ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο: "Προνόμιο ο Παναθηναϊκός"

Πεσέιρο: "Προνόμιο ο Παναθηναϊκός"
Πεσειρο

"Προνόμιο ο ΠΑΟ" τόνισε ο Πεσέιρο ο οποίος δήλωσε έτοιμος για όλα ενώ ζήτησε νίκη με τον Άρη

Ο Ζοσέ Πεσέιρο δέχεται πίεση τον τελευταίο καιρό, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε στο ''Παναθηναϊκό Τριφύλλι'' προετοιμασμένος για όλα, ακόμα και τις αποδοκιμασίες.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:


Πόσο σημαντικό είναι να εργάζεστε σε ένα σύλλογο με ιστορία, όπως ο Παναθηναϊκός;

Αυτός ακριβώς είναι ένας από τους λόγους που ήρθα στην Ελλάδα. Το ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ή το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ότι είναι ένας σύλλογος με πολλές επιτυχίες, έχει πολύ κόσμο που τον ακολουθεί και τον υποστηρίζει με πολύ πάθος.

Πόσο απαραίτητο είναι για έναν προπονητή να έχει την ικανότητα να μεταδίδει την πίστη του στους παίκτες του;
Μπορεί να διαθέτεις εμπειρία και γνώσεις, αλλά αν δεν είσαι ικανός να βοηθήσεις τους παίκτες σου να βελτιωθούν, να τους εμπνεύσεις, να τους κάνεις να πιστέψουν στις αξίες και τους κανόνες της ομάδας, στις δυνατότητές τους και στη δυναμική του συνόλου, δεν μπορείς να είσαι πετυχημένος. Είναι πάντοτε ζητούμενο να μπορέσουμε να συνθέσουμε τις φιλοδοξίες και το "εγώ" όλων σε ένα σύνολο, να πιστέψουμε σε κάποιους κοινούς κανόνες και αρχές και να τους υπερασπίσουμε με θέρμη, όχι με... βαριά καρδιά.

Θα προτιμούσατε να χάσετε με τον δικό σας τρόπο ή να κερδίσετε με τον τρόπο ενός άλλου προπονητή;

Προτιμώ να παίζω με τον δικό μου τρόπο κι ας χάσω. Αλλιώς θα είναι σαν να απαρνιέμαι στοιχεία της ταυτότητάς μου.

Εχει γίνει πολύς λόγος για το rotation και τον τρόπο που εφαρμόζεται στην ποδοσφαιρική ομάδα. Πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί η ισορροπία κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Το rotation στο ποδόσφαιρο έχει συγκεκριμένα και γνωστά "υπέρ" και "κατά". Το βασικό πλεονέκτημα που σου δίνει είναι ότι μπορείς να παίζεις με μεγαλύτερη ένταση σε κάθε αγώνα. Την ίδια στιγμή είναι φυσικό να χάνεις σε αυτοματισμούς. Το ζήτημα είναι αυτά τα δύο να τα ισορροπήσεις. Και φυσικά, το όποιο rotation εξαρτάται από το υλικό που έχεις στα χέρια σου. Προσωπικά πιστεύω πως έχω το υλικό που μου επιτρέπει να το εφαρμόσω και τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν σ' αυτό.

Στις… προγραμματικές σας δηλώσεις, όταν αναλάβατε τον Παναθηναϊκό, είχατε πει πως προτιμάτε μία νίκη με 4-3 από μία νίκη με 1-0. Πέντε μήνες μετά, όμως, 4-3 δεν έχουμε δει.

Είναι συχνά άλλο αυτό που επιθυμούμε και άλλη η πραγματικότητα. Κι είναι πάντα καλό να προσπαθείς να αλλάξεις διατηρώντας τα πόδια στο έδαφος. Τη μία Κυριακή νικάς την ΑΕΚ, την άλλη χάνεις από τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλοτε χρειάζεται να μειώσεις συνειδητά τα επίπεδα της ευφορίας που νιώθεις και άλλοτε να τονώσεις την εμπιστοσύνη των παικτών στον εαυτό τους. Το πιο σημαντικό είναι να παραμένουμε απαιτητικοί. Αν χάσουμε την ικανότητα να κυνηγάμε παραπάνω πράγματα, θα έλθουν νομοτελειακά η χαλάρωση και η πτώση.

Εχει τύχει ποτέ να νιώσετε πως η κριτική που ασκούν στο πρόσωπό σας οι εφημερίδες είναι άδικη ή υπερβολική;

Δεν διαβάζω εφημερίδες. Να σας πω όμως κάτι; Οντας προπονητής του Παναθηναϊκού είμαι περισσότερο αναγνωρίσιμος π.χ. από τον επιστήμονα που πήρε φέτος το Νόμπελ Ιατρικής. Από τη στιγμή λοιπόν που απολαμβάνω αυτή την υπερβολική κοινωνική αναγνώριση, θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος και για τα υπόλοιπα. Ακόμα και να με αποδοκιμάσουν.

Ατομικό πάλι ο Ιβανσιτς

Στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Αντρέας Ιβανσιτς ακολούθησε και πάλι ατομικό όπως και ο Τζόζεφ Ενακαρίρε. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ζέσταμα και παιχνίδια με πίεση σε μικρούς χώρους, ενώ συνέχισαν με ασκήσεις στις στημένες φάσεις, στα τελειώματα και την αμυντική τακτική, εκεί που ο Ζοσέ Πεσέιρο ζήτησε επίθεση από τα πρώτα λεπτά και προσοχή μέχρι το τέλος (στην άμυνα).

Πεσέιρο: "Οχι λάθη προηγούμενων αγώνων"
" Εχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε, αρκεί να μην κάνουμε τα λάθη προηγούμενων αγώνων. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα ενενήντα λεπτά" είπε μεταξύ άλλων ο 47χρονος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Εζεκίελ Γκονζάλες, μετά το τέλος, ακολούθησε έξτρα πρόγραμμα γνωρίζοντας ότι πρέπει να είναι στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού από τον Ιανουάριο.

Σενάρια για Καρντόσο

Εντονη φημολογία προέκυψε από την πλευρά της Τρίπολης καθώς ακούστηκε έντονα το όνομα του Οράσιο Ραμόν Καρντόσο. Ο Αργεντίνος μέσος του Αστέρα ακούστηκε ένα από τα ονόματα που καλοβλέπει το "τριφύλλι" για την μεταγραφική του ενίσχυση την περίοδο του Ιανουαρίου, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από το περιβάλλον των "πράσινων".

Βγενόπουλος: "Δεν με ενδιαφέρει η αγορά της ΠΑΕ"

Στο μηνιαίο περιοδικό του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη και ο πρόεδρος της Marfin, Ανδρεάς Βγενόπουλος, που εμφανίστηκε αρνητικός στις φήμες που έχουν ακουστεί στο παρελθόν, περί εμπλοκής του στα δρώμενα της ΠΑΕ.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας εξέφρασε τον θαυμασμό του στο πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη για την ψυχραιμία που τον διακρίνει προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του συλλόγου, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βοηθήσει την ομάδα σε περίπτωση που του ζητηθεί, χωρίς όμως να έχει κάποιο συγκεκριμένο πόστο.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε:

''Πρόκειται για μια δραστηριότητα με μεγάλο συναισθηματικό φορτίο και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να προσφέρω πραγματικές υπηρεσίες. Αν τυχόν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι εφημερίδες φοβάμαι θα κατέληγαν να γράφουν πως ο Παναθηναϊκός διοικείται από έναν επιχειρηματία... χούλιγκαν.

Τρελαίνομαι όταν βλέπω μια συγκεκριμένη παράγκα να κατευθύνει τους τίτλους προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι και να συνδιαλλαγώ μαζί τους. Θαυμάζω τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που μπορεί και κρατάει την ψυχραιμία του και προσπαθεί μέσα από όλες τις αδικίες να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτές οι φήμες.Το να αγοράσω τον Παναθηναϊκό είναι εντελώς εκτός των ενδιαφερόντων μου. Είναι άλλο να βοηθήσω, αν μου ζητηθεί, χωρίς να έχω πόστα ή να φαίνομαι. Πάνω απ’ όλα, θα ήθελα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να μπορέσει να ανατρέψει τις σημερινές δομές, να φέρει νίκες και τίτλους στην ομάδα. θεωρώ ηρωικό το ότι αφιερώνει τόσο χρόνο''.

''FAN... έλα''

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση ενημέρωσε τον τρόπο και τον… χρόνο για την προμήθεια της νέας επετειακής φανέλας του συλλόγου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του από τους οπαδούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

''Μία μόλις εβδομάδα έχουν στη διάθεσή τους οι φίλοι του Παναθηναϊκού για να προχωρήσουν στην προπαραγγελία της επετειακής φανέλας της ομάδας, η οποία θα παραμείνει έκπληξη μέχρι την Κυριακή 6 Ιανουαρίου. Η πρώτη φορά που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη φανέλα, θα είναι στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον πρώτο δηλαδή αγώνα του δεύτερου αιώνα του Παναθηναϊκού, οπότε θα σταματήσει και η προπαραγγελία της.

Η επετειακη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι εμπνευσμένη από τα διαχρονικά εκείνα στοιχεία που συγκινούν και δημιουργούν έντονα συναισθήματα σε όλους τους φίλους της ομάδας. Αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, ένα κομμάτι της ιστορίας που περικλείει εικόνες και μνήμες από μεγάλες στιγμές του Παναθηναϊκού. Είναι ένα συλλεκτικό αντικείμενο που πρέπει να αποκτήσει κάθε Παναθηναϊκός.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που θα κάνουν κράτηση μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν την φανέλα από την επομένη του αγώνα (7/1/08), μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η έναρξη των πωλήσεων της επετειακής φανέλας για όλο τον κόσμο θα είναι το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου. Η φανέλα θα πωλείται μόνο για ένα χρόνο από τα επίσημα καταστήματα του Παναθηναϊκού, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2008 θα αποσυρθεί''.











































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ