ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο: "Ευχαριστημένος από την προσπάθεια"

Πεσέιρο: "Ευχαριστημένος από την προσπάθεια"
ΠΑΟ ΙΠΣΟΥΙΤΣ ΓΙΑ ΜΕΣΑ

Ευχαριστημένος από τους πάικτες του έμεινε ο Πεσέιρο. Ο ΠAO ηττήθηκε 2-0 από την Ίπσουιτς

Το πρώτο ημίχρονο

Με σύστημα 4-1-3-2 και τους Γκούμα, Κατράνα (αμυντικό δίδυμο), Σέριτς, Βύντρα στην άμυνα παρέταξε τους "πράσινους" ο Πεσέιρο. Μπροστά τους ο Μάτος και πιο μπροστά ο Τζιόλης στον κεντρικό άξονα με τους Καραγκούνη και Λεοντίου στα άκρα.

Ο νεαρός άσος του "τριφυλλιού" ήταν η επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού ως αντικαταστάτης του τραυματία Ιβανσιτς. Στην επίθεση οι αρχικές επιλογές του τεχνικού των "πράσινων" ήταν οι Μάντζιος και Παπαδόπουλος.

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά έδειχναν σαφώς πιο έτοιμοι από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας και σε θέμα φυσικής κατάστασης αλλά και εικόνας ως ομάδας. Ετσι στην δεύτερη επίσκεψή τους στα καρέ των "πράσινων" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Μετά από μια εκτέλεση των Αγγλων από τον Μίλλερ και μετά από την αδράνεια των "πράσινων" που προσπάθησαν να βγάλουν οφ-σαιντ τους αντιπάλους τους έδωσαν το δικαίωμα στον αμαρκάριστο Κουνάγκο να πλασάρει εύστοχα τον Μάλαρτζ, ανοίγοντας το σκορ.

Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να ισσοροπήσουν τον ρυθμό και τα κατάφεραν σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, αφού οι δύο επιθετικοί δεν είχαν βοήθειες από τα άκρα.

Μοναδικές καλές στιγμές των "πράσινων" με τους Μάντζιο (16', 36') και τον Καραγκούνη (45') να βλέπει το απευθείας κόρνερ να στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αλεξάντερ.

Το δεύτερο ημίχρονο…


Στην προσφιλή του συνήθεια ο Πεσέιρο παρέταξε την ομάδα του με την ίδια ενδεκάδα τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο και την ίδια παράταξη.

Μετά το πρώτο ημίωρο και αφού οι "πράσινοι" δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες απέναντι στην αντίπαλη άμυνα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να δοκιμάσει και άλλα πράγματα με άλλο σχήμα και με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Τις θέσεις των Γκούμα, Μάντζιου και Σέριτς πήραν στο 63’ οι Εντογιέ, Σαλπιγγίδης και Νίλσον, με την ομάδα να αλλάζει ύφος και σύστημα 4-4-2.

Ο Βύντρα πέρασε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Κατράνα και ο Λεοντίου ήρθε πίσω στην θέση του Σέριτς ενώ δεξιά πέρασε ο Νίλσον. Μπροστά και αριστερά πέρασε ο Καραγκούνης ενώ ο Εντογιέ ήταν με τον Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Οι "πράσινοι" έγιναν πιο κινητικοί αλλά και πιο δημιουργικοί με τον Σαλπιγγίδη να έχει δύο καλές στιγμές στο 70' και 81', ενώ στην άμυνα λιγόστεψαν τα λάθη αφού έγινε λίγο πιο γρήγορη από το πρώτο μέρος. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ρομέρο αντικατέστησε και τον Παπαδόπουλο, σε μια προσπάθεια των φιλοξενούμενων να γίνουν πιο απειλητικοί από τα άκρα, αφού σε όλο το παιχνίδι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους Αγγλους.

Τελικά οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να "λυγίσουν" την αντίπαλη άμυνα αφού οι Αγγλοι σαφώς πιο έτοιμοι δεν έδωσαν εύκολα την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να απειλήσουν.

Πλέον, ο Ζοσέ Πεσέιρο θα κάνει νέες δοκιμές για να φανερώσει τις προθέσεις του ενόψει του βασικού κορμού των "πράσινων" στο επόμενο τεστ για την ελληνική ομάδα απέναντι στη Λάτσιο το βράδυ της Τετάρτης (08/08).

Γήπεδο: "Πόρτμαν Ρόουντ"
Διαιτητής: Πέτερ Γουόλτον

Οι συνθέσεις


Ίπσουιτς (Τζιμ Μάτζιλτον): Αλεξάντερ, Χάρντινγκ, Μπρους, Ντε Βος (76' Γουίλνις), Ράιτ, Γουίλιαμς (76' Πίτερς), Γκάρβαν (64' Λεγκβίνσκι), Μίλερ (76' Ο ' Κάλαγκαν), Γουόλτερς (46' Χέινς), Κουνάγκο (64' Κλαρκ), Λι.
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Βύντρα, Σέριτς (65' Νίλσον), Γκούμας (65' Eντογιέ), Κατράνας, Μάτος, Καραγκούνης, Λεοντίου, Τζιόλης, Παπαδόπουλος (78' Ρομέρο), Μάντζιος (65' Σαλπιγγίδης).

Πεσέιρο: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου"


Ευχαριστημένος δηλώσε ο Πεσέιρο μετά το λήξη του ματς με την Ίπσουιτς. Ο πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως η αγγλική ομάδα ήταν πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό και πως ο ίδιος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πεσέιρο:


"Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλαμε να περάσουμε τη δική μας φιλοσοφία, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να κερδίζεις τα παιχνίδια. Η Ίπσουιτς ήταν πολύ πιο έτοιμη στη φυσική κατάσταση από μας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν έχω αρνητικό συναίσθημα γι' αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, αλλά ξέρω ότι οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα σε αυτό το ματς. Αυτό μπορούσαν να δώσουν. Φυσικά και θέλω να νικάω, αλλά οι συνθήκες του αγώνα ήταν καλύτερες για την Ιπσουιτς και ως προς την οργάνωση και ως προς τη φυσική κατάσταση. Δεν μας νοιάζουν οι συνθήκες προετοιμασίας της άλλης ομάδας, αλλά η δική μου ομάδα. Οι παίκτες μου είναι πάρα πολύ κουρασμένοι. Είμαι ευχαριστημένος. Πάλεψαν σε κάθε στιγμή του αγώνα και τους αξίζουν συγχαρητήρια".

"Αυτό το παιχνίδι είχε ειδικές συνθήκες. Ο Νίνης και ο Δημούτσος ήρθαν δύο μέρες πριν, όπως και ο Ενακαρχίρε. Μόνο ο Πάγκαλης και ο Τσίτσης δεν έπαιξαν από αυτούς που ήταν πιο έτοιμοι. Έπαιξε και ο Βύντρα σέντερ μπακ, όπως είδατε. Άλλαξα κάποιες θέσεις στους παίκτες, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων. Ο Κατράνας είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά άπειρος. Γενικά είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια όλων των παικτών μου".

"Έχουμε 15 μέρες μπροστά μας για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι θα έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα. Στα φιλικά παιχνίδια που δίνουμε, κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθούμε. Δεν παίζουμε ανάλογα με τα φιλικά. Μας απασχολεί μόνο το στυλ του παιχνιδιού μας".

"Εμείς δουλεύουμε σκληρά και όταν αρχίζει το παιχνίδι, είναι λογικό η αυτοσυγκέντρωσή μας και η φρεσκάδα μας να βρίσκονται σε επίπεδο χαμηλότερο από του αντιπάλου. Όταν το ματς περνάει, τα πράγματα έρχονται σε μία ίση στάθμη. Δουλεύουμε τρεις εβδομάδες και τέσσερις μέρες και βγάζουμε λιγότερη ένταση στην αρχή. Αυτό είναι φυσιολογικό για μένα. Όταν παίξαμε με τη Λε Μαν οι παίκτες είχαν κι ένα διάστημα ξεκούρασης ανάμεσα στις προπονήσεις. Στις δύο τελευταίες μέρες έδωσα μεγαλύτερη ένταση στην προπόνηση. Ήταν πιο κουρασμένοι".








* Ο νεοαποκτηθέντας Νιγηριανός αμυντικός Τζόζεφ Ενακαρίρε παρακολούθησε την αναμέτρηση από τα επίσημα του γηπέδου.

* Μετά την λήξη του αγώνα ο Ζοσέ Πεσέιρο μιλούσε στους ποδοσφαιριστές του κατά την διάρκεια της αποθεραπείας τους με ασκήσεις, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι που δεν αγωνίστηκαν έτρεχαν στο κέντρο.

* Ανάσες (δροσιστικές) αλλά και φωνές από τον προπονητή τους (κ. Πεσέιρο) για τον τρόπο που αγωνίζονταν οι παίκτες του έλαβαν οι "πράσινοι" στην διάρκεια του ταίμ άουτ στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, λόγω της μεγάλης ζέστης στο "Πόρτμαν Ρόουντ".













































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ