EUROPA LEAGUE

Πεσέϊρο: "Η δύναμη της Λεωφόρου"

Πεσέϊρο: "Η δύναμη της Λεωφόρου"
Πεσέιρο, Γκονζάλες, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Παναθηναϊκός

Πεσέϊρο: "Είναι το ίδιο είτε νικήσουμε 4-3 είτε 1-0". Έκι: "Σημαντική η παρουσία του κόσμου"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός του "τριφυλλιού":
- Το 0-0 είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χρειάζεται προσοχή θεωρείται η ρεβάνς, επειδή είναι και πονηρό σκορ;



" Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει, αλλά και οι Ρέιντζερς μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση με οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ. Εγώ πιστεύω στην ομάδα μου, στους οπαδούς μας και τη δύναμη της Λεωφόρου. Ξέρω ότι παίζουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα, που έχει καλό προπονητή και καλή οργάνωση. Όμως, και ο Παναθηναϊκός έχει καλή ποιότητα, καλή οργάνωση και καλούς ποδοσφαιριστές".

- Οι Ρέιντζερς έχουν διατηρήσει στα τελευταία οκτώ παιχνίδια το μηδέν στην άμυνά τους, ένα σχόλιο γι' αυτό;


" Στη Λεωφόρο δεν έχουμε δεχτεί ακόμα τέρμα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά αυτά είναι μόνο παραδείγματα. Αύριο είναι το ματς και θα δούμε τι θα γίνει. Μπορεί το παιχνίδι να λήξει 1-0, 2-1, 3-2 υπέρ του Παναθηναϊκού και να σπάσουν και οι δύο παραδόσεις.

Εγώ και οι παίκτες μου ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι στο οποίο περιμένουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους. Πρέπει να είμαστε καλοί επιθετικά, αλλά και με ισορροπία στο παιχνίδι μας. Αν χάσουμε την ισορροπία μας, μπορεί ο αντίπαλος να το εκμεταλλευτεί γιατί οι Ρέιντζερς είναι πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις

".

- Θα γίνει παιχνίδι υπομονής και η πρόκριση θα κριθεί στο ένα γκολ;

" Δεν ξέρω αν το ένα γκολ θα είναι αρκετό ή όχι. Η ομάδα μας πρέπει να έχει υπομονή, αλλά να βγούμε και στην επίθεση, γιατί αυτή τη φορά παίζουμε στην έδρα μας. Αύριο πρέπει να έχουμε τον έλεγχο. Έχουμε την ποιότητα για να το κάνουμε.

Είναι πιθανό να μην έχουμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια, γιατί και ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά έχουμε την υποχρέωση να έχουμε παραπάνω κυριαρχία γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Πρέπει να έχουμε περισσότερο χρόνο στην εστία του αντιπάλου. Είναι κάτι που θέλω να γίνει

".

- Πως θεωρείται ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανταπεξέλθει στο ματς, με επιθετικότητα ή υπομονή;


" Μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια στη Λεωφόρο, θεωρώ ότι η ομάδα έκανε πολύ καλά παιχνίδια και είχε την κυριαρχία. Πάντα είχαμε την μπάλα στα πόδια μας. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Πρέπει να κρατάμε την μπάλα και να είμαστε κοντά στην αντίπαλη εστία. Να αποφεύγουμε να χάνουμε την μπάλα κοντά στην περιοχή μας, σε σημεία που είναι επικίνδυνα".

- Πως περιμένετε να αγωνιστούν οι Σκωτσέζοι;

" Στο πρώτο παιχνίδι οι Ρέιντζερς ήθελαν να μας παρασύρουν ψηλά. Μας καλούσαν ψηλά, μετά προσπαθούσαν να οδηγήσουν το παιχνίδι στο κέντρο για να κλέβει την μπάλα και να βγει στην επίθεση. Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες που έκαναν στο πρώτο ημίχρονο ήταν γι’ αυτό το λόγο. Περιμένουμε την ίδια στρατηγική. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε στην επίθεση, αλλά και καλά ισορροπημένοι για να μην δεχτούμε τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των Ρέιντζερς.



- Ο κ. Σμιθ υποστήριξε ότι δεν θα έχει διαφορές το ματς της Λεωφόρου από αυτό του "Αϊμπροξ";


"Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί. Να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο".

- Ο Μανούτσο θα είναι στην αποστολή;


" Όχι, δε νομίζω να είναι στην αποστολή"

- Με βάση την εικόνα του ροτέισον που γίνεται και παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Γκαλίνοβιτς στην Σκωτία θεωρείται ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε τερματοφύλακα;

" Κάνουμε το ροτέισον όποτε πιστεύω ότι μπορεί να γίνει, όχι όποτε το θέλουν οι οπαδοί, οι δημοσιογράφοι και οι παίκτες. Εγώ είμαι ο προπονητής. Έχουμε τρεις μεγάλους τερματοφύλακες, αφού έχουμε και τον Ορέστη (σ.σ. Καρνέζη). Ο Μάριο έπαιξε πολύ καλά στη Σκωτία και από εκεί και πέρα, κάποια στιγμή θα παίξει και ο Μάλαρτζ".

-Πιστεύετε ότι ήταν ευνοϊκή ή όχι η αναβολή της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο;

" Δεν είναι πρόβλημα και να παίζαμε, αφού θα παίζαμε Κυριακή και μετά Πέμπτη. Μεσολαβούν πολλές μέρες. Όμως, θα είχαμε πρόβλημα αν αγωνιζόμασταν Κυριακή και μετά Τρίτη ή Τετάρτη. Είναι αδύνατον ο οργανισμός του αθλητή να επανέλθει πλήρως σε τρεις μέρες, αλλά σε πέντε μέρες τα πράγματα είναι καλύτερα".

- Που θεωρείται ότι μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός;


" Προτιμώ να νικάω σε όλα τα παιχνίδια. Τώρα αυτό που σκέφτομαι εγώ και οι παίκτες είναι η δύσκολη δουλειά που έχουμε αύριο. Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Όσο για το πρωτάθλημα, θα τα πούμε μετά τον αγώνα".

- Δεν μας διευκρινήσατε τελικά θα παίξει ο Γκαλίνοβιτς (επέμεινε ο Σκωτσέζος δημοσιογράφος);



" Θα ήθελα να ζητήσω ένα συγνώμη από τον Μάλαρτζ. Γιατί ξέρει από τώρα και δεν θα το μάθει το πρωί, ότι δεν θα παίξει. Μάλλον έκανα ένα λαθάκι".

- Ο Μανούτσο θεωρείται ότι δεν μπορεί να βοηθήσει 10-15 λεπτά;

" Έχουμε πέντε επιθετικούς στο ρόστερ. Ο Μανούτσο έχει κάνει δύο προπονήσεις και μόνο μία με την ομάδα. Χθες δεν προπονήθηκε γιατί τον επηρέασε το κρύο και πάγωσαν τα δάχτυλά του. Χρειάζεται και παραπάνω χρόνο για να προσαρμοστεί. Ο Ποστίγκα μπήκε στην αποστολή με την πρώτη γιατί τότε είχαμε λιγότερους επιθετικούς. Αν είναι στην αποστολή ο Μανούτσο, δεν θα είναι καλό για τον ίδιο και την ομάδα. Δεν πιστεύω στα θαύματα, αλλά στην ομάδα".

- Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του έχει να δεχθεί γκολ 1,5 χρόνο εντός έδρας;



"Μπράβο, αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Αν κερδίσουμε 4-3 ή 1-0 είναι το ίδιο."



- Ο Σαριέγκι θα είναι έτοιμος;

"Σε 3-4 μέρες θα μπορέσει να επανέλθει"

- Το γκολ το θέλετε νωρίς για ψυχολογικούς λόγους ή στο τέλος;


" Εγώ το περιμένω νωρίς αλλά όπως έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια στο τέλος το πετυχαίνουμε. Σημασία έχει ότι οι παίκτες μου το κυνηγούν και το πιστεύουν. Προτιμάω όμως ένα γρήγορο γκολ."

- Θα θέλατε κάποιους από τους παίκτες της Ρέιντζερς στην ομάδα σας;


" Είναι αδύνατον για οποιονδήποτε προπονητή να μην προτιμάει τους παίκτες του. Αν προτιμούσα άλλους, δεν θα άξιζα να είμαι σε αυτή τη θέση. Προπονητές σκέφτονται τι θα γινόταν αν ήταν σε άλλη ομάδα. Εγώ είμαι με τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα και στο ΟΥΕΦΑ .Αν δεν το πιστεύω, δεν αξίζω να τους προπονώ."

- Πιστεύετε ότι το χιόνι ή ο αγωνιστικός χώρος θα σας δημιουργήσει προβλήματα;

" Δεν θέλουμε να έχουμε δικαιολογία, είτε για το χιόνι, είτε για τους οπαδούς, είτε για τον αγωνιστικό χώρο, για ο,τιδήποτε. Περιμένω από τους παίκτες την ίδια αφοσίωση και αποφασιστικότητα και αν δείξουμε αυτά τα στοιχεία θα είμαστε εντάξει."

- Εχεται να δώσετε απαντήσεις στις κριτικές μέσα από το ματς αυτό;


" Καταλαβαίνω τους φιλάθλους γιατί προτιμούν ο καθένας, να παίζει κάποιος άλλος παίκτης στη θέση άλλων. Είναι φυσιολογικό να τους αρέσουν περισσότερο παίκτες όπως ο Νίνης. Το ίδιο ισχύει και για τις εφημερίδες. Όμως, εγώ δουλεύω στον Παναθηναϊκό και κάθε μέρα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να βοηθήσω για να δώσω ευχάριστες στιγμές στους οπαδούς μας.

Δυστυχώς στις αποστολές παίρνουμε μόνο 18-19 παίκτες, αλλά το κάνουμε για το καλό του Παναθηναϊκού. Με απόλυτη επαγγελματικότητα, τόσο εγώ, είτε το τεχνικό επιτελείο τους βοηθάμε όσο περισσότερο γίνεται. Σαφώς και θα έχω κάνει λάθη, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ με το τι λένε οι οπαδοί μας. Αν αρχίσω και ρωτάω τον καθένα οπαδό, θα καταλήξω να βάλω 24 παίκτες, αντί για 11 σε κάθε αγώνα! Και μετά θα μου πει ο διαιτητής ε, που πας... και τότε ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να με διώξει και να βάλει έναν οπαδό στην θέση μου να πληρώνει και λιγότερα χρήματα".





Έκι Γκονζάλες: "Να επιβεβαιώσουμε την ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας"
Ο Έκι Γκονζάλες εκτός από τις πιθανότητες πρόκρισης των "πράσινων" στάθηκε απο την πλευρά του στην παρουσία των οπαδών που έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια...

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο Αργεντίνος μέσος του "τριφυλλιού":

- Πόσο σημαντικό είναι που θα είναι γεμάτη η Λεωφόρος;

"

Είναι πολύ σημαντικό που θα είναι sold out το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση των φιλάθλων, οι οποίοι βλέπουν ότι η ομάδα τα πηγαίνει καλά. Είναι έξτρα κίνητρο που το γήπεδο θα είναι γεμάτο".

- Οι Ρέιντζερς είναι μια πολύ καλή ομάδα, ποιο είναι το κλειδί για την πρόκριση;


" Το παιχνίδι που κάναμε στη Σκωτία ήταν πολύ καλό. Τώρα θέλουμε ένα ακόμα καλύτερο παιχνίδι και να είμαστε πιο επιθετικοί, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή γιατί αφορά την τακτική. Έχουμε παίκτες καλής ποιότητας και έχουμε καλές πιθανότητες να πάρουμε την πρόκριση".

- Πως περιμένεις το ματς αυτό μετά την επιστροφή σου σε ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από ένα χρόνο και την αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν;

" Τότε επέστρεφα από τον πρώτο μου τραυματισμό και δεν ήμουν απόλυτα καλά. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάνω πιο ποιοτικές προπονήσεις. Παίζω, και παιχνίδι με παιχνίδι είμαι και καλύτερος".

- Είναι πονητό ή καλό το 0-0 του πρώτου αγώνα;

"

Είναι καλό αποτέλεσμα. Ήταν πολύ καλό και εξαιτίας του τρόπου που αγωνιστήκαμε. Έχουμε τους ίδιους παίκτες και τώρα έχουμε και τους φιλάθλους μαζί μας. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε".

- Οποιος σκοράρει θεωρείς ότι έχει ελπίδες πρόκρισης;


" Σίγουρα θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα αν σκοράρουμε, αλλά η υπομονή χρειάζεται. Να μην τρελαθούμε! Θέλουμε τους φιλάθλους να μας βοηθήσουν. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και οι φίλαθλοι ότι μπορούν να μας συμπαρασταθούν".

- Οι Ρέιντζερς θα παίξουν το ίδιο όπως στο "Αϊμπροξ" ή διαφορετικά;


" Θα προσπαθήσουν να παίξουν καλά αμυντικά και επιθετικά. Πιστεύω ότι παίξαμε καλά στον αμυντικό τομέα στη Σκωτία και εδώ είναι θέμα δικό μας πως θα παίξουμε. Είμαστε καλύτεροι ποιοτικά από τους Ρέιντζερς".

- Τι μήνυμα στέλνεις στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού;

" Περιμένουμε την υποστήριξή τους που είναι πολύ σημαντική. Θα είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να έρθει να παίξει εδώ. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα έδρα και να επιβεβαιώσουμε την ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας μας".

- Οι Ρέιντζερς δεν έχουν δεχτεί γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και το ενδεχόμενο της διαδικασίας των πέναλτι σε απασχολεί για να κάνετε ιδιαίτερη προπόνηση;

" Δεν έχουμε εξασκηθεί στα πέναλτι. Εξαρτάται και από το προπονητή μας. Πιστεύουμε στη νίκη αύριο".

Εκτός Μανούτσο, Σαριέγκι και Δημούτσος
Αυτό που είχε προαναγγείλει ο Ζοσέ Πεσέιρο περί μη χρησιμοποίησης του Μανούτσο Γκνσάλβες επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, όπου ο Πορτογάλος άσος ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Ετσι, ο Ανγκολέζος επιθετικός έμεινε εκτός πλάνων όπως και οι Γιόσου Σαριέγκι, Φίλιππος Δάρλας, Σωτήρης Λεοντίου, Ορέστης Καρνέζης, Ελίνι Δημούτσος και Νίκος Σπυρόπουλος ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τους Σκωτσέζους οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με ζέσταμα και ασκήσεις στο κράτημα της μπάλας, ενώ συνέχισαν με ταχύτητες και δίτερμα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με στημένες φάσεις και αποθεραπεία. Ατομικά προπονήθηκε ο Σωτήρης Λεοντίου.

Ο 48χρονος τεχνικός που λίγο αργότερα ανέλυσε στους παίκτες του και το παιχνίδι των αντιπάλων τους ζήτησε προσοχή, πίεση καλή οργάνωση αλλά και υπομονή στο τρόπο παιχνιδιού τους.

























































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ