ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πίεση για Βύντρα, απουσία ο Ενακαρίρε

Πίεση για Βύντρα, απουσία ο Ενακαρίρε
Βυντρα

Kοντά σε διεθνή της Ελπίδων αναφέρουν Γερμανοί. Χωρίς Ενακαρίρε η προπόνηση. Πεσέϊρο: "Νιώθω τον πόνο"

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ν' αναζητεί τον αντικαταστάτη του Λουκά Βύντρα προκειμένου η "πράσινη" ΠΑΕ να δώσει την συγκατάθεση της στην πρόταση που έχει καταθέσει η Χέρτα και ο δεθνής αμυντικός να γίνει κάτοικος Βερολίνου.
Τα γερμανικά ΜΜΕ εμφανίζονται σίγουρα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Μάλιστα, η "Berliner Kurier", πήγε ένα βήμα πιο κάτω, αναφέροντας σε δημοσίευμα της οτι υπάρχει συμφωνία του παίκτη με τη Χέρτα, ενώ και ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να πει το "ναι", υπό την προϋπόθεση ότι θα βρει ποδοσφαιριστή για να καλύψει το κενό που θα προκύψει στη δεξιά οπισθοφυλακή. Το δημοσίευμα καταλήγει προσθέτοντας πως "… ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην απόκτηση Έλληνα διεθνούς με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων".

Μένει να φανεί αν οι Γερμανοί γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση στο σίριαλ των τελευταίων ημερών. Πάντως, αν αναφέρονται στον Γιώργο Γκαλίτσιο, που αγωνίζεται στη Λάρισα, το ενδιαφέρον διαψεύδεται τόσο απο το "τριφύλλι" όσο και απο τους Θεσσαλούς. Ένας άλλος παίκτης της Ελπίδων που αγωνίζεται σε θέση δεξιού μπακ είναι ο Μανιάτης, όμως ούτε αυτή η περίπτωση φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες, καθώς ο Πανιώνιος δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει παίκτες ενδεκάδας.

Ταξίδι-"αστραπή" ο Βέλιτς
Μπορεί να επέστρεψε μόνος του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο Γιάσμινκο Βέλιτς, έπειτα από το μεταγραφικό ταξίδι-"αστραπή" που πραγματοποίησε στο εξωτερικό, ωστόσο δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να φθάσει στην Ελλάδα κι ο παίκτης με τον οποίο συζητούν οι "πράσινοι", προορίζοντάς τον για αντικαταστάτη του Λουκά Βύντρα.

Το ταξίδι του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού διήρκησε μόλις μία ημέρα (Κυριακή πρωί - Δευτέρα μεσημέρι) κι αν ο προορισμός δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί, οι χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για Ισπανία ή Γαλλία.

Η ουσία είναι ότι ο Βέλιτς δεν χρειάστηκε να παραμείνει περισσότερο στο εξωτερικό, αφού είχε τις επαφές που ήθελε με την ομάδα και με τον παίκτη που ενδιαφέρει το "τριφύλλι" και πλέον περιμένει τις εξελίξεις, οι οποίες δεν πρόκειται να καθυστερήσουν.

Οι "πράσινοι" διατηρούν ανοικτή γραμμή με τον παίκτη, ο οποίος φέρεται να είναι "κλεισμένος" και το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να έχουν στα χέρια τους την τελική απάντηση.

Μουγιάλ: "Μιλάμε με Πεσέιρο"
Την ίδια ώρα, ο Τζάκι Μουγιάλ (ατζέντης του Γκανέζου δεξιού οπισθοφύλακα της Γουέστ Χαμ, Τζον Πέιντσιλ, ο οποίος φέρεται να έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό) υπογράμμιζε σε δηλώσεις του πως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους "πράσινους" για τον 26χρονο διεθνή μπακ.

"Εχω μιλήσει με τον Πεσέιρο και μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα γίνει προσφορά από τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης ενδιαφέρεται πολύ να έρθει στην Ελλάδα και η Γουέστ Χαμ δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον αφήσει να φύγει" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος μάνατζερ.

Πεσέϊρο: "Νιώθω τον πόνο των Ελλήνων"

Μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό έστειλε ο Ζοσέ Πεσέιρο μιλώντας στην "Record". "Εν μέσω τέτοιων καταστροφών, τόσων χαμένων ζωών και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας, δεν έχει νόημα να μιλάς για ποδόσφαιρο", δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: "Νιώθω τον πόνο των Ελλήνων και θέλω να τους εκφράσω τη συμπαράστασή μου για όσα συμβαίνουν. Ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ξεπεράσει τους 60, ενώ οι καμένες εκτάσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο".

Πάντως, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" τόνισε πως η ζωή θα πρέπει να συνεχιστεί. "Η ψυχολογική κατάσταση των παικτών δεν είναι και η καλύτερη δυνατή και δεν έρχονται στην προπόνηση με την ίδια χαρά, αφού έχουν επηρεαστεί από όσα συμβαίνουν. Όπως και να έχει, ωστόσο, η αποφασιστικότητα, η θέληση και η επιμονή των παικτών μου ήταν αξιοθαύμαστη. ¨Η χώρα δεν μπορεί να σταματήσει. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και να παλέψουμε για τον τίτλο. Η ομάδα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι ένα νέο σύνολο, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έχουμε κάνει".



Χωρίς Ενακαρίρε το απόγευμα η προπόνηση
Χωρίς τον Τζόζεφ Ενακαρίρε πραγματοποιήθηκε η απογευματινή προπόνηση στην Παιανία, αφού ο Νιγηριανός αμυντικός πήρε άδεια από τον τεχνικό των "πράσινων" και ταξίδεψε στην Γαλλία προκειμένου να τακτοποιήσει κάποια προσωπικά του έγγραφα.

Ο νεοαποκτηθέντας παίκτης αναμένεται να επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης (ίσως και το πρωί της Τετάρτης) προκειμένου να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα της Τετάρτης.

"Αντιγραφή" του Σέριτς, ο Τσίτσης
Ο Τσίτσης, ο οποίος είναι το τελευταίο θύμα από τους τραυματισμούς μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξε πως έχει υποστεί θλάση στον δεξιό δικέφαλο (σαν τον Σέριτς) και θα απουσιάσει για περίπου 40 μέρες. Σήμερα ο ταλαντούχος μέσος έκανε θεραπεία σε ατομικό πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους η προπόνηση ξεκίνησε με ζέσταμα και παιχνίδια με μπάλα σε μικρούς χώρους. Στην συνέχεια οι παίκτες του Πεσέιρο έκαναν ασκήσεις με χρήση μικρών τερμάτων με έμφαση στην ζώνη και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα με χρήση τριών εστιών.

Θεραπεία ακολούθησε ο Άντονι Σεριτς, ενώ ατομικά προπονήθηκαν οι Σιόντης, Μόρις, Δάρλας, Ίβανσιτς και Τσίγκας.

Απών στις 8 Σεπτεμβρίου ο Νίλσον
Στην εθνική Σουηδίας κλήθηκε και πάλι ο Μίκαελ Νίλσον. Ο Σουηδός αμυντικός των "πράσινων" θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα απέναντι στη Δανία για τα προκριματικά του EURO 2008 στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ανεβάζει "στροφές" ο Μόρις
Έξι εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς ο Νασίφ Μόρις ετοιμάζεται να μπει σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές προβλέψεις του ιατρικού επιτελείου των "πράσινων" αλλά και της Γερμανίδας ειδικού Ούλριχ Μόζαβεκ για επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους σε κάτι περισσότερο από 40 μέρες.

Η πολύ γερή κράση του Νοτιοαφρικανού αμυντικού, η εξαιρετική συνεργασία του με τα μέλη του ιατρικού επιτελείου αλλά και η διάθεσή του να καλύψει το χαμένο έδαφος τον έφεραν ξανά σε δράση σε λιγότερο από ενάμιση μήνα.

Ο Μόρις βρίσκεται πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης σε σχέση με τους συμπαίκτες του, ωστόσο είναι διατεθειμένος να ανεβάσει "στροφές" προκειμένου να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Ηδη τις τελευταίες ημέρες είχε ξεκινήσει πιο δυνατό τρέξιμο στις προπονήσεις, ενώ χρησιμοποίησε και μπάλα.

Η επιστροφή του 26χρονου αμυντικού στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "πράσινων" είναι κάτι που θα αποφασίσει πλέον ο Πεσέιρο, ωστόσο μετά τα τελευταία προβλήματα τραυματισμών αλλά και την τιμωρία του Σαλπιγγίδη δεν αποκλείεται στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη 18άδα του "τριφυλλιού" να βρίσκεται και ο Μόρις.

Κερδιζει "πόντους" ο Φύσσας


Η αναβολή του πρωταθλήματος λόγω των τελευταίων τραγικών εξελίξεων φαίνεται να ευνοεί αρκετά τον Παναθηναϊκό και την αμυντική γραμμή του "τριφυλλιού". Κι αυτό διότι εκτός από τον Μόρις, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να κάνει τουλάχιστον πέντε προπονήσεις σε φουλ ρυθμό, ο Ζοσέ Πεσέιρο θα έχει στη διάθεσή του ακόμη πιο έτοιμους τους Τάκη Φύσσα και Γιόσου Σαριέγκι.

Ο πρώτος έχει ήδη φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ ο δεύτερος κάθε μέρα που περνάει δείχνει να βρίσκει όλο και καλύτερα τα πατήματά του και να προσαρμόζεται απόλυτα στη φιλοσοφία του Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Φύσσας, μάλιστα, έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει ακόμη και θέση βασικού αντί του Λεοντίου, που προετοίμαζε έως το Σάββατο ο 46χρονος τεχνικός.

Ο Βάσκος, ωστόσο, δύσκολα θα μπορέσει να μπει "σφήνα" στο δίδυμο των Γκούμα - Ενακαρίρε, οι οποίοι με τα έως τώρα δεδομένα έχουν και τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσουν στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Στην Λεωφόρο η UEFA
Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας βρέθηκε επιτροπή της UEFA προκειμένου να το επιθεωρήσει για τους φετινούς αγώνες των πρασίνων. Η επιτροπή της UEFA επισκέφθηκε την Δευτέρα συνοδευόμενη από τους Παναγιώτη Πεντέα και Γιάννη Ζαβραδινό την έδρα του τριφυλλιού και επιθεώρησε όλους τους χώρους.

Οι άνθρωποι της UEFA έμειναν ικανοποιημένοι από τα έργα και από την κατάσταση του γηπέδου και έδωσαν το "πράσινο φως" για την χρησιμοποίησή της Λεωφόρου στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Παναθηναϊκού.




















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ