ΙΩΝΙΚΟΣ

Πήρε γκολκίπερ τον Γκιγέρμο Ερνάντο

Πήρε γκολκίπερ τον Γκιγέρμο Ερνάντο
ΙΩΝΙΚΟΣ

Τον Αργεντίνο τερματοφύλακα, Γκιγέρμο Ερνάντο απέκτησε ο Ιωνικός στην 3η του μεταγραφή. Την νίκη ζήτησε ο Ινάσιο

Ο Ερνάντο, που έχει γεννηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 1974, έχει ύψος 1.86 και βάρος 88 κιλά ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Τζιμνάσια Λα Πλάτα και από το 1996 έως το 2003 φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας σε 98 αγώνες του πρωταθλήματος Αργεντινής.

Μετά το τέλος της περιόδου 2002-03 προκειμένου να σπάσει το 10ετές συμβόλαιο που είχε με τη Τζιμνάσια, ως προερχόμενος από τα σπλάχνα της, έφυγε και πήγε στην Κολομβία όπου αγωνίστηκε στην ομάδα Κένταυρος, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν πήγε στο Περού όπου έπαιξε για δύο χρόνια στην Ατλέτικο Ουνιβερσιδάδ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 34 φορές τον πρώτο χρόνο και 17 τον δεύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο χρόνο, σημείωσε και ένα γκολ με χτύπημα φάουλ που εκτέλεσε λίγο έξω από την περιοχή του και κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Το 2006 επέστρεψε στην πατρίδα του και έπαιξε με την Ντεφένσα όπου αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ερνάντο έκανε την ακόλουθη δήλωση: " Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και τον Ιωνικό. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά λόγια και περιορίζομαι να πω ότι θα δουλέψω σκληρά για να τη βοηθήσω, μαζί με τους συμπαίκτες μου, να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και ο Ιωνικός κάθε μέρα θα παρουσιάζεται και καλύτερος".

Τέλος, σήμερα λύθηκε, κοινή συναινέσει, το συμβόλαιο του Κώστα Μπαλαφούτη.

Ινάσιο: "Νίκη και μόνο νίκη"

Την νίκη από τους παίκτες του ζήτησε ο Πορτογάλος προπονητής του Ιωνικού Αουγκούστο Ινάσιο στον αγώνα με τον Ηρακλή. Ο Ινάσιο έκανε έκληση στο κόσμο της ομάδας να βρεθεί στο γήπεδο και να βοηθήσει τους παίκτες στην προσαάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία. Toν τρίτο μεταγραφικό απόκτημα ανακοίνωσε ο Ιωνικός.

« Ο αγώνας με τον Ηρακλή είναι πάρα πολύ σημαντικός για εμάς και παρά τα όποια προβλήματά μας πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη. Θέλουμε νίκη και μόνο νίκη, όχι μόνο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά και για να ανέβει η ψυχολογία μας και να αποκτήσουν οι παίκτες εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους.

Οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και όλοι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τη νίκη. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε με μυαλό, πάθος, αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Είναι μια δύσκολη στιγμή για τον Ιωνικό, αλλά είμαι βέβαιος πως στον δεύτερο γύρο θα είμαστε 100% βελτιωμένοι και θα παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, ενώ συγχρόνως θα είμαστε πιο δυνατοί σε όλους τους τομείς.

Απευθύνω έκκληση στους φιλάθλους μας να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την ομάδα. Να είναι με την ψυχή και το σώμα δίπλα στους παίκτες, να έχουν υπομονή και να στηρίξουν κάθε προσπάθειά τους. Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη βοήθεια για τα παιδιά.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχω άλλο επιθετικό στον πάγκο. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία και θα πρέπει όλοι όσοι βρίσκονται στην αποστολή να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Εξάλλου ο κ. Ινάσιο απαντώντας σε ερώτηση για το νέο απόκτημα της ομάδας, Κάρλος Φανγκουέιρο, δήλωσε: " Είναι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζω πάρα πολύ καλά και γι αυτό τον πήραμε. Παίζει πολύ καλά στα άκρα της επίθεσης, είναι γρήγορος, διεισδυτικός και με καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι πολύ γρήγορος τόσο με τη μπάλα, όσο και χωρίς αυτή και έχει υψηλό επίπεδο αγωνιστικότητας και επαγγελματισμού. Είμαι βέβαιος ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς εκτός από αυτά που προανέφερα έχει νοοτροπία νικητή και θα μας δώσει πολλές λύσεις σε μια θέση που είχαμε ανάγκη".

Μετά το τέλος της προπόνησης, μέρος της οποίας παρακολούθησε και ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ κ. Χρήστος Κανελλάκης, ο κ. Ινάσιο ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από τους Μπεντενίκ, Καντιμοίρη (τερματοφύλακες), Κοτίτσα, Οφρυδόπουλο, Πουλόπουλο, Ζαβάνιο, Φαμπίνιο, Ντα Κόστα, Μακόρ, Βουρεξάκη, Κωνσταντινίδη, Γκούτμαν, Λετιέρι, Ουκάρ, Κιμπικούλα, Ξενίδη, Νατσούρα και Ονουάτσι. Αποκλείστηκε ο Γιώργος Μελαμπιανάκης καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον τετρακέφαλο.

Σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού πληρώθηκαν τον μισθό τους και σε συνδυασμό με τις δόσεις συμβολαίων που είχαν πάρει μέσα στην εβδομάδα, θα παίξουν εναντίον του Ηρακλή με γεμάτες τσέπες.

Από την άλλη πλευρά, θεωρείται σίγουρο πως και οι φίλαθλοι της ομάδας, θα προσέλθουν μαζικά στο γήπεδο και θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τους παίκτες. Αλλωστε αυτό τόνισαν και οι ίδιοι σε συνάντηση που είχε χθες μαζί τους, ο γενικός αρχηγός του Ιωνικού, Κώστας Κοττάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό, Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Κοττάκη και είχε άριστα αποτελέσματα.



























TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ