ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεσέιρο: "Θα δουλέψουμε στη φιλοσοφία"

Πεσέιρο: "Θα δουλέψουμε στη φιλοσοφία"
ενακαρχίρε Παπαδόπουλος Ν' Ντιογέ

Στην Αγγλία οι "πράσινοι" για το τεστ με Ιπσουιτς (5/8, 17:00 NET). Πεσέιρο: "Να δουλέψουμε στο βασικό κορμό". Δημοσιεύματα για Τιάγκο

Λίγο πριν πετάξουν οι "πράσινοι" ο Ζοσέ Πεσέιρο έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, όπου αναφέρθηκε στη σημασία της αναμέτρησης με τον αγγλικό σύλλογο καθώς και σε αυτή με την Λάτσιο που ακολουθεί.
Πεσέιρο: "Να δουλέψουμε το βασικό κορμό"


" Θα δουλέψουμε στη φιλοσοφία που θέλουμε . Θα δοκιμάσουμε κάποια νέα πράγματα. Στα δύο φιλικά θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε με το βασικό κορμό και πάνω στη φιλοσοφία που θέλουμε. Θα είναι μια συνέχεια της δουλειάς που έγινε στην Παιανία και την Ελβετία. Θα δοκιμάσουμε και κάποια νέα πράγματα. Θα είναι μια ευκαιρία για να δω κάποια πράγματα" είπε ο Πορτογάλος τεχνικός πριν την άφιξη.

Ο Πεσέιρο αναφέρθηκε στις απωλειες των τραυματισμών αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Ενακαρχίρε λέγοντας: " Οι τραυματισμοί είναι μέσα στη ζωή. Είναι άσχημο για εμάς, αλλά κυρίως γι' αυτούς. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να καλύψουν αυτές τις θέσεις. Είναι κρίμα γι'αυτούς που λείπουν από αυτά τα φιλικά παιχνίδια. Όχι μόνο γιατί χάνουν από φυσική κατάσταση, την οποία ακόμα χτίζουμε, αλλά χάνουν και σε τακτική, την οποία δουλεύουμε ακόμη και θα είναι αυτή που θα εφαρμόσουμε στα επόμενα παιχνίδια. Χρειαζόμαστε να βελτιώσουμε την οργάνωση της ομάδας.

Ο χρόνος μέχρι το πρώτο παιχνίδι διαρκώς λιγοστεύει και ξέρουμε ότι δεν είμαστε 100% έτοιμοι σε αυτό το θέμα. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι και θέλουμε να το κερδίζουμε. Γιατί ξέρουμε ότι οι νίκες είναι αυτές που θα σφυρηλατήσουν το πνεύμα του νικητή που θέλουμε να έχει η ομάδα μας.

Σίγουρα είναι λίγο πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Για την ώρα έρχεται να δουλέψει μαζί μας και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος αν θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια από αυτά τα δύο φιλικά με Ιπσουϊτς και Λάτσιο. Με την Ίπσουϊτς σίγουρα αποκλείεται, στην Ιταλία υπάρχουν κάποιες λίγες πιθανότητες να αγωνιστεί".

Νίνης: "Να φέρουμε τίτλους"

Με πολύ αισιοδοξία και μιλώντας για τίτλους, μίλησε πριν την αναχώρηση της αποστολής ο Σωτήρης Νίνης που έδειξε αρκετά ενθουσιασμένος με το κλίμα που συνάντησε: " Βρίσκομαι δύο μέρες στην προετοιμασία της ομάδας. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Ήλθαν καινούργιοι παίκτες που είναι πολύ καλοί μακάρι να βοηθήσουν όλα τα παιδιά. Είμαι αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά.

Μας έλεγαν συγχαρητήρια και είχαν παράπονο γιατί δεν το πήραμε. Η πορεία μας και συμμετοχή μας στον τελικό ήταν σημαντική εμπειρία. Τώρα όμως κοιτάμε μόνο τον Παναθηναϊκό, συνεχίζουμε τη δουλειά για να φέρουμε τίτλους

".

Ενακαρχίρε: "Σημαντικό βήμα στην καριέρα μου"

Ο νεοαποκτηθέντας Τζοζέφ Ενακαρχίρε έδειξε ευδιάθετος στην πρώτη του συμμετοχή στην "πράσινη" αποστολή και δήλωσε για το μέλλον του: " Θα είναι δύο δυνατά τεστ για την ομάδα μου, που θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια. Από την πρώτη μέρα που προπονήθηκα με τον Παναθηναϊκό αισθάνομαι πολύ καλά. Πιστεύω ότι έχουμε μία καλή ομάδα, που έχει δυνατότητες να καταφέρει πολλά και να φτάσει ψηλά. Ανυμοπονώ να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου".

Σε ερώτηση αν θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο "Ενάκα" τόνισε: " Είναι θέμα του προπονητή. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Κάνω τη δουλειά μου στις προπονήσεις και από εκεί και πέρα είναι θα δούμε. Εγώ αισθάνομαι καλά και έτοιμος".

Δημούτσος: "Δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια εξέλιξη"

Ο "κολλητός" του Νίνη και συμπαίκτης του στην Εθνική Νέων, Ελίνι Δημούτσος, στο "παρθενικό" του ταξίδι με την αποστολή του "τριφυλλιού" υπογράμμισε: " Το σημερινό ταξίδι στην Αγγλία, είναι το παρθενικό μου με τον Παναθηναϊκό. Πέρσι, τέτοια εποχή, δεν μπορούσα καν να φανταστώ μια τέτοια εξέλιξη. Η περσινή χρονιά, ήταν η χειρότερη για μένα. Δόθηκα δανεικός και δεν ήταν και το καλύτερο".

Ρομέρο: "Καταλαβαίνουμε την φιλοσοφία Πεσέιρο"



Πέρσι ήταν η μεγάλη έκπληξη στην προετοιμασία αλλά όχι το ίδιο και στις επίσημες υποχρεώσεις. Ο Σεμπάστιαν Ρομέρο υποστήριξε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του καταλαβαίνουν καλύτερα τον νέο τους τεχνικό και είναι έτοιμος για μια καλύτερη χρονιά: " Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή. Κάθε μέρα που περνάει βελτιωνόμαστε. Καταλαβαίνουμε καλύτερα τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο Ζοζέ Πεσέιρο. Αυτά τα δύο φιλικά είναι το πιο σημαντικό τεστ για μας. Πρέπει να παίξουμε καλά γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην ομάδα για τις θέσεις των βασικών".

Νίλσον: "Να βγάλουμε αυτά που δουλεύουμε"

Ο Μίκαελ Νίλσον σχολίασε με τον γνωστό χαμηλό προφίλ του: " Πιστεύω ότι τα δύο παιχνίδια θα είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Η Ίπσουϊτς και η Λάτσιο είναι δύο διαφορετικού τύπου αντίπαλοι και είναι πολύ καλό αυτό για εμάς, γιατί έχουμε απέναντί μας ομάδες με διαφορετικά στοιχεία κάθε φορά. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και οργανωμένα και σε αυτά τα παιχνίδια και να βγάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις".

Μάλαρτζ: "Να συνεχίσουμε με νίκες"

Ο Αρκάντιους Μάλαρτζ μιλώντας για τα δύο φιλικά τεστ με Ιπσουιτς και Λάτσιο, είπε: " Τα δύο φιλικά πρώτα με την Ίπσουϊτς και στη συνέχεια αυτό με την Λάτσιο, θα είναι δύο πολύ δυνατά τεστ για εμάς. Ιδιαίτερα αυτό με την Ίπσουϊτς, επειδή η συγκεκριμένη ομάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει στο πρωτάθλημα.

Και το δεύτερο είναι όμως είναι εξαιρετικά δυνατό γιατί η Λάτσιο παίζει στο Champions League και είναι δυνατή ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε σε αυτά τα ίδια αποτελέσματα με τα ματς στην Ελβετία. Να συνεχίσουμε με νίκες

" και συμπλήρωσε:

" Δουλέψαμε σκληρά, κερδίσαμε παιχνίδια και κάτι τέτοιο στην περίοδο της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντικό. Δουλέψαμε πάνω σε κάποιους τομείς, δοκιμάσαμε πράγματα στα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε. Αν και σε αυτό το στάδιο δεν μετρά τόσο πολύ η νίκη, ωστόσο εμείς πάντα προσπαθούμε".

Ο Πολωνός τερματοφύλακας απαντώντας για τον συναγωνισμό του με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς και την θέση του βασικού τόνισε: " Είναι πολύ καλό να υπάρχει. Εγώ από την πλευρά μου δουλεύω στις προπονήσεις και από κει και πέρα είναι θέμα του προπονητή ποιος θα παίζει. Σε κανέναν δεν αρέσει να κάθεται στον πάγκο και από τη μεριά μου είναι φυσιολογικό να θέλω να παίζω".

Σχολιάζοντας το ντέρμπι της πρεμιέρας ο Αρκάντιους Μάλαρτζ είπε: " Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλό. Θα έχουμε τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Εντιογέ: «Ελπίζω να πάμε καλά»

Χωρίς όρεξη για πολλά λόγια ο Νταμέ Εντιογέ είπε για τον Παναθηναϊκό και τον ερχομό του Ενακαρχίρε: " Νομίζω πως η ομάδα θα δώσει δύο δυνατά φιλικά. Ευελπιστώ να πάμε πολύ καλά γιατί ήδη έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Στην ομάδα μας προστέθηκε και ένας πολύ δυνατός αμυντικός, ο Ενακαρχίρε, οποίος είναι και πολύ καλό παιδί."

Η αποστολή...

Αναλυτικά στην αποστολή που θα ταξίδεψε για Αγγλία και Ιταλία για τα φιλικα με Ίπσουιτς και Λάτσιο αντίστοιχα, βρίσκονται οι: Γκαλίνοβιτς, Μαλαρτζ, Καρνέζης, Ενακαρχίρε, Ματος, Γκούμας, Νίνης, Ρομέρο, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Κατράνας, Σεριτς, Λεοντίου, Καραγκούνης, Τζιόλης, Βύντρα, Ν΄Nτιογέ, Μάντζιος, Νίλσον, Δημούτσος, Πάγκαλης και Τσίτσης.

Συνολικά δηλαδή μιλάμε για 22 ποδοσφαιριστές χωρίς τους Μόρις, Ίβανσιτς, Δάρλα, Τσίγκα, Σιόντη και Γκονζάλες. Ενώ αυτή τη φορά δε ακολουθήσει την αποστολή ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης.

Oρεξάτος ο Νίνης



Τι κι αν ο 17χρονος μεσοεπιθετικός από πέρσι το Δεκέμβριο αγωνίζεται συνεχώς σε υψηλό επίπεδο; Τι κι αν οι ανάσες που έχει πάρει όλους αυτούς τους μήνες είναι ελάχιστες; Ο μικρός αγαπάει το ποδόσφαιρο και το αποδεικνύει εμπράκτως από τις πρώτες του μέρες στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Με το χαμόγελο διαρκώς ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του, χωρίς ίχνος παραπόνου και με απίστευτη όρεξη για δουλειά και διακρίσεις, ο Σωτήρης Νίνης φωνάζει παρώω από τα πρώτα 24ωρα της επανένταξης του στο τριφύλλι.

Στη χθεσινή προπόνηση πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 25λεπτο δίτερμα με δεξί διαγώνιο σουτ στο αριστερό παράθυρο του Μάλαρτζ. Το άλλο γκολ του οικογενειακού διπλού πέτυχε ο επίσης ορεξάτος Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Αριστερά ο Δημούτσος



Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού είναι δεδομένα στην αριστερή πλευρά και οι λύσεις έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν επικίνδυνα για τον Ζοζέ Πεσέιρο. Η επιστροφή του Δημούτσου στις προπονήσεις δίνει μια λύση στον Πορτογάλο τεχνικό, καθώς ο νεαρός μέσος είναι πολυσύνθετος και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, αν και εκείνος προτιμάει να αγωνίζεται μπροστά από τα αμυντικά χαφ.

Στο χθεσνό δίτερμα λοιπόν ο Πεσέιρο δοκίμασε τον φιναλίστ του Ευρωπαϊκού των Νέων ως αριστερό χαφ. Ο Δημούτσος δεν είναι ο παίκτης που θα διεισδύσει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά θα αγωνιστεί δίπλα στα χαφ του άξονα, γεγονός που σημαίνει ότι πολλές πρωτοβουλίες πρέπει να παίρνει το εκάστοτε μπακ. Φυσικά, συμπεράσματα δε μπορούν να εξαχθούν από ένα 25λεπτο δίτερμα, αλλά ο Πεσέιρο έχει όλη τη διάθεση να ψάξει για την καλύτερη δυνατή λύση, ως προς την ολοκλήρωση του παζλ της 11άδας.

Δανεικός ο Κωνσταντινίδης



Ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης ακολούθησε την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Ιταλία και ομολογουμένως τα στοιχεία που έδειξε ήταν πολύ καλά. Παρά το γεγονός ότι επιτελικός μέσος φαινόταν λίγο τρακαρισμένος, φρόντισε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του, όποτε του δόθηκε η ευκαιρία.

Όμως το κέντρο του φετινού Παναθηναϊκού είναι γεμάτο και με την επιστροφή του Γκονζάλες σε λίγο καιρό, ο Κωνσταντινίδης πολύ δύσκολα θα έβρισκε θέση στις αποστολές του τριφυλλιού. Έτσι προτιμήθηκε από το προπονητικό τιμ της ομάδας να δοθεί δανεικός στο Κορωπί, με σκοπό να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να γυρίσει στην ομάδα σαφώς πιο έτοιμος.

Τιάγκο στο τριφύλλι;


Ο Ζοσέ Πεσέιρο μπορεί να είπε πως η ομάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή κάποια ενίσχυση στην αμυντική γραμμή, αλλά ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως κινείται για κάποια λύση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Τιάγκο Εμιλιάνο ντα Σίλβα είναι στόχος των πρασίνων. Ο 23χρονος βραζιλιάνος αμυντικός αγωνίζεται στην Φλουμινένσε.

































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ