ΑΕΚ

Πήραν τα... βουνά οι παίκτες

Πήραν τα... βουνά οι παίκτες
ομαδικη προπονηση μπαγεβιτς

Πολύ τρέξιμο στο βουνό είχε το πρόγραμμα της Κυριακής. Χετεμάι: "Περισσότερες δυνατότητες τον επόμενο χρόνο"

Οι κιτρινόμαυροι άφησαν το γήπεδο και πήραν το δρόμο για το βουνό όπου έτρεξαν 6.500 μετρά στο σύνολο με τον Ντούσκο να μένει απόλυτα ικανοποιημένος καθώς οι χρόνοι ήταν πολύ καλύτεροι από την προηγούμενη φορά.
Στο βουνό όμως δεν πήγαν όλοι οι ποδοσφαιριστές αλλά μόνο 19. Οι τέσσερις τερματοφύλακες και οι Χετεμάι, Τζιμπούρ, Λαγός, Παυλής, Ρίκκα και Γεωργέας προπονήθηκαν στο γήπεδο, καθώς είχαν κάποιες μικροενοχλήσεις. Τέλος, ο Χουανφράν ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Η απογευματινή προπόνηση θα διεξαχθεί στις 18.00.

Χετεμάι: "Π ερισσότερες δυνατότητες τον επόμενο χρόνο"


Ο Περπαρίμ Χετεμάι μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο Ζέεφελντ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επερχόμενη χρονιά τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.

Έχεις μείνει καιρό στην ομάδα. Έχεις περάσει διάφορες διακυμάνσεις. Τι να περιμένουμε τον επόμενο χρόνο;

" Βρισκόμαστε στην διάρκεια της προετοιμασίας, αυτό που με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή, να είμαι σε καλή κατάσταση, σε καλή φυσική κατάσταση κυρίως και όταν γυρίσουμε στην Αθήνα τότε όλοι θα σκεφτόμαστε τα παιχνίδια περισσότερο, αλλά αυτή την στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην προετοιμασία".

Το φινάλε το σεζόν και η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό των Ελπίδων του δίνει βάσεις να ξεκινήσει από αυτή την αφετηρία και να πάει καλύτερα την επόμενη πλευρά.

" Όχι, δεν τον νομίζω. Ξεκινάμε από την αρχή. Ο προπονητής κρίνει την προσπάθεια του κάθε παίκτη και ο καθένας θα πάρει την δική του θέση".

Όλα αυτά τα χρόνια έχει παίξει σε διάφορες θέσεις. Τώρα τον έχουμε δει περισσότερο μονιμοποιείται σαν δεξί χαφ. Έχεις μιλήσει ποτέ με τον προπονητή για το ποια θέση θα παίζεις μέσα στο γήπεδο;

" Όχι..."

Έχεις κάποια θέση που σου αρέσει περισσότερο;

" Κάθε παίκτης είναι λογικό να προτιμάει μία θέση. Εγώ, η θέση που προτιμάω είναι ως αμυντικός μέσος, αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίξω και σε άλλες θέσεις και κατά την διάρκεια του Euro έχω παίξει και δεξιά και αριστερά και μέσα".

Έχεις κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με την Εθνική Φιλανδίας το καλοκαίρι. Πιστεύει ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα να μπει στην σεζόν πιο δυνατά;

" Αν και είχα συνολικά δύο εβδομάδες διακοπές, γιατί μετά το ελληνικό πρωτάθλημα πήγαμε για προετοιμασία με την Εθνική και μετά το Euro και η αλήθεια είναι ότι όλοι αισθανόμαστε κουρασμένοι μετά από τόσες μέρες εδώ πέρα".

Ποια είναι η εξήγηση σου για το ότι είχες μία εξαιρετική πρώτη χρόνια και μετά η απόδοσης σου δεν μπόρεσες να σταθεροποιηθείς;

" Δεν ξέρω. Κάθε παίκτης μπορεί την μία χρονιά να παίζει καλά και την άλλη όχι. Ο καθένας έχει την δική άποψη".

Από την στιγμή που ήρθε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, πήρες περισσότερες ευκαιρίες πέρσι, νιώθεις περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι σου, από την ώρα που ήρθε ο προπονητής;

" Ναι, φυσικά. Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα όταν ήρθε ο κ. Μπάγεβιτς, ήταν με αντίπαλο τον αδερφό μου που έπαιζε στην ομάδα του Θρασύβουλου. Από κει και πέρα, ο χρόνος συμμετοχής μου άρχισε και αυξανόταν και προς το τέλος της περιόδου έπαιζα αρκετά καλά".

Έχοντας ζήσει 3 χρόνια στην ΑΕΚ με 4 διαφορετικούς προπονητές και ξέροντας και τις άλλες ομάδες. Πιστεύεις ότι φέτος έχει τις δυνατότητες η ΑΕΚ να πάρει κάποιο τίτλο;

" Ναι. Πιστεύω ότι έχουμε γνωριστεί ήδη καλά. Ξέρουμε τι ζητάει ο προπονητής από εμάς και για αυτό, έχουμε ξεκινήσει μία πολύ δυνατή προετοιμασία και νομίζω ότι για αυτό δουλεύουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για να έχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες τον επόμενο χρόνο".

Γκέντσογλου: " Το όνειρό μου είναι καταρχήν να παίξω στην ΑΕΚ"


Ο Σάββας Γκέντσογλου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο Ζέεφελντ και δήλωσε έτοιμος για περισσότερες ευκαιρίες τη φετινή χρονιά

Στη φετινή προετοιμασία βλέπεις τον εαυτό σου να βελτιώνεται και να περιμένεις ότι θα σου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες;

" Καταρχήν πέρυσι δεν έκανα προετοιμασία λόγω Εθνικής ούτε εγώ, ούτε ο Παυλής, ούτε ο Ταχτσίδης. Και κατά τη διάρκεια της σεζόν μας βγήκε και η κούραση. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην ομάδα, διότι φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και έπειτα να καθιερωθείς".

Στόπερ ή αμυντικό χαφ;

" Αμυντικό χαφ".

Αλλά ο προπονητής δείχνει ότι σε δοκιμάζει και στο κέντρο της άμυνας;

" Εντάξει μπορώ να παίξω και ως στόπερ, αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν είμαι τόσο καλός σε αυτή τη θέση. Δεν θα αποδίδω το ίδιο καλά".

Θα προτιμούσες να μείνεις στην ΑΕΚ για να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό και να πάρεις μία θέση στην ομάδα ή να δοθείς κάπου δανεικός για να πάρεις παιχνίδια στα πόδια σου;

"Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να σας το απαντήσω αυτό".

Ο προπονητής δείχνει να σε πιστεύει, αλλά πέρσι έπαιξες λίγα παιχνίδια συγκριτικά με κάποια άλλα παιδιά. Έχεις εξήγηση;

" Ίσως όταν ήρθε ο καινούργιος προπονητής να μην ήμουν στην καλύτερη κατάσταση. Από εκεί και πέρα προσπαθούσα στις προπονήσεις, βελτιώθηκα αρκετά κάποια στιγμή ήρθε η σειρά μου να παίξω".

Θα μας πεις την εμπειρία σου για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έπαιξες, η ομάδα είχε πολλές απουσίες. Πώς το έζησες όλο αυτό;

" Σίγουρα ήταν μεγάλη εμπειρία. Μακάρι να ήταν θετικό και το αποτέλεσμα. Ο κόσμος ήταν φανταστικός σε αυτό το ματς. Δεν το είχα ξαναζήσει".

Το ήξερες καιρό ότι θα παίξεις σε αυτό το ματς;

" Από τις προπονήσεις της εβδομάδας πίστευα ότι αν έπαιζα θα έπαιζα στόπερ, λόγω του τραυματισμού του Κυργιάκου. Όταν όμως ο προπονητής ανακοίνωσε την ενδεκάδα σίγουρα δεν το περίμενα να παίξω αμυντικό χαφ".

Αντιπροσωπεύεις μία νέα γενιά παικτών της ΑΕΚ. Αισθάνεσαι ένα βάρος παραπάνω ότι θα σηκώσετε εσείς τις απαιτήσεις του κόσμου;

" Βασικά πρώτα πρέπει να παίξουμε και μετά να πούμε ότι σηκώνει κάποιος από εμάς την ομάδα στις πλάτες του. Σίγουρα δεν πρέπει να μας αγχώνει όλο αυτό γιατί κάνει κακό σε μας".

Είναι παρηγοριά για κάποιον νέο παίκτη που δεν παίρνει πολλές ευκαιρίες στην ομάδα του, η Εθνική;

"Σίγουρα η Εθνική σε προβάλει. Και αν πηγαίνεις και καλά είναι ακόμη καλύτερα. Ακούγεται το όνομά σου. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό".

Οι δικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι; Ακούγονται κάποια καλοκαίρια το όνομά σου...

" Το όνειρό μου είναι καταρχήν να παίξω στην ΑΕΚ. Και μετά αν έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό γιατί όχι...; Να βγάλει κέρδος και η ΑΕΚ από μένα, αλλά και εγώ".

















































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ