλό πρωτάθλημα, αλλά αυτό το γεγονός, ότι για τον Ολυμπιακό είναι εύκολο να κερδίσει αυτά τα πέντε παιχνίδια, δεν με απασχολεί καν. Είναι πράγματα που δεν μπαίνουν στα αποδυτήρια μας. Φαίνεται λες και είναι προγραμματισμένα πράγματα γι' αυτόν που θέλει πραγματικά να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Λέμε ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εύκολα και αυτό είναι ένα γενικότερο κλίμα που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα.

Και δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει τέτοιο κλίμα. Έπρεπε να υπάρχει ένα κλίμα ουδετερότητας, για να δούμε λίγο θέαμα εδώ στην Ελλάδα. Να επικεντρωθούμε περισσότερο στο ποδόσφαιρο και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα.







Πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι αυτό το κλίμα δεν θα μπει στο μυαλό των παικτών μας. Δεν αμφισβητούμε την αξία του Ολυμπιακού, ούτε της ΑΕΚ, απλώς επαναλαμβάνω ότι αυτό το κλίμα δεν υπάρχει κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε τον τίτλο. Καταλαβαίνω την ερώτηση και τη λογική σας και είναι κάτι που γενικότερα συζητάτε. Δυστυχώς με όσους έχω μιλήσει από την αρχή της σεζόν φαίνεται η ιδέα ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ' όλα. Ότι οι άλλοι παίζουν για τη δεύτερη θέση και ο Ολυμπιακό έχει καπαρωμένη από την αρχή της χρονιάς την πρώτη. Αυτό το κλίμα στο τέλος βοηθάει τον Ολυμπιακό και κάνει κακό στις υπόλοιπες ομάδες. Ίσως βέβαια αυτό να έχει δημιουργηθεί και από το γεγονός ότι έχει πάρει τα 10 από τα 11 τελευταία πρωταθλήματα.

Αυτό τον βοηθάει, αλλά τα πρωταθλήματα κερδίζονται κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα νέο πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα χρόνια δεν παίζουν μπάλα... Οποιαδήποτε ομάδα από τις τρεις μπορεί να κάνει ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Και οι τρεις ομάδες έχουν πέντε δύσκολα ματς κι αυτό όχι μόνο εξαιτίας της δυναμικής των αντιπάλων που αντιμετωπίζουν, αλλά και γιατί θα υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος σ' αυτούς τους αγώνες. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει εύκολο πρόγραμμα για κάποια ομάδα. Η θεωρητική ευκολία θα φανεί στο γήπεδο. Παρόλο που αναγνωρίζουμε την αξία των αντιπάλων μας, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο και εμείς θα πανηγυρίσουμε στο τέλος"

.

-Ποια είναι τα συναισθήματα σας, οι σκέψεις σας όταν βλέπετε την ομάδα να είναι δεύτερη, από τη στιγμή που μετά από 25 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι πρώτος.
" Δεν ήμασταν από την αρχή πρώτοι. Στην αρχή ήταν η ΑΕΚ..."

-Εννοώ τους βαθμούς που πήρε ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι με την Καλαμαριά. Θα έπρεπε να είναι πρώτος ο Παναθηναϊκός. Τσαντίζεστε με αυτό;
" Το έχω ξαναπεί. Δε θέλω να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Έχω τη δική μου άποψη. Δε θέλω να την εκφράσω".

-Έχουν απομείνει 5 αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός δίνει 3 παιχνίδια μέσα στο γήπεδο του όπου δυσκολεύεται συνήθως φέτος. Τι πιστεύετε για αυτό; Δηλαδή, πώς θα τα αντιμετωπίσετε;
" Δυσκολευόμαστε, αλλά κερδίζουμε τα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που έχουμε 3 παιχνίδια εντός και δύο εκτός και θεωρητικά είναι εύκολο αυτό, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα. Είτε για εμάς είτε για τους αντιπάλους μας οποιοδήποτε παιχνίδι είναι δύσκολο. Επειδή η βαθμολογική διαφορά είναι μικρή και αυτό ανεβάζει την πίεση και το άγχος. Κάνει σημαντικό τον τομέα της ψυχολογικής ισορροπίας. Για εμάς είναι 5 τελικοί. Πολύ πιθανό και για τους αντιπάλους μας τα δικά τους τα παιχνίδια.

Σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τη νίκη. Είτε με μικρές είτε μεγάλες δυσκολίες σκοπεύουμε να τα κερδίσουμε. Π .χ. Είχαμε δυσκολίες κόντρα στη Λάρισα και κερδίσαμε 2-0 και κόντρα στην Ξάνθη που σαφώς δεν συναντήσαμε μεγαλύτερες δυσκολίες παρά το άτυχο αποτέλεσμα και την αποτελεσματικότητα της Ξάνθης- και δεν βάζουμε κάθε ομάδα ξεχωριστά την αξία της Ξάνθης και της Λάρισας, που η Ξάνθη έχει καλή ομάδα και καλό προπονητή-, ίσως η Λάρισα δεν άξιζε αυτό το αποτέλεσμα σε σχέση με το παιχνίδι με την Ξάνθη. Κατά την άποψη μου φυσικά. Γι' αυτό λέω ότι κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν είναι εύκολα παιχνίδια

".

-Στο παιχνίδι με την Ξάνθη στο τελευταίο 20άλεπτο είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίρνει περισσότερα ρίσκα στην επίθεση με περισσότερους παίκτες, επιθετικογενείς, αλλά και στην περιοχή του αντιπάλου. Και είδαμε ότι του βγήκε όσον αφορά τα δυο τέρματα που σημείωσε. Γιατί δεν το βλέπουμε αυτό και σε άλλα παιχνίδια του Παναθηναϊκού ίσως και από την αρχή του αγώνα;
" Κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Υπάρχουν στιγμές που μπορείς και δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα. Εμείς με το μοντέλο που ακολουθούμε τόσο καιρό ήμασταν στην πρώτη θέση. Επίσης δεν μπορώ να σας πω αν παίζαμε με τον τρόπο που λέτε, καθαρά επιθετικά δεν θα ήξερα πού θα βρισκόμασταν σήμερα. Γι αυτό θα πρέπει να επαναλαμβάναμε όλο το πρωτάθλημα για να βλέπαμε πού θα ήμασταν. Η ομάδα μας χρειάζεται να έχει ισορροπία.

Στην Ξάνθη ήταν ξεχωριστό παιχνίδι γιατί το σκορ ήταν 1-0,2-0,3-0 και έπρεπε να ρισκάρουμε. Η Ξάνθη ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα υπέρ της. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι κλείστηκε στα καρέ της και ήταν μεγάλη η αντίδραση των ποδοσφαιριστών μου, που πίεσαν και έδειξαν θέληση και είναι η απάντηση που θέλουμε να δώσουμε για τα επόμενα παιχνίδια

".

-Αναμένεται ένας παίκτης στις αρχές Απριλίου και επειδή το πρωτάθλημα θα βρίσκεται σε εξέλιξη, τι πρόγραμμα έχετε σχεδιάσει γι' αυτόν τον ποδοσφαιριστή;
" Ξέρετε πράγματα που δεν ξέρω. Συγχαρητήρια. Να κάνουμε ένα πηγαδάκι μετά να με ενημερώσετε. Το θέμα τώρα είναι το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".

- Δημιουργήθηκε ένα θέμα με τον Έκι Γκονζάλες. Είναι γνωστό ότι δε θέλετε να αναφέρεστε προσωπικά σε παίκτες σας. Θεωρείτε ότι ο Έκι θα πρέπει να έχει μία διαφορετική αντιμετώπιση λόγω του προβλήματος του ποδιού του; Να ακολουθεί κάποιο ειδικό πρόγραμμα επομένως όταν μένει εκτός αποστολής να του το λέτε νωρίτερα, ώστε να κάνει και αυτός τον προγραμματισμό του;
" Όλοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν ειδικές θεραπείες. Είναι ξεχωριστή περίπτωση ο καθένας. Ο στόχος είναι να γνωρίσει ο προπονητής τους ποδοσφαιριστές και να έχει ειδική αντιμετώπιση στον καθένα ξεχωριστά όσο αυτό επιτρέπεται στα όρια του συλλογικού. Όταν λέμε ξεχωριστό, ότι ο καθένας είναι διαφορετικός από τον άλλο. Οι τερματοφύλακες έχουν άλλη αντιμετώπιση, οι επιθετικοί έχουν άλλη αντιμετώπιση. Εννοούμε σε θέματα τακτικής.

Σε θέματα φυσικής κατάστασης, ψυχολογίας, σε θέματα που αφορούν στην ομάδα όλοι τους αντιμετωπίζουν με ένα τρόπο που είναι ο κατάλληλος για την περίπτωση τους. Ένα είναι το σίγουρο και το ξέρουν και αυτοί και εγώ. Όσο θα βρίσκομαι εγώ ως προπονητής, ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται πιο πάνω από τους ποδοσφαιριστές, από οποιοδήποτε προπονητή και οποιοδήποτε άνθρωπο που δουλεύει γι' αυτόν. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο σημαντικός από εμένα και από οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή. Τα συμφέροντα που προσπαθώ να υπερασπιστώ είναι του Παναθηναϊκού. Προσπαθώ να το κάνω αυτό και είμαι σίγουρος ότι αυτό γίνεται ενωμένος με τους ποδοσφαιριστές μου

".

-Το παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι το πρώτο από τα τρία εντός έδρας. Ο κόσμος θέλει το πρωτάθλημα. 'Έχει δείξει στα περισσότερα παιχνίδια ειδικά στα τελευταία ότι βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο για όλα τα εντός έδρας παιχνίδια;
" Ακόμα και αν δεν μου κάνατε την ερώτηση, θα ήθελα να μιλήσω για κάποια πράγματα. Θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έκανα. Μας μένουν πέντε τελικοί και θέλουμε να έχουμε την απόλυτη και μέγιστη στήριξη των οπαδών μας σε αυτά τα παιχνίδια. Εμείς το πιστεύουμε. Με αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα θεωρώ ότι αξίζουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και θέλω να κάνω μία παράκληση:

Στήριξη στην ομάδα. Να είναι προετοιμασμένοι γιατί θα υπάρχουν στιγμές στα τελευταία παιχνίδια ότι θα υπάρχει πίεση και ίσως βγουν λάθη που θα βασίζονται σε αυτόν τον παράγοντα. Θέλουμε στήριξη από τους οπαδούς μας και όχι αποδοκιμασίες. Όπως έχω πει και σε προηγούμενα παιχνίδια να κρατήσουν όποια αρνητικά στοιχεία έχουν μαζέψει στο παιχνίδι και στη συνέχεια να τα εκφράσουν.

Γιατί δεν θα μας επηρεάσει μέσα στο παιχνίδι. Όσο παίζεται το παιχνίδι είτε 92',είτε 93', είτε 98΄ γιατί πολλά παιχνίδια θα έπρεπε να έχουν πολλά λεπτά καθυστέρηση λόγω του χρόνου που "καίνε" οι αντίπαλοι. Φυσιολογικό είναι βέβαια και αυτό. Γιατί πάρα πολλές φορές αυτό γίνεται ακόμα και στις καθυστερήσεις. Και εκεί κάνουν καθυστερήσεις.

Το βλέπεις στο ποδόσφαιρο αυτό. Εδώ κάνουμε λίγο πλάκα... είναι και λίγο αλήθεια, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε τη στήριξη των οπαδών μας μέχρι το τέλος, γιατί το χρειαζόμαστε. Είναι σημαντικά παιχνίδια και τα θέλουμε. Οι αποδοκιμασίες δε θα μας βοηθήσουν σε τίποτα. Οι ποδοσφαιριστές μας χρειάζονται τη στήριξη και όχι αποδοκιμασίες. Και αυτοί όπως οι οπαδοί θέλουν να πανηγυρίσουμε τον τίτλο στο τέλος





".




































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ