X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πεθαίνουν εργάτες για το Μουντιάλ του Κατάρ

PHOTOGRAPH: PETER PATTISON/GUARD

Τουλάχιστον 44 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κατάρ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το Μουντιάλ 2022 σύμφωνα με την Guardian. Παράλληλα γίνεται λόγος για απάνθρωπες συνθήκες και καταναγκαστικά έργα.

Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις που εγείρουν πλήθος ερωτηματικών αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας για το Μουντιάλ που θα φιλοξενήσει το Εμιράτο.

Όπως τονίζεται, οι αλλοδαποί εργάτες καταγγέλλουν πως είναι απλήρωτοι για μήνες. Επίσης γίνεται αναφορά για κατάσχεση των αστυνομικών ταυτοτήτων και διαβατηρίων, όπως και για το γεγονός πως δεν τους χορηγείται πόσιμο νερό.

Μάλιστα οι εργάτες έχουν καταφύγει στην πρεσβεία των χωρών τους προκειμένου να βρουν τρόπο να εγκαταλείψουν το Κατάρ.

Η Guardian φιλοξενεί δηλώσεις ενός αλλοδαπού εργαζόμενου στο Εμιράτο όπου φέρεται να δήλωσε:

"Δουλεύουμε με άδεια στομάχια. 12 ώρες εργασίας και στη συνέχεια καθόλου φαγητό το βράδυ.

Όταν διαμαρτυρήθηκα στο επικεφαλής μου εκείνος με χτύπησε και με πέταξε έξω από το μέρος που κοιμόμασταν το βράδυ και αρνήθηκε να μου δώσει χρήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ