EURO 2024

Πικέ: "Ο Λαμίν Γιαμάλ θα σημαδέψει μία ολόκληρη εποχή"

Spain's Lamine Yamal, left. Challenges for the ball with Cyprus's Nicholas Yoannou during an Euro 2024 group A qualifying soccer match between Cyprus and Spain, at the Alphamega Stadium stadium in Limassol, Cyprus, Thursday, Nov. 16, 2023. (AP Photo/Petros Karadjias)
Ο Λαμίν Γιαμάλ @ 2023 PETROS KARADJAS / AP IMAGES

Ο Ζεράρ Πικέ αποθέωσε τον Λαμίν Γιαμάλ προβλέποντας μάλιστα πως ο νεαρός παίκτης της Μπαρτσελόνα θα αφήσει εποχή στο άθλημα, ενώ παράλληλα αναγνώρισε πως στο φετινό Euro παρατηρείται μία αλλαγή σκυτάλης από τη παλαιότερη στη νεότερη γενιά.

Ο Λαμίν Γιαμάλ έχει καταφέρει με τις επιδόσεις του να αποτελέσει πόλο έλξης στο φετινό Euro με την Εθνική Ισπανίας, ενώ συνολικά μέσα στη σεζόν έχει ξεχωρίσει για την ωριμότητα και το ταλέντο του, με τον Ζεράρ Πικέ να σχολιάζει πως ο 16χρονος εξτρέμ "θα σημαδέψει μία ολόκληρή εποχή".

Στη συνέχεια, ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα τόνισε ότι "υπάρχει μια αλλαγή γενιάς στο Euro", δεδομένου ότι "αναδύονται νέοι παίκτες, όπως ο Λαμίν Γιαμάλ εδώ στην Ισπανία, στη Γερμανία είναι ο Μουσιάλα και στην Αγγλία έχουν τον Μπέλιγχαμ". Υπό αυτή την έννοια, για τον Πικέ παρατηρείται μία "αλλαγή φρουράς". "Υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες με μεγάλο μέλλον και το Euro θα αποτελέσει σημείο καμπής", προέβλεψε.

Ερωτηθείς για την άποψή του αναφορικά με την Εθνική ομάδα της οικοδέσποινας Γερμανίας, ο Πικέ ανέφερε: "Το πλεονέκτημα της έδρας θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τους Γερμανούς", δεδομένου ότι "η ομάδα τους είναι νέα και βρίσκεται σε φάση αναδόμησης. Φυσικά, η Γερμανία έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο. Είναι ανταγωνιστικά παιδιά, έχουν κερδίσει συχνά τουρνουά και είμαι πεπεισμένος ότι, ως οικοδεσπότες, είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος", πρόσθεσε.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ